Joshua vs. Parker

Yksi lähihistorian suurimmista raskaansarjan otteluista käydään 31. maaliskuuta, kun Anthony Joshua ja Joseph Parker iskevät yhteen Cardiffissa. Joshua puolustaa ottelussa WBA, IBF ja IBO -liittojen mestaruusvöitään, kun taas Parkerilla on laittaa peliin WBO-liiton vyö. Ottelu on jo nyt kerännyt valtaisan mediahuomion ja huuma vain lisääntyy lähestyttäessä maaliskuun loppua. Mestaruusmatsi on paitsi ensimmäinen kerta, kun kaksi hallitsevaa maailmanmestaria kohtavaat Britanniassa, myös ensimmäinen kahden puhtaan rekordin omaavan raskaansarjan mestarin koitos.

Anthony Joshua

Joshua on 28-vuotias brittiläinen raskaansarjan nyrkkeilijä ja hallitseva maailmanmestari. IBF-titteli Joshualla on ollut vuodesta 2016 ja WBA sekä IBO-vyöt vuodesta 2017. Ennen ammattilaisuraansa Joshua valloitti myös olympialaisten kultaa 2012 Lontoossa. Sittemmin isoimmat otsikot on kerännyt viime vuoden ikimuistoinen ottelu Wladimir Klitschkoa vastaan. Joshua on otellut ammattilaisena 20 kertaa, joista jokainen on päättynyt tyrmäykseen ennen täyttä aikaa.

Joshua on yleisesti rankattu maailman parhaaksi raskaansarjan iskijäksi ja miehen valtava iskuvoima on tähän asti tuhonnut kaikki esteet tieltään. Mukaan mahtuu viisi titteliottelua. Ennen omistautumistaan urheiluun Joshuan nuoruudessa oli vaikeampia aikoja, huumeet ja vankilakaan eivät ole mestarille vieraita. Nykyisin elämää hallitsevat kuitenkin nyrkkeilyn lisäksi seesteisemmät arvot ja mies onkin nähty vapaa-ajallaan niin shakkilaudan ääressä kuin moskeijassa rukoilemassa.

Joseph Parker

Haastajana otteluun lähtevä Parker on 26-vuotias uusiseelantilainen iskijä. Parker on vuodesta 2016 pitänyt hallussaan WBO-liiton mestaruusvyötä. Ensimmäinen uusiseelantilainen tittelin haltija miehestä tuli paljon polemiikkia herättäneessä ottelussa Meksikon Andy Ruizia vastaan. Todella tasaisessa ottelussa tarvittiin lopulta tuomariääniä, jotka menivät äärimmäisen niukasti Parkerille. Tämän jälkeen Parker on puolustanut vyötään menestyksellä niin Razvan Cojanua kuin Hughie Furyä vastaan. Myös nämä molemmat ottelut ratkaistiin tuomariäänin. Kaikkiaan Parkerin saldo ammattilaisena sisältää 24 ottelua ja yhtä monta voittoa, joista 18 on tullut tyrmäyksellä.

Road to Undisputed

Joshua on jättimäinen suosikki voittamaan maaliskuun viimeisen päivän huippuottelun 80 000 katsojan edessä. Matsi on nimetty tittelillä Road to Undisputed, eli vapaasti suomennettuna Tie Kiistattomuuteen. Tämän takana on Joshuan pyrkimys napata itselleen kaikki merkittävät mestaruusvyöt vuonna 2018 ja olla täten kiistaton raskaansarjan mestari.

Parker itse ei perinteisesti turhaan leukojaan louskuta ennen otteluitaan, mutta miehen taustajoukoista löytyy äänekkäämpiä persoonia. Parkerin leiri onkin tuonut jatkuvasti esiin Joshuan harvoja heikkouksia, varsinkin hänen “lasileukansa”. Joshua on luonnollisesti vastannut kritiikkiin kärkevästi ja todennut raflaavasti, että ainakaan ihmiskunnasta ei hänen pysäyttäjäänsä löydy.

Vedonvälittäjät näkevät asetelman huippuotteluun varsin yksipuolisena. Esimerkiksi Unibet tarjoilee Joshuan voitosta ainoastaan kerrointa 1.09, Parkerin voitto sen sijaan palauttaisi rahat takaisin seitsenkertaisena.

Comments