Formula 1 2018

F1-kausi starttaa maaliskuun 25. päivä Australian GP:n merkeissä. Kauteen lähdetään varsin tutuista asetelmista, sillä Mercedes on ennakkokaavailuissa edelleen selvä ykkönen ja Lewis Hamilton yhtä selvä suosikki viemään jälleen kuskien maailmanmestaruuden. Kisakalenterissa nähdään pientä viilausta kun Malesian GP jää pois, mutta toisaalta Ranskan ja Saksan osakilpailut täyttävät kauden 21 kilpailun mittaiseksi. Ranskan Circuit Paul Richardilla ei ole ajettu sitten vuoden 1990, mutta Saksan osakilpailun osalta tauko jää ainoastaan vuoden mittaiseksi. Myös Azerbaidzhanin ja Venäjän kisojen ajankohdat ovat eläneet.

Veikkausvihjeet.com tarjoaa parhaat vihjeet 2018 F1-kauteen

Kokonaisuudessaan kisakalenteri näyttää tältä:

– 25. maaliskuuta: Australia (Melbourne)

– 8. huhtikuuta: Bahrain (Sakhir)

– 15. huhtikuuta: Kiina (Shanghai)

– 29. huhtikuuta: Azerbaidzhan (Baku)

– 13. toukokuuta: Espanja (Barcelona)

– 27. toukokuuta: Monaco

– 10. kesäkuuta: Kanada (Montreal)

– 24. kesäkuuta: Ranska (Le Castellet)

– 1. heinäkuuta: Itävalta (Spielberg)

– 8. heinäkuuta: Britannia (Silverstone)

– 22. heinäkuuta: Saksa (Hockenheim)

– 29. heinäkuuta: Unkari (Budapest)

– 26. elokuuta: Belgia (Spa-Francorchamps)

– 2. syyskuuta: Italia (Monza)

– 16. syyskuuta: Singapore

– 30. syyskuuta: Venäjä (Sotshi)

– 7. lokakuuta: Japani (Suzuka)

– 21. lokakuuta: USA (Austin)

– 28. lokakuuta: Meksiko (Mexico)

– 11. marraskuuta: Brasilia (Sao Paulo)

– 25. marraskuuta: Abu Dhabi (Yas Marina)

Suomalaiskuskit 2018

Myös suomalaisittain kauteen lähdetään varsin tutuista asetelmista. Parhaat eväät menestykseen omaa jälleen Mersun kakkoskuski Valtteri Bottas, jolla on kaiken osuessa kohdalleen mahdollisuus taistella jälleen ainakin useamman osakilpailun voitosta. Mestaruusmahdollisuudet vaatisivatkin sitten ennennäkemätöntä tasonnostoa, sillä ilman selkeää eroa nopeudessa ei Hamiltonia tallin sisäisessä taistelussa haasteta. Jäämies Kimi Räikkönen on vielä kauempana tallikaveriaan Sebastian Vetteliä ja ainakin talvitestien perusteella Räikköselle on edelleen tarjolla lähinnä sympaattisen kakkoskuskin rooli. Onneksemme moottoriurheilussa asetelmat kuitenkin muuttuvat erittäin nopeasti, joten F1-sirkuksen palatessa Eurooppaan toukokuussa, tilanne voi olla kokonaan toinen.

Kuljettajat

Kokonaisuudessaan kauteen lähdetään näillä kuskeilla:

Ferrari

Sebastian Vettel

Kimi Räikkönen

Force India

Sergio Pérez

Esteban Ocon

Haas

Romain Grosjean

Kevin Magnussen

McLaren

Stoffel Vandoorne

Fernando Alonso

Mercedes

Lewis Hamilton

Valtteri Bottas

Red Bull

Daniel Ricciardo

Max Verstappen

Renault

Nico Hülkenberg

Carlos Sainz Jr.

Sauber

Marcus Ericsson

Charles Leclerc

Toro Rosso

Pierre Gasly

Brendon Hartley

Williams

Lance Stroll

Sergey Sirotkin

Talvitestit

Talvitestien perusteella nokkimisjärjestys on ainakin kauden alussa tuttu, sillä ainoastaan kolme tallia on tähän asti näyttänyt omaavansa mahdollisuuksia taistella kilpailujen voitosta. Mercedes vaikuttaa jälleen selvästi nopeimmalta. Ferrari ja Red Bull ovat yhtä selvästi kakkonen ja kolmonen, Ferrarin ollessa parivaljakosta aavistuksen edellä. Loppujoukon osalta edukseen ovat erottuneet Renault ja kenties myös McLaren.

F1-vedonlyönti

Moottoriurheilun kuninkuusluokassa vedonlyönti poikkeaa monelta osin perinteisestä urheiluvedonlyönnistä. Siinä missä esimerkiksi joukkueurheiluissa on melko helppo laskea eri joukkueille perusvoimalukuja sekä käyttää hyväksi laajasti tilastoitua muuta raakadataa päätösten tueksi, tilanne muuttuu nopeasti F1:ssä. Yllätysten mahdollisuus on toki edelleen olemassa, mutta se konkretisoituu usein yksittäisiin äärimmäisen vaikeasti ennakoitaviin tilanteisiin kuten lähtöön, varikkopysähdyksiin sekä kaluston kestävyyteen. Menestyminen F1-vedonlyönnissä vaatiikin nykyisin valtavasti kokemusta sekä näkemystä eri skenaarioiden toteutumisesta kisatilanteessa. Veikkausvihjeet.com tarjoaa tarkoin valikoidut pelivihjeet jokaiseen osakilpailuun täysin ilmaiseksi.

F1-kauden parhaat bonukset saat meiltä

Comments