Joshua vs. Parker raskaansarjan titteliottelu

Yksi lähihistorian suurimmista raskaansarjan otteluista käydään 31. maaliskuuta, kun Anthony Joshua ja Joseph Parker iskevät yhteen Cardiffissa. Joshua puolustaa ottelussa WBA, IBF ja IBO -liittojen mestaruusvöitään, kun taas Parkerilla on laittaa peliin WBO-liiton vyö. Ottelu on jo nyt kerännyt valtaisan mediahuomion ja huuma vain lisääntyy lähestyttäessä maaliskuun loppua. Mestaruusmatsi on paitsi ensimmäinen kerta, kun kaksi hallitsevaa maailmanmestaria kohtavaat Britanniassa, myös ensimmäinen kahden puhtaan rekordin omaavan raskaansarjan mestarin koitos.

Ilmaisveto ja voitontehostus otteluun Unibetilta!

Vedonvälittäjät näkevät asetelman huippuotteluun varsin yksipuolisena. Esimerkiksi Unibet tarjoilee Joshuan voitosta ainoastaan kerrointa 1.11, Parkerin voitto sen sijaan palauttaisi rahat takaisin kuusi ja puolikertaisena. Kohti ottelua mentäessä Joshuan kertoimet ovat olleet hiuksenhienossa nousussa, kun taas Parkerin kerroin on aavistuksen pudonnut. Kaksitoistaeräiseksi suunnitellun ottelun on markkinoilla arvioitu kestävän keskimäärin noin kuusi erää.

Tosin esimerkiksi WBC-liiton raskaansarjan mestari, ja kenties ottelun voittajan seuraava vastus, Deontay Wilder on yksi monista, joka on julkisesti arvioinut ottelun kestävän jopa täydet erät. Wilderin mielestä Parker on sen verran hyvin liikkuva ja kestävä ottelija, ettei nopeasta tyrmäyksestä ole toivoa. Jos tähän arvioon uskoo, tarjolla on kovia kertoimia. Yli 11.5 erää maksaisi Unibetilla takaisin jo neljäkertaisesti. Joshuan pistevoitosta tarjolla on jopa kuuden kerrointa. Mikäli uskoo arvioon Parkerin kestävyydestä muttei ihan loppuun asti selviämisestä, voi pelikupongille napata Joshuan voiton tietyssä loppupään erässä tai eräryhmässä. Esimerkiksi voitto erissä 10-12 maksaa takaisin hulppealla kertoimella 6.75.

Mikäli todella isoihin kertoimiin haluaa päästä käsiksi, katseet on käännettävä Parkerin voiton puoleen. Suoran voiton lisäksi tarjolla on mahtikerroin 19.00, mikä uskoo Parkerin seisovan täydet erät ja ottavan vielä sen jälkeen pistevoiton. Parkerin voitolle kolmen ensimmäisen erän aikana on tarjolla 34-kertoimista palautusta. Hieman erikoisempaa vetotarjontaa edustaa molempien ottelijoiden luvunlaskulle tarjottu tasakerroin 10.00.

Ja jotta homma ei menisi liian helpoksi, Unibet on lanseerannut huippumatsiin myös erän sisäiset minuuttiveikkaukset. Jos näkemys tai arpakuutio on sen verran timanttisessa iskussa, että uskoo tietävänsä tarkan ajan ottelun päättymiselle, on mahdollisuus päästä todella isojen lunastusten äärelle. Näillä vedoilla saat ainakin ottelun viihdearvon kohdalleen jo etukäteen, mikäs sen mukavampaa kuin spekuloida huippuottelun tapahtumilla.

Myös ottelunaikainen livevedonlyönti kannattaa ottaa ohjelmaan. Unibet tarjoaa myös livevetoihin kattavan valikoiman kohteita, joilla muutenkin mahtavaan nyrkkeilyiltaan saa huimasti lisäväriä. Eikä vetojen asettamista tokikaan tarvitse säästellä ainoastaan pääottelua varten, esimerkiksi tapahtuman toiseksi viimeinen ottelu Alexander PovetkinDavid Price on niinikään varsin mielenkiintoinen otatus kahden raskaansarjan huippuiskijän välillä. Myös illan kaikkiin muihin matseihin on tarjolla runsas kohdevalikoima Unibetilla.

EDIT! 28.3.2018

Unibet tarjoaa huippuotteluun myös ilmaisvedon sekä voitontehostuksen. Ilmaisvedon osalta homma toimii näin:

  • Rekisteröidy Unibetille
  • Pelaa vähintään 10€:n pre-match valituilla markkinoilla (valitut markkinat ovat kaikki erävedot)
  • Jos vetosi ei ole voittava, Unibet palauttaa panoksesi ilmaisvetona 10€ asti
  • 10€ ilmaisveto kolahtaa tilillesi ottelusta seuraavana arkipäivänä, eli ensi viikon maanantaina

Voitontehostuksen osalta homma koskee vaihtoehtoa Joshuan voitto erissä 1-6. Aiempi kerroin oli 2.10, mutta nyt Unibet tarjoaa todella kovaa buustia sillä uusi kerroin on mojova 2.60!

Ottelun televisiointi (päivitetty 28.3.2018)

Nyrkkeilyn ystävien joulu koitti jo alkukeväästä. Viaplay ilmoittaa näyttävänsä koko kuuden tunnin tapahtuman Cardiffista suorana lähetyksenä lauantai-iltana kello 20:00 alkaen! Vanhoille tilaajille ottelu näkyy automaattisesti, mutta jos et vielä omista tiliä, ei hätää. Avaamalla täysin ilmaisen tilin Viafree-palveluun, näät koko hienon nyrkkeilyillan suorana ja suomeksi selostettuna! 

Anthony Joshua

Joshua on 28-vuotias brittiläinen raskaansarjan nyrkkeilijä ja hallitseva maailmanmestari. IBF-titteli Joshualla on ollut vuodesta 2016 ja WBA sekä IBO-vyöt vuodesta 2017. Ennen ammattilaisuraansa Joshua valloitti myös olympialaisten kultaa 2012 Lontoossa. Amatööriuran huippuhetkiin kuului myös superraskaansarjan MM-hopea. Vuonna 2014, oltuaan vuoden ammattilaisena, Joshua nimettiin legendaarisen The Ring-lehden toimesta vuoden lupaavimmaksi nyrkkeilijäksi maailmassa. Sittemmin isoimmat otsikot on kerännyt viime vuoden ikimuistoinen ottelu Wladimir Klitschkoa vastaan. Joshua on otellut ammattilaisena 20 kertaa, joista jokainen on päättynyt tyrmäykseen ennen täyttä aikaa.

Joshua on yleisesti rankattu maailman parhaaksi raskaansarjan iskijäksi ja miehen valtava iskuvoima on tähän asti tuhonnut kaikki esteet tieltään. Mukaan mahtuu viisi titteliottelua. Joshua on vasta toinen brittiläinen nyrkkeilijä joka on onnistunut voittamaan sekä olympiakultaa, että valloittamaan virallisen liiton maailmanmestaruuden. Mies on myös ainoa iskijä sitten Joe Frazierin, joka on onnistunut hankkimaan raskaansarjan mestaruuden ollessaan samalla hallitseva olympiavoittaja. Kaikki tämä on tehnyt Joshuasta erittäin suositun urheilijan kotimaassaan.

Ennen omistautumistaan urheiluun Joshuan nuoruudessa oli vaikeampia aikoja, huumeet ja vankilakaan eivät ole mestarille vieraita. Nykyisin elämää hallitsevat kuitenkin nyrkkeilyn lisäksi seesteisemmät arvot ja mies onkin nähty vapaa-ajallaan niin shakkilaudan ääressä kuin moskeijassa rukoilemassa. Henkinen tasapaino onkin auttanut selkeästi myös kehän puolella, sillä aiemmin hieman päättömästi ryntäilleestä nuorukaisesta on kehittynyt koko ajan parempi myös taktisella puolella.

Joseph Parker

Haastajana otteluun lähtevä Parker on 26-vuotias uusiseelantilainen iskijä. Parker on vuodesta 2016 pitänyt hallussaan WBO-liiton mestaruusvyötä. Ensimmäinen uusiseelantilainen tittelin haltija miehestä tuli paljon polemiikkia herättäneessä ottelussa Meksikon Andy Ruizia vastaan. Todella tasaisessa ottelussa tarvittiin lopulta tuomariääniä, jotka menivät äärimmäisen niukasti Parkerille. Tämän jälkeen Parker on puolustanut vyötään menestyksellä niin Razvan Cojanua kuin Hughie Furyä vastaan. Myös nämä molemmat ottelut ratkaistiin tuomariäänin.

Parker siirtyi ammattilaiseksi kesällä 2012 missattuaan niukasti karsinnat 2012 olympialaisiin, joiden saman superraskaansarjan Joshua siis lopulta voitti. Kaikkiaan Parkerin saldo ammattilaisena sisältää 24 ottelua ja yhtä monta voittoa, joista 18 on tullut tyrmäyksellä. Parkerin kriitikot ovat todenneet, että vakuuttavasta saldosta huolimatta nyrkkeilijää ei ole vielä täysin testattu. Tämän ottelun jälkeen nuo puheet voidaan ainakin unohtaa.

Myös Parkerin menestys on noteerattu miehen kotimaisemissa. Samoalaisjuuret ovat vahvasti mukana Parkerin elämässä ja mies tunnetaan myös samoalaisella kunnianimellä Lupesoliai La’auli. Samoa on myös muistanut valtion taholta asti kultapoikaansa useammallakin huomionosoituksella ja Parkerin kunniaksi on suunnitteilla myös iso kotiinpaluujuhla ottelun jälkeen.

Road to Undisputed

Joshua on jättimäinen suosikki voittamaan maaliskuun viimeisen päivän huippuottelun 80 000 katsojan edessä. Matsi on nimetty tittelillä Road to Undisputed, eli vapaasti suomennettuna Tie Kiistattomuuteen. Tämän takana on Joshuan pyrkimys napata itselleen kaikki merkittävät mestaruusvyöt vuonna 2018 ja olla täten kiistaton raskaansarjan mestari.

Parker itse ei perinteisesti turhaan leukojaan louskuta ennen otteluitaan, mutta miehen taustajoukoista löytyy äänekkäämpiä persoonia. Parkerin leiri onkin tuonut jatkuvasti esiin Joshuan harvoja heikkouksia, varsinkin hänen “lasileukansa”. Joshua on luonnollisesti vastannut kritiikkiin kärkevästi ja todennut raflaavasti, että ainakaan ihmiskunnasta ei hänen pysäyttäjäänsä löydy.

Yksi kiistanaihe ennen ottelun varmistumista oli ottelijoiden osuus matsin tuotoista. Joshuan manageri Eddie Hearn tarjosi alunperin Parkerin leirille 80-20 jakoa Joshuan hyväksi, mikä tyrmättiin varsin nopeasti. Lopullinen suhde on julkisuuteen vuodettujen tietojen mukaan noin 65-35 Joshuan hyväksi, mikä puolestaan on värikkään manageri Hearnin mukaan Parkerille turhan hyvä diili. Sopimuksesta löytyy myös maininta Joshuan oikeudesta uusintaan, mikäli Parker ottelun voittaisi. Uusintaottelusta Parkerin osuus olisikin sitten jo 55%.

Ottelun televisioinnista vastaan CBS Corporationin alaisuudessa toimiva tv-yhtiö Showtime.

Kohti ottelua

Maaliskuun alussa huomiota herättivät Joshuan leiristä kantautuneet suunnitelmat, joiden mukaan Deontay Wilder olisi Joshuan seuraava vastustaja vääjäämättömän Parker-voiton jälkeen. Tämä herätti myös Parkerin taustajoukot, joiden äänitorvena toimii promoottori David Higgins. Suhtautuminen liian kevyesti Parkeriin ja ajatusten siirtäminen edes osittain jo seuraaviin otteluihin olisi Higginsin mukaan kohtalokasta. Asian noteerasi myös entinen mestari Evander Holyfield, joka niinikään varoitti Joshuaa kadottamasta focustaan Parkeriin.

Ottelijat myös kohtasivat kameroiden edessä suositussa The Gloves Are Off -sarjassa, jossa Parker mm. ilmoitti tyrmäävänsä lasileukaisen Joshuan. Maistiaisia viihdyttävästä jaksosta voit katsoa alta.

Parker on valmistautunut titteliotteluun jo pitkään leireilemällä Las Vegasissa, josta mies suuntaa viikko ennen ottelua Britanniaan. Lähipiirin mukaan kyseessä on uusiseelantilaisen kaikkien aikojen onnistunein leiri, mikä tietysti onkin ainoa mahdollinen julkisuuteen annettava lausunto. Joshuan leirissä on ollut Wilder-huhuja lukuunottamatta hiljaisempaa. Manageri Hearn on saanut selitellä tulevista otteluista noussutta kohua, sillä Wilderin lisäksi tapetilla on ollut Joshuan mahdollinen debyytti USA:ssa, jossa tarjolla vastukseksi olisi esimerkiksi top-10 haastaja Jarrell Miller.

Myös entinen maailmanmestari Tyson Fury on noussut mukaan spekulaatioihin Joshuan seuraavana vastustajana, jos Parker kaatuu. Furyllä tosin voi olla hankala sauma saada myytyä itseään titteliotteluun, sillä herra ei ole otellut sitten loppuvuoden 2015 marraskuun tappion Wladimir Klitschkolle.

Mestarin tärkein tehtävä eli valmistautuminen tähän otteluun on jäänyt kaiken muun hälyn keskellä hieman vähemmälle huomiolle, mutta Joshuan itsensä mukaan Cardiffin The Principality Stadiumilla nähdään kaikkien aikojen paras Anthony Joshua.

Taktinen puoli

Ottelun alla mielipiteitä ottelijoiden vahvuuksista ja heikkouksista on esitetty puoleen jos toiseenkin. Mielestämme parhaiten tilanteen tasalla on brittiläinen nyrkkeilylegenda Frank Bruno, joka peräänkuuluttaa Joshualta malttia ja huolellisuutta. Avoimeen sotaan Joshualla ei ole varaa lähteä, ulottuvampana sekä kovempinyrkkisenä Joshua voi odottaa sopivaa paikkaa ja iskeä sellaisen avautuessa. Parker pyrkii varmasti alusta asti päälle kuin yleinen syyttäjä, joten malttia todella vaaditaan. Parker myös uskoo, että pienet leikkaukset kyynärpäihin palauttavat uusiseelantilaisen arsenaaliin tehokkaat jabit, jotka ovat viime otteluissa olleet kadoksissa. Tämä antaisi paremmat eväät rakentaa omia hyökkäyksiä ulottuvampaa Joshuaa vastaan.

Huoli Joshuan liiallisesta innostumisesta on tavallaan perusteltua. Taktinen puoli ei aina ole ollut nuorehkon iskijän vahvuuksia, kaikilla muilla osa-alueilla Joshuan sitten pitäisikin olla Parkeria edellä. Parker on myös erittäin kestävä ottelija, joten kärsivällisyys on tässä ottelussa Joshuan paras ase.

 

 

 

Comments