Formula 1 2019

F1-kausi starttaa maaliskuussa Australian GP:n merkeissä. Kausi on jo 70. F1-historiassa ja lähtökohdat ovat tuttuun tapaan varsin mielenkiintoiset. Kimi Räikkösen siirto Sauberille ja Valtteri Bottaksen asema ykköstalli Mercedeksessä ovat suomalaisittain jälleen ne mielenkiintoisimmat asiat.

Kauteen lähdetään tutussa komennossa. Ferrari teki talvitesteissä vakuuttavaa jälkeä, mutta Mersu on taatusti valmis kun kausi alkaa. Kuumia kysymyksiä ovat myös, miten Red Bull pystyy haastamaan kärkikaksikon ja onko Räikkösen korvaajaksi nostettu nuori Charles LeClerc jo valmis kuninkuussarjaan.

Tiedossa on jälleen huima kausi ja myös Veikkausvihjeet.com on vahvasti mukana kauden mittaan. Tarjoamme parhaat pitkävetovihjeet ja muut veikkausvinkit suurimpaan osaan kilpailuja, joten muista tsekata sivustomme säännöllisesti!

Veikkausvihjeet.com tarjoaa parhaat vihjeet 2019 F1-kauteen

Formula 1 – Kisakalenteri 2019

Kalenteri on varsin samanlainen kuin kaudella 2018. Loppupäässä USA:n ja Meksikon kilpailut vaihtavat järjestystä, mutta muuten kisakalenteri on täysin samannäköinen kuin vuonna 2018. Kokonaisuudessaan kisakalenteri näyttää tältä:

– 17. maaliskuuta: Australia (Melbourne)

– 31. maaliskuuta: Bahrain (Sakhir)

– 14. huhtikuuta: Kiina (Shanghai)

– 28. huhtikuuta: Azerbaidzhan (Baku)

– 12. toukokuuta: Espanja (Barcelona)

– 26. toukokuuta: Monaco

– 19. kesäkuuta: Kanada (Montreal)

– 23. kesäkuuta: Ranska (Le Castellet)

– 30. kesäkuuta: Itävalta (Spielberg)

– 14. heinäkuuta: Britannia (Silverstone)

– 28. heinäkuuta: Saksa (Hockenheim)

– 4. elokuuta: Unkari (Budapest)

– 1. syyskuuta: Belgia (Spa-Francorchamps)

– 8. syyskuuta: Italia (Monza)

– 22. syyskuuta: Singapore

– 29. syyskuuta: Venäjä (Sotshi)

– 13. lokakuuta: Japani (Suzuka)

– 27. lokakuuta: Meksiko (Mexico)

– 3. marraskuuta: USA (Austin)

 – 17. marraskuuta: Brasilia (Sao Paulo)

– 1. joulukuuta : Abu Dhabi (Yas Marina)

Suomalaiskuskit 2019

Myös suomalaisittain kauteen lähdetään varsin tutuista asetelmista. Parhaat eväät menestykseen omaa jälleen Mersun kakkoskuski Valtteri Bottas, jolla on kaiken osuessa kohdalleen mahdollisuus taistella jälleen ainakin useamman osakilpailun voitosta. Mestaruusmahdollisuudet vaatisivatkin sitten ennennäkemätöntä tasonnostoa, sillä ilman selkeää eroa nopeudessa ei Hamiltonia tallin sisäisessä taistelussa haasteta.

Kimi Räikkösen siirto Sauberille oli yksi viime kauden jälkeisistä isoista puheenaiheista. Sauber ei ihan vielä ole kärkitallien tasolla, mutta pistesijoja jäämiehelle on varmasti luvassa. Sauber on myös yhdessä moottorituottaja Alfa Romeon kanssa löytänyt mainion sävelen heti alusta alkaen, joten emme pitäisi isonakaan ihmeenä jos talli pystyisi jo tälläkin kaudella kiusaamaan isompiaan ainakin yksittäisissä kisoissa.

Kuljettajat

Kokonaisuudessaan kauteen lähdetään näillä kuskeilla:

Ferrari

Sebastian Vettel

Charles LeClerc

Force India

Sergio Pérez

Lance Stroll

Haas

Romain Grosjean

Kevin Magnussen

 McLaren

Lando Norris

Carlos Sainz

Mercedes

Lewis Hamilton

Valtteri Bottas

Red Bull

Pierre Gasly

Max Verstappen

Renault

Nico Hülkenberg

Daniel Ricciardo

Sauber

Kimi Räikkönen

Antonio Giovinazzi

Toro Rosso

Daniil Kvjat

Alexander Albon

Williams

George Russell

Robert Kubica

Talvitestit

Ferrari pesi muut tallit mennen tullen talvitesteissä ja innokkaimmat olivat jo valmiit julistamaan Maranellon tallin varmaksi mestariksi. Kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tuskin kuitenkaan kannattaa talvitestien perusteella tehdä. Mercedes on mestari kehittämään autoaan kauden aikana ja eiköhän jo keväällä nähdä taas tutun nopea hopeanuoli.

Suomalaisittain positiivista oli Sauberin vahva kehitystyö. Testien perusteella talli on pikemminkin ylempää keskikastia, kuin sarjaa “ynnämuut”. Räikkönen ajoi valtavan määrän kilometrejä ollen yksi ahkerimmista testaajista. Tämä on loistava merkki, sillä motivaation ollessa kohdallaan Kimi on erinomainen auton kehittäjä.

F1-vedonlyönti

Moottoriurheilun kuninkuusluokassa vedonlyönti poikkeaa monelta osin perinteisestä urheiluvedonlyönnistä. Siinä missä esimerkiksi joukkueurheiluissa on melko helppo laskea eri joukkueille perusvoimalukuja sekä käyttää hyväksi laajasti tilastoitua muuta raakadataa päätösten tueksi, tilanne muuttuu nopeasti F1:ssä. Yllätysten mahdollisuus on toki edelleen olemassa, mutta se konkretisoituu usein yksittäisiin äärimmäisen vaikeasti ennakoitaviin tilanteisiin kuten lähtöön, varikkopysähdyksiin sekä kaluston kestävyyteen.

Menestyminen F1-vedonlyönnissä vaatiikin nykyisin valtavasti kokemusta sekä näkemystä eri skenaarioiden toteutumisesta kisatilanteessa. Veikkausvihjeet.com tarjoaa tarkoin valikoidut pelivihjeet jokaiseen osakilpailuun täysin ilmaiseksi. Nykyisin F1-vedonlyönnin ollessa huippusuosittua, myös vedonlyöntisivustot ovat lisänneet kohdevalikoimaansa merkittävästi. Normaalien pitkävetovihjeiden lisäksi pystymme siis tarjoamaan veikkausvinkkejä myös voittajavetoihin, sijavetoihin sekä muihin hieman eksoottisempiin kohteisiin.

F1-kauden parhaat bonukset saat meiltä

Comments