EM-jalkapallo 2020 – 12.6.-12.7.2020

Päivitetty 26.3.2020. Maailmanlaajuinen pandemia on pakottanut Uefan siirtämään vuoden 2020 jalkapallon EM-kisoja vuodella eteenpäin. Huuhkajien kisadebyytti antaa siis odottaa itseään vielä vuoden pidempään, mutta ainakaan kannattajille uutinen ei ollut maailmanloppu. Mikäli kisat järjestetään saman ohjelman mukaan, Huuhkajat avaa urakkansa arvokisoissa kesäkuussa 2021 vierasottelulla Tanskaa vastaan. 

Jalkapallon EM-kisat vuosimallia 2020 ovat monella tapaa historiallinen tapahtuma. Ensimmäistä kertaa kisoissa nähdään 24 joukkuetta, aiemmin osallistujamäärä on ollut 16. Historiallista on myös se, että järjestelyvastuu jakautuu peräti 12 eri maan kesken. Tällä kertaa myöskään yksikään maa ei saa automaattista paikkaa kisoihin, vaan kaikki 24 osallistumisoikeutta lunastetaan karsintojen kautta.

Suomalaisittain erityisen ilahduttavaa on, että ensimmäistä kertaa kisoissa nähdään myös Suomi! Huuhkajat varmisti riemukkaasti kisalippunsa marraskuun viimeisessä karsintaottelussa.

Vuoden 2020 EM-kisat pelataan siis peräti 12:ssa eri kaupungissa ja maassa. Järjestelyvastuussa ovat lohkovaiheessa, neljännesvälierissä sekä puolivälierissä seuraavat kaupungit:

 • Rooma (Italia) – Lohko A
 • Baku (Azerbaidžan)  – Lohko A
 • Pietari (Venäjä)  – Lohko B
 • Kööpenhamina (Tanska) – Lohko B
 • Bukarest (Romania) – Lohko C
 • Amsterdam (Alankomaat) –  Lohko C
 • Lontoo (Englanti) – Lohko D
 • Glasgow (Skotlanti) – Lohko D
 • Dublin (Irlanti)  – Lohko E
 • Bilbao (Espanja)  – Lohko E
 • Budapest(Unkari)  – Lohko F
 • München (Saksa)  – Lohko F

Kisojen avausottelu pelataan 12.6.2020 Rooman Stadio Olimpicolla. Välierät ja loppuottelu pelataan Lontoon Wembleyllä. Finaali on vuorossa 12.7.2020. Hallitsevana mestarina kisoihin lähtee Portugali, joka on ollut vahva myös näiden kisojen karsinnassa.

https://twitter.com/i/status/1171424923467730945

EM-kisat 2020 – Vedonlyönti ja kertoimet

Jalkapallon arvokisat ovat maailman suurimpia tapahtumia paitsi katsojamäärän ja yleisen kiinnostuksen, myös vedonlyönnin osalta. Tälläkin kertaa vetoa tullaan todennäköisestä lyömään ennätysmäärä. Jo nyt EM-kisojen vedonlyönti käy kuumana, vaikka kaikki lopulliset osallistujamaatkaan eivät vielä ole tiedossa.

Arvokisojen vedonlyönti tarjoaa aina myös valtavan kohdevalikoiman. Normaalin ottelukohtaisen vedonlyönnin lisäksi tarjolla tulee olemaan lähes loppumaton kavalkadi erikoisvetoja. Kisojen paras maalintekijä, joukkuekohtaiset vedot tai vaikkapa kisoissa annettujen korttien määrä tuovat myös vedonlyöjille jännittäviä hetkiä jälleen ensi kesänä.

Vedonlyöjälle EM-kisat ovat mahtavaa aikaa myös vedonlyöntisivustojen tarjoamien erikoistarjousten vuoksi. Vedonlyöntibonusten lisäksi tarjolla tulee varmuudella olemaan jälleen kasapäin muita herkkuja, kuten talletusbonuksia, ilmaisia ja riskittömiä vetoja, korotettuja kertoimia, arvontoja ja paljon muuta.

888 banneri talletusbonus 100€

888SPORT TARJOAA KATTAVAN VALIKOIMAN KISAKOHTEITA SEKÄ PARHAAT KERTOIMET!

Tutut suosikit jälleen kärjessä?

EM-kisojen vedonlyöntikertoimissa luotetaan jälleen tuttuihin suurmaihin. Unibet tarjoaa tällä hetkellä seuraavia voittajakertoimia EM-kisoihin:

 • Ranska 4.00
 • Englanti 5.50
 • Belgia 8.00
 • Hollanti 9.00
 • Espanja 9.00
 • Saksa 9.00
 • Portugali 15.00
 • Italia 17.00
 • Kroatia 26.00

Kuten suurimpien suosikkien kertoimista näkyy, ennakkosuosikin viittaa kantavat jälleen tutut maat. Maailmanmestari Ranska on suurin voittajasuosikki myös maanosan lopputurnauksessa. Eurooppalaisten maiden dominanssi näkyi jo MM-kisoissa, sillä euromaat miehittivät mitalipelit. Myös pronssia napannut Belgia sekä nelonen Englanti kuuluvat kuumimpiin maihin etukäteen myös 2020 EM-kisoissa.

MM-kisoissa hopealle sijoittunut Kroatia puolestaan ei ole karsinnoissa vakuuttanut, mikä näkyy myös itse kisojen voittajakertoimissa. Suomen karsintalohkoa dominoinut Italia puolestaan ei myöskään erityisesti nauti vedonlyöjien suosiota, vaikka kisapaikka varmistui jo varhain. Roberto Mancinin nuoren miehistön parhaat turnaukset ovat suuren yleisön mielestä vasta myöhemmin.

LYÖ VETOA EM-KISOISTA UNIBETILLA! 

Veikkausvihjeet EM-kisoihin

Veikkausvihjeet.com on tottakai vahvasti mukana vuoden kovimmassa urheilutapahtumassa. Tarjoamme ilmaisia veikkausvihjeitä EM-kisoihin alkaen jo hyvissä ajoin ennen avauspotkua. Normaalien ottelukohtaisten pelivihjeiden lisäksi julkaisemme lohkovetoja, maalintekijävetoja, vinkkejä mestaruusvetoihin sekä rutkasti muita rahanarvoisia pelikohteita ennen kisoja ja niiden aikana. Ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi!

Suosittelemme tarkastamaan sivultamme päivittäin parhaat vedonlyöntivinkit kisoihin. Arvokisoissa on perinteisesti paljon hyvää pelattavaa niin viihdeveikkaajille kuin vedonlyöntiin vakavammin suhtautuville. Vihjeitämme voit perinteisesti myös helposti yhdistellä eri pelimuotojen välillä, mikäli haluat vaikkapa hakea isompaa pottia monivedosta tai vakioveikkauksesta.

Suomen karsinnat – Huuhkajat kisoihin!

EM-karsinnat käytiin vuoden 2020 kisoihin aiemmasta poikkeavalla tavalla. Edelleen suurin osa paikoista jaettiin karsintalohkojen perusteella. Tämän lisäksi kisoihin on mahdollista päästä UEFA:n uuden kilpailun Kansojen liigan kautta.

Suomi varmisti kisapaikkansa jo varsinaisten karsintojen kautta. Huuhkajat on mukana myös Kansojen liigan pudotuspeleissä, mutta nämä ottelut ovat siis kisapaikan suhteen vailla merkitystä.

Suomen ottelut EM-karsinnoissa

23.3. Italia–Suomi 2-0
26.3. Armenia–Suomi 0-2
8.6. Suomi–Bosnia 2-0
11.6. Liechtenstein–Suomi 0-2
5.9. Suomi–Kreikka 1-0
8.9. Suomi–Italia 1-2
12.10. Bosnia–Suomi 4-1
15.10. Suomi–Armenia 2-0
15.11. Suomi–Liechtenstein 3-0
18.11. Kreikka–Suomi 2-1

Suomi Kansojen liigassa

Kuten mainittua, kisoihin on ensimmäistä kertaa mahdollisuus päästä myös karsintojen ulkopuolelta. Tämän mahdollistaa Kansojen liiga, joka sekin on sujunut Huuhkajilta erinomaisesti. Maaliskuussa 2020 pelattava C-lohkon lopputurnaus tarjoaa Huuhkajille mainion sauman valmistautua kesäkuussa koittaviin EM-kisoihin.

EM-kisojen lohkot ja otteluohjelma

 • Lohkovaihe: 12.6. – 24.6.2020
 • Neljännesvälierät: 27.6. – 30.6.2020
 • Puolivälierät: 3.7. – 4.7.2020
 • Välierät: 7.7. – 8.7.2020
 • Loppuottelu: 12.7.2020

EM-turnauksen otteluohjelma arvottiin 30.11.2019. Tilanteesta erikoisen tekee se, että kaikki osallistuvat maat eivät ole vielä selvillä. Alkulohkot näyttävät tältä:

A-lohko: Italia, Sveitsi, Wales ja Turkki

B-lohko: Suomi, Venäjä, Tanska, Belgia 

C-lohko: Hollanti, Ukraina, Itävalta, Play-off voittaja D

D-lohko: Englanti, Kroatia, Play-off voittaja C, Tshekki

E-lohko: Espanja, Ruotsi, Puola, Play-off voittaja B

F-lohko: Saksa, Ranska, Portugali, Play-off voittaja A

Arvion jokaisesta lohkosta löydät täältä >> 

Alkulohkojen otteluohjelma

Perjantai, 12 kesäkuuta:
Turkki-Italia (Rooma)

Lauantai, 13. kesäkuuta:
Wales-Sveitsi (Baku)
Belgia-Venäjä (Pietari)
Tanska-Suomi (Kööpenhamina)

Sunnuntai, 14. kesäkuuta:
Englanti-Kroatia (Lontoo)
Itävalta-#karsija# (Bucharest)
Hollanti-Ukraina (Amsterdam)

Maanantai, 15. kesäkuuta:
#karsija#-Tsekki (Glasgow)
Puola-#karsija# (Dublin)
Espanja-Ruotsi (Bilbao)

Tiistai, 16. kesäkuuta:
Ranska-Saksa (Munchen)
#karsija#-Portugali (Budapest)

Keskiviikko, 17. kesäkuuta
Italia-Sveitsi (Rooma)
Turkki-Wales (Baku)
Suomi-Venäjä (Pietari)

Torstai, 18. kesäkuuta
Tanska-Belgia (Kööpenhamina)
Ukraina-#karsija# (Bucharest)
Hollanti-Itävalta (Amsterdam)

Perjantai, 19. kesäkuuta
England-#karsija# (Lontoo)
Croatia-Tsekki (Glasgow)
Ruotsi-#karsija# (Dublin)

Lauantai, 20. kesäkuuta
Espanja-Puola (Bilbao)
Portugali-Saksa (Munchen)
#karsija#-Ranska (Budapest)

Sunnuntai, 21. kesäkuuta
Italia-Wales (Rooma)
Sveitsi-Turkki (Baku)

Maanantai, 22. kesäkuuta
Suomi-Belgia (Pietari)
Venäjä-Tanska (Kööpenhamina)
Ukraina-Itävalta (Bucharest)
#karsija#-Hollanti (Amsterdam)

Tiistai, 23. kesäkuuta
Tsekki-Englanti (Lontoo)
Kroatia-#karsija# (Glasgow)

Keskiviikko, 24. kesäkuuta
Ruotsi-Puola (Dublin)
#karsija#-Espanja (Bilbao)
Saksa-#karsija# (Munchen)
Portugali-Ranska (Budapest)

Urheiluvideot ja -uutiset 

EM-kisojen televisiointi

Huuhkajien EM-karsintaotteluihin oikeudet omistaa Suomessa Viasat. Tämä tietää sitä, että Suomen ottelut näkyvät niin näissä kuin myös vuoden 2022 MM-kisojen karsinnoissa Viasatin kanavilla. Viasat on tullut mukavasti kuitenkin katsojia vastaan ja näyttänyt Huuhkajien matsit suorana ja ilmaiseksi Viafree-palvelussaan.

EM-kisojen ottelut sen sijaan näkyvät tuttuun tapaan YLE:n kanavilla, suorana ja maksutta. Televisiokanavien lisäksi jokainen ottelu on mahdollista katsoa myös suoratoistopalvelu YLE Areenan kautta.

fastbet vedonlyönti

Fastbetilla lyöt EM-karsinnoista sekä itse kisoista vetoa äärimmäisen nopeasti. Ei rekisteröitymistä, teet vain talletuksen ja pelaat! Kaiken lisäksi Fastbet tarjoaa 50€ ilmaista bonusrahaa ilman kierrätysvaatimuksia uusille asiakkaille. Tästä ei kisäeväät parane!

FASTBETILLE PÄÄSET PELAAMAAN TÄSTÄ LINKISTÄ!