Koripallon MM-kisat 2019 – Kiina

Vuoden 2019 koripallon MM-kisat pelataan 31.8.-15.9.2019 Kiinassa. Pelipaikkoja on yhteensä kahdeksan, mitalipelit pelataan Pekingissä. Kisoihin osallistuu aiemman 24:n sijaan 32 maata, jotka on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Turnaus toimii samalla karsintana vuoden 2020 kesäolympialaisiin.

Kiina voitti kisaisännyyden lopulta selvästi. Keväällä 2015 kisojen isäntämantereeksi varmistettiin Aasia, lopulta finaalivaiheessa vastassa oli Filippiinit. Kiina sai 21 äänestä puolelleen 14. Samalla Kiina varmisti pääsyn kisaparketille isännän roolissa automaattisesti ilman karsintoja.

Otteluita pelataan kahdeksassa eri kaupungissa, kunnian saavat Pekingin lisäksi Shanghai, Dongguan, Guangzhou, Nanjing, Wuhan, Foshan ja Shenzhen. Kisoissa on mukana eniten joukkueita Euroopasta, 12 kappaletta. Aasia ja Oseania saavat mukaan 8 joukkuetta, Etelä- ja Pohjois-Amerikka 7 ja Afrikka 5 joukkuetta.

Yhdysvallat jälleen ykkössuosikki

Kaksi edellistä MM-kultaa voittanut USA on jälleen ylivoimainen ykkössuosikki tässäkin turnauksessa. Vaikka joukkue on monia edellisiä kertoja nimettömämpi, tarjolla on jälleen taattua NBA-laatua. Joukkueen suurin tähti löytyy tänä vuonna kuitenkin poikkeuksellisesti penkin takaa. Legendaarinen valmentaja Gregg Popovich on nähnyt pitkällä urallaan kaiken ja tottunut voittamaan. Vielä koskaan mikään maa ei ole voittanut kolmea MM-kultaa peräjälkeen, tekeekö Popovich jälleen kerran historiaa?

Yhdysvaltojen suurimpia tähtiä ei kisoissa nähdä. LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, James Harden ja moni muu supertähti katselee MM-kisoja kotisohvaltaan. Silti tarjolla on huippulaatua sekä melkoista atleettisuutta. Jenkkien ongelma ainakin kisojen alussa voi kuitenkin olla todella lyhyt valmistautumisaika. Joukkue ei ehdi olla yhdessä kuin muutaman päivän ennen kisojen alkua, joten Popovichilla riittää työsarkaa peluuttaa joukkue kuntoon nopealla tahdilla.

Vedonlyöntikertoimet ennakoivat jälleen yhtä kultamitalia USA:lle. Esimerkiksi Unibet tarjoaa joukkueen mestaruudesta vain kerrointa 1.45.

Serbia ykköshaastajana, mitä tekee Espanja?

Jos USA on etukäteen valtava ennakkosuosikki, yhtä selvä ykköshaastaja on Serbia. NBA:n viime kauden MVP-ehdokas Nikola Jokic on etukäteen myös näiden kisojen parhaita pelaajiaa, eikä Serbia todellakaan ole vain Jokicin varassa. Sacramenton kaksikko Bogdan Bogdanovic ja Nemanja Bjelica antavat todella laadukasta tulitukea. Avausviisikon osalta Serbia on aivan kisojen eliittiä, mutta riittääkö penkillä syvyyttä jos vaikkapa finaalissa vastaan asettuu juuri USA?

Serbian MM-kullasta parhaan kertoimen 4,50 tarjoaa Betsson. Betsson tarjoaa elokuun ajan myös huiman 150% ensitalletusbonuksen, jonka voi hyödyntää vaikkapa juuri MM-kisoihin. Muista kuitenkin tehdä talletus elokuun puolella, jotta saat parhaat edut talteen.

Toinen mielenkiintoinen haastaja on jälleen kerran Espanja. Vaikka joukkue lähtee kisoihin pitkästä aikaa ilman talismaaniaan Pau Gasolia, laatua löytyy edelleen. Yksi Gasol sentään edelleen riveistä löytyy, nimittäin Marc. Ricky Rubio, Juan ja Willy Hernangomez ovat myös koripallon ystävillä varsin tuttuja nimiä.

Espanja ei paperilla kärkikaksikolle pärjää, mutta joukkueen vahvuus on aina ollut nimenomaan joukkueena pelaamisessa. Tälläkin kertaa luvassa on vinhaa pallon liikettä ja uhrautuvaa joukkuepuolustamista. Jos vaikkapa juuri Yhdysvallat lähtee pelaamaan Espanjaa vastaan perinteistä 1vs1-palloaan, vaikeuksia on jenkeille takuuvarmasti luvassa.

Parhaan kertoimen Espanjan kultamitalille tarjoaa Mobilebet, mestaruus palauttaa rahat 17-kertaisesti. 

Kreikka ja Ranska mustia hevosia

Muista joukkueista ainakin Kreikka ja Ranska ovat varteenotettavia ehdokkaita mitalipeleihin. Kreikka (Unibetin mestaruuskerroin 15,00) voitti karsintalohkonsa ja sillä on riveissään kisojen paras pelaaja, Giannis Antetokounmpo. Nähtäväksi jää, miten monipuolinen peluri pystyy kannattelemaan joukkuetta. Avausviisikon osalta Kreikka on kivikova, mutta penkin laatu arveluttaa etukäteen monia.

Ranska on perinteisesti ollut MM-kisoissa kova ja kenties niin on nytkin. Susijengille karsinnoissa tutuksi tulleesta joukkueesta löytyy isoja nimiä kuten Nicolas Batum, Evan Fournier, Rudy Gobert sekä Frank Ntilikina. Aivan suosikkien kaltaista tähtiloistoa Ranskalla ei kuitenkaan ole kehiin heittää ja mestaruus olisikin aikamoinen pommi. 888sport tarjoaa Ranskalle kovaa kerrointa 31,00.

MM-kisat televisiossa & live stream

Suomessa kisoja näyttää television puolella Yle. Vapailta kanavilta on katsottavissa kaikkiaan 17 ottelua sisältäen välierät ja loppuottelun. Aikaeron vuoksi ottelut sijoittuvat pääosin iltapäiviin ja ottelut selostaa Susijengin karsinnoista tuttu parivaljakko Antti-Jussi SipiläPieti Poikola.

Vielä parempaa on kuitenkin tarjolla live streamien puolelta! Unibet näyttää sivustollaan jokaisen ottelun suorana ja ilmaiseksi. Tarvitset ainoastaan pelitilin, jolla tulee olla positiivinen saldo. Rahapelaamista otteluiden katsominen ei vaadi, joten lähetykset tosiaan ovat täysin ilmaisia.

Susijengiä ei kisoissa nähdä

Suomen Susijengin matka katkesi valitettavasti jo karsinnoissa. Suomen lohkosta kisoihin selvisivät lopulta Ranska, Venäjä ja Tshekki. Suomi taisteli kisapaikasta loppumetreille asti, mutta vastus oli tällä kertaa liian kova.

Seuraava mahdollisuus aukeaa vasta neljän vuoden päästä, sillä seuraava MM-turnaus pelataan vuonna 2023. Tuolloin kisat järjestetään ensimmäistä kertaa useamman maan kesken, kun järjestelyvastuussa ovat Filippiinit, Japani ja Indonesia.

Lohkojako

Joukkueet on jaettu kahdeksaan alkulohkoon seuraavasti:

Lohko A: Norsunluurannikko, Puola, Venezuela, Kiina

Lohko B: Venäjä, Argentiina, E-Korea, Nigeria

Lohko C: Espanja, Iran, Puerto Rico, Tunisia

Lohko D: Angola, Filippiinit, Italia, Serbia

Lohko E: Turkki, Tshekki, USA, Japani

Lohko F: Kreikka, Uusi-Seelanti, Brasilia, Montenegro

Lohko G: Dominikaaninen Tasavalta, Ranska, Saksa, Jordania

Lohko H: Kanada, Senegal, Liettua, Australia

Joukkueita

Listaamme kärkijoukkueiden kokoonpanoja sitä mukaa, kun lopullisia kokoonpanoja julkaistaan.

USA

Harrison Barnes – Sacramento Kings
Jaylen Brown – Boston Celtics
Joe Harris – Brooklyn Nets
Kyle Kuzma – Los Angeles Lakers
Brook Lopez – Milwaukee Bucks
Khris Middleton – Milwaukee Bucks
Donovan Mitchell – Utah Jazz
Mason Plumlee – Denver Nuggets
Marcus Smart – Boston Celtics
Jayson Tatum – Boston Celtics
Myles Turner – Indiana Pacers
Kemba Walker – Boston Celtics
Derrick White – San Antonio Spurs

Serbia

Marko Simonović – Zenit Pietari
Bogdan Bogdanović – Sacramento Kings
Nemanja Bjelica – Sacramento Kings
Vladimir Lučić – Bayern München
Miroslav Raduljica – Jiangsu Dragons
Stefan Birčević – Baskets Bonn
Nikola Jokić – Denver Nuggets
Nikola Milutinov – Olympiacos
Vasilije Micić – Anadolu Efes
Marko Gudurić – Fenerbahçe
Stefan Jović – Bayern München
Boban Marjanović – Philadelphia 76ers

Argentiina

Nicolás Brussino – Basket Zaragoza
Agustín Caffaro – San Lorenzo
Facundo Campazzo – Real Madrid
Gabriel Deck – Real Madrid
Marcos Delia – Joventut Badalona
Máximo Fjellerup – San Lorenzo
Tayavek Gallizzi – Regatas Corrientes
Patricio Garino – Saski Baskonia
Nicolás Laprovíttola – Real Madrid
Lucio Redivo – Breogán
Luis Scola – Shanghai Sharks
Luca Vildoza – Baskonia

Espanja

Rudy Fernández – Real Madrid
Ricky Rubio – Phoenix Suns
Quino Colom – Valencia Basket
Marc Gasol – Toronto Raptors
Willy Hernangómez – Charlotte Hornets
Pierre Oriola – FC Barcelona
Xavi Rabaseda – CB Gran Canaria
Sergio Llull – Real Madrid
Juan Hernangómez – Denver Nuggets
Javier Beirán – CB Gran Canaria
Pau Ribas – FC Barcelona
Victor Claver – FC Barcelona

888 banneri talletusbonus 100€

 

Comments