Super Bowl LIV – Ma 3.2.2020 klo 01:30

Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelu Super Bowl pelataan Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna 3.2.2020. Pelipaikkana toimii Miamin Hard Rock Stadium Floridassa. Ottelussa kohtaavat NFC ja AFC -konferenssien mestarit San Fransisco 49ers ja Kansas City Chiefs. Kyseessä on nykymuotoisen NFL:n viideskymmenes kerta, kun voittaja ratkaistaan Super Bowlissa.

Lähtökohdat otteluun ovat harvinaisen herkulliset, sillä joukkueet on etukäteen arvioitu lähes tasavahvoiksi. Chiefs on vedonlyöntimarkkinoiden mielestä aivan hienoinen suosikki, mutta erot ovat marginaaliset. Tähtiloistoa on kentän lisäksi tarjolla jälleen myös puoliaikashowssa, jota tähdittävät tänä vuonna yhteistuumin Jennifer Lopez ja Shakira.

Super Bowl on jälleen kerran valtava tapahtuma myös vedonlyöntimielessä. Lähes jokaisella amerikkalaisella on tästä tapahtumasta jokin mielipide, jonka puolesta usein myös ainakin muutama dollari pistetään likoon. Super Bowl onkin vuodesta toiseen maailman suurin vedonlyöntitapahtuma pelivaihdolla mitattuna. Kun tänä vuonna ottelu on erityisen kiinnostava myös urheilullisesti, kaikki ennätykset rikottaneen jälleen ainakin pelivaihdon osalta.

KATSO MYÖS VEIKKAUSVIHJE SUPER BOWLIIN!

veikkausvihje super bowl

Super Bowl vedonlyönti – Chiefs vai 49ers?

Varsin usein Super Bowlin historiassa etukäteen toinen joukkueista on ollut selvä suosikki. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan ole. Lähtökohdat ovat äärimmäisen tasaiset ja on hieman makuasia, kumman joukkueista etukäteen edelle laittaa. Vedonlyöntikertoimissa nuoren tähtipelinrakentaja Patrick Mahomesin Chiefs nähdään hienoisesti todennäköisemmäksi voittajaksi.

Asiaan voi vaikuttaa myös se, että sarjan räjähtävimmän hyökkäyksen omaava Chiefs on hieman vastustajaansa “seksikkäämpi” nippu. Mahomesin johdolla Chiefs nousi molemmissa pudotuspeliotteluissaan takamatkalta lopulta selviin voittoihin. Chiefsin heittopeliin pohjaava hyökkäyspelaaminen onkin parhaimmillaan erittäin näyttävä ja lähes täysin pysäyttämätön kokonaisuus.

Siinä missään Chiefs takoo valtavasti jaardeja kasaan nimenomaan heittopeleillä, 49ers on sarjan paras juoksuhyökkäysjoukkue keskushyökkääjä Rahim Mostertin johdolla. Myös vierailla on kuitenkin hyviä aseita myös heittopeliin ja pelinrakentaja Jimmy Garoppolo on kauden edetessä myös käyttänyt monipuolisesti useita eri hyökkäyksen variaatioita. 49ers on pelannut kauden mittaan kaikenlaisia otteluita valtavista pistejuhlista tiukkoihin möyrimisiin ja aina tullut lopulta voittajana ulos. 49ers onkin joukkueista tasapainoisempi.

MEILTÄ PARHAAT VIHJEET SUPER BOWLIIN!

Vuosikymmenten tauon jälkeen NFL:n huipulle palannut 49ers on puolustuksen osalta edellä. Chiefsin juoksupuolustus on surkeaa, mikä sataa suoraan San Franciscon laariin. Toisaalta jos 49ers-puolustuksesta haluaa pieniä heikkouksia hakea, niin juuri hyvin liikkuvien pelinrakentajien (lue: Mahomes) kanssa joukkue on ollut vaikeuksissa. Myös isot heittopelit ykköskulmapuolustaja Richard Shermanin vastakkaiselle puolelle ovat olleet vastustajille tuottoisia.

49ers omaa myös pienen edun sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjapelaamisen osalta. Tämä usein aliarvostettu ja satunnaiselta katsojalta helposti piiloon jäävä seikka on ollut pitkin kautta yksi merkittävistä syistä siihen, että entisaikojen suurjoukkue on palannut kansakunnan kaapin päälle. Jos sama jatkuu myös Super Bowlissa, Mahomesilla tulee kauden viimeisessä matsissa kiire.

Super Bowl LIV – Vihjeet

Julkaisemme lähempänä Super Bowlia myös useita veikkausvihjeitä suureen otteluun. Läpipuhki analysoituun matsiin voi jälleen olla vaikea löytää viihdevetoa parempia kohteita normaaleihin voittaja- tai yli/alle -vetoihin. Sen sijaan pelaajaerikoisvedot ovat vuodesta toiseen osoittautuneet melkoiseksi kultakaivokseksi ja samaa uskallamme ennustaa tänäkin vuonna.

Urheiluvideot ja -uutiset

ranskan avoin vihjeet

 

Comments