Euroviisut 2018 Portugali

Tämän vuoden Euroviisut järjestetään Lissabonissa 8.-12.5. Kyseessä on järjestyksessään jo 63. Eurovision laulukilpailu, joten perinteitä piisaa. Viime vuoden viisut voitti Salvador Sobral kappaleellaan “Amar pelos dois“, mikä tiesi voitonjuhlien lisäksi Portugalille myös järjestelyvastuuta tälle vuodelle. Suomen edustajana viime vuonna toimi Norma John, jonka kohtaloksi koitui karsiutuminen semifinaalissa.

Olemme keränneet alle kaikki tärkeimmät aikataulut sekä parhaat pelivihjeet aina mielenkiintoiseen Euroviisujen vedonlyöntiin. Normaalista urheiluvedonlyönnistä poiketen kyse on arvostelulajista. Vaikka menestyksen lähtökohtana on toki edelleen hyvä kappale, lopullisiin pisteisiin vaikuttavat myös monet ulkomusiikilliset tekijät. Tämä seikka on aina tärkeätä muistaa, kun Euroviisuihin lähtee vetoja asettelemaan.

 

Betssonin euroviisu 20 euron riskitönveto

Tehosta viisuvetojasi parhailla bonuksilla!

Aikataulut ja pitopaikka

Tämän vuotisen kilpailun semifinaalit järjestetään 8. ja 10. toukokuuta ja finaali 12. toukokuuta. Kilpailua isännöi Lissabonin Altice Areena, johon mahtuu parhaimmillaan yli 20 000 katsojaa. Portugalin voittaessa kilpailut viime vuonna, usea muukin paikkakunta osoitti kiinnostusta isännöimään tämän vuoden kinkereitä, mutta lopulta valinta osui odotetusti parhaiden kulkuyhteyksien ja toimivan infrastruktuurin vuoksi juuri Lissaboniin.

Formaatti ja esiintyjät

Tämän vuoden kilpailuun osallistuu yhteensä 43 maata. Ensimmäisessä semi-finaalissa esiintyy 19 maata ja toisessa 18. Isäntämaa Portugali sekä viisi suurmaata (nk. Big 5) pääsevät automaattisesti finaaliin.

Semi-finaali 1 8.5.2018

Ensimmäisessä semi-finaalissa kisaavat seuraavat 19 maata: Azerbaidzan, Islanti, Albania, Belgia, Tsekki, Liettua, Israel, Valko-Venäjä, Viro, Bulgaria, Makedonia, Kroatia, Itävalta, Kreikka, Suomi, Armenia, Sveitsi, Irlanti sekä Kypros.

Semi-finaali 2 10.5.2018

Toisessa semi-finaalissa ovat mukana seuraavat 18 maata: Norja, Romania, Serbia, San Marino, Tanska, Venäjä, Moldova, Alankomaat, Australia, Georgia, Puola, Malta, Unkari, Latvia, Ruotsi, Montenegro, Slovenia sekä Ukraina.

Finalistit

Automaattisesti finaaliin pääsevät isäntämaa Portugali sekä seuraavat viisi maata: Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska sekä Saksa.

unibetin euroviisu kampanja 10€ riskitön

Suomen edustaja Saara Aalto

Suomea edustaa Saara Aalto kappaleellaan Monsters. Tämän vuoden edustajan valinta oli poikkeuksellinen, sillä Aalto valittiin Suomen edustajaksi ilman perinteistä karsintaa. Sen sijaan Uuden Musiikin Kilpailussa äänestettiin Aallon viisukappaletta. Kolmesta vaihtoehdosta edustuskappaleeksi valikoitui Monsters. Vaikutelma Suomen kisakappaleesta on ollut pääosin positiivinen, mutta varsinainen lavashow ei ole vakuuttanut. Ennen varsinaisia viisuja tämäkin asia laitetaan kuitenkin takuulla kuntoon.

15.4. uutisoitiin Aallon vaihtavan Euroviisuihin naistaustalaujansa entiseen tangokuningas Teemu Roivaiseen. Muutoksella haetaan selvästi laadukkaampaa otetta ja lisää luonnetta lopulliseen kisaesitykseen. Nähtäväksi jää, miten muutos vaikuttaa. Voisi kuvitella ainakin juryjen arvostavan hieman monipuolisempaa musiikillista lähestymistapaa.

Suomi ei kuulu etukäteen kuumimpien voittajasuosikkien joukkoon. Unibet tarjoilee Saara Aallon voitolle kovaa kerrointa 67 (EDIT. Kerroin pudonnut huhtikuun lopulla tasolle 41), jolla ollaan tasoissa mm. kisaisäntä Portugalin kanssa. Kappale sinänsä on ihan potentiaalinen menestyjä ja jos showsta saadaan yhtä vetävä, emme pitäisi ollenkaan mahdottomana sijoitusta kymmenen parhaan sakissa. Tälle on Unibetilta tarjolla hyvä kerroin 3.50, minkä voi poimia talteen ainakin jännärivedoksi.

EDIT 1.5.2018: Harjoitusten ja petraantuneen esityksen perusteella markkinat alkavat lämmetä Saara Aallon esitykseen. Voittajakerroin on Unibetilla tippunut jo tasolle 34.00. Maistuvampi tarjous on edelleen 3.50:ssa keikkuva sijoitus kymppisakkiin pääsystä. Tunnelmia ensimmäisistä harjoituksista löytyy täältä.

Kappaleen voit kuunnella alta.

Suosikit

Etukäteen suurimmat menestyspaineet ovat Israelin harteilla. Netta Barzilain kappale Toy on kertoimissa selkeä ykkössuosikki. Emme allekirjoita ollenkaan Israelin näin suurta suosikkiasemaa. Yleisön suosiota lienee luvassa, mutta juryjen mieltymystä on hankalampi nähdä. Vain vähän päälle kahden kertoimilla Israel on mielestämme lähinnä jättiluokan ansa. Oman mielipiteesi voit muodostaa oheisesta videosta.

EDIT 1.5.2018: Alakanttiin sujuneiden harjoitusten ja heikon palautteen vuoksi Israelin kerroin on Vapun tienoilla ollut selvässä nousussa.

Israelin suosio on nostanut muiden kärkimaiden kertoimia, mutta edelleen Viro ja Tshekki ovat seuraavat listalla. Näistä potentiaalisempana pidämme Viroa. Elina Nechayevan La Forza on kappale, jonka on helppo nähdä vetoavan yleisön lisäksi myös musiikin ammattilaisiin. Lähes kymmenen kertoimilla Viro on oivallinen valinta tämän vuoden viisuihin.

 

Betssonin euroviisu 20 euron riskitönveto

Haastajat

Tämän vuoden Euroviisut ovat etukäteen ajateltuna poikkeuksellisen tasaväkinen koitos. Tämä tietää myös sitä, että potentiaalisten haastajien lista on pitkä. Varsinkin kymmenen parhaan joukkoon on tyrkyllä todella paljon kelpo kappaleita ja vaihtelevia lavaesiintymisiä. Nostetaan seuraavaksi esiin muutama tärppi etukäteen hieman unohtuneista maista.

Italia 

Italialle saa Unibetilta 41:n tasoista kerrointa voitosta ja top-5 maksaa takaisin 5 kertaa. Kappaleessa on selkeästi potentiaalia ja se myös erottuu edukseen massasta. Euroviisujen menestysreseptin käsikirjasta löytyy monta kohtaa, mitkä täyttyvät. Luvassa on paljon yleisöääniä, mutta uskomme myös juryjen tykkäävän kappaleesta.

Norja

Alexander Rybak osaa esiintyä ja vetoaa varmasti katsojiin eri puolilta maanosaa. Kappale on myös juuri sellainen iloinen rallattelu, joka iskee takuuvarmasti yleisöön. Juryjen äänet ovatkin sitten vaikeammin hahmotettavissa, mikä näkyy myös kertoimissa. Voitosta on tarjolla muhkea 17.00, minkä voi hyvin napata talteen.

EDIT 1.5.2018: Norjan vauhdikas esitys on saanut ennakkovedonlyöjät liikkeelle sankoin joukoin. Rybakin voitosta on Unibetilla tarjolla enää kerroin 6.00, mikä ei mielestämme ole pelattava.

Myös muita varteenotettavia haastajia on tarjolla, alta voit kuunnella näytteen jokaisesta kisakappaleesta ja muodostaa oman kantasi.

Euroviisujen pistelasku

Kuten edellä mainittiin, Euroviisuja ei ratkaista viheriöllä tai jäällä kilpailijoiden kesken. Kyseessä on arvostelulaji ja äänivalta on niin suurella yleisöllä kuin arvovaltaisilla juryilläkin. Tämä tulee muistaa myös omia viisuvetoja harkitessa. Pelkästään hittipotentiaali tai vetoaminen suureen yleisöön ei riitä. Ei toisaalta sitten musiikillinen nerouskaan, mikäli se vetoaa ainoastaan tuomaristoihin.

Nykyisin jännitys lopullisesta voittajasta taataan mahdollisimman pitkälle sillä, että ensi vaiheessa ainoastaan tuomaristojen äänet ilmoitetaan julkisesti. Yleisöäänet ilmoitetaan vasta tämän jälkeen käänteisessä järjestyksessä. Voittaja on selvillä myöhään lauantaina 12. toukokuuta.

 

Lyö vetoa Euroviisuista!

Comments