Kisalipuilla hurja kysyntä – Mistä liput Huuhkajien EM-otteluihin?

Päivitetty 26.3.2020.  Maailmanlaajuinen pandemia on pakottanut Uefan siirtämään vuoden 2020 jalkapallon EM-kisoja vuodella eteenpäin. Huuhkajien kisadebyytti antaa siis odottaa itseään vielä vuoden pidempään, mutta ainakaan kannattajille uutinen ei ollut maailmanloppu. Mikäli kisat järjestetään saman ohjelman mukaan, Huuhkajat avaa urakkansa arvokisoissa kesäkuussa 2021 vierasottelulla Tanskaa vastaan. 

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat varmisti historiallisesti tiensä vuoden 2020 EM-kisoihin. Samalla myös Suomessa alkoi valtava kuhina ensi kesän kisalippuja kohtaan. Mistä niitä saa? Paljonko ne maksavat? Alta löydät perustietoa kysymyksiin, jotka ovat tällä hetkellä jokaisen suomalaisen, ja melko monen eurooppalaisenkin, futisturistin huulilla.

casinowinner mainos 25€ bonus

Huuhkajien ottelut EM-kisoissa

Suomi arvottiin EM-kilpailujen B-lohkoon. Lohkon muut maat ovat Tanska, Venäjä ja Belgia. Tanska ja Venäjä ovat myös kisaisäntiä, joten Huuhkajat pelaa turnauksessa kaksi kertaa puhtaan vierasottelun.

  • 13.6. Tanska – Suomi, Kööpenhamina
  • 17.6. Venäjä – Suomi, Pietari
  • 22.6. Belgia – Suomi, Pietari

HUOM! Katso EM-kisojen lohkojako kokonaisuudessaan täältä —>>

Mistä liput EM-kisoihin 2020

Heti kärkeen on todettava, että kisalippujen hankkiminen kesän 2020 EM-kilpailuihin ei ole helppoa. Rajallinen määrä ottelulippuja ja hurja kysyntä on yhtälö, joka jättää useimmat ilman pilettejä ainakin virallisia reittejä pitkin. Onneksi tapoja löytyy kuitenkin monia.

Uefan virallinen myynti

Euroopan jalkapalloliitto Uefa järjestää kolmivaiheisen lipunmyynnin kisoihin. Ensimmäinen vaihe oli kesällä 2019, jolloin lippupaketteja arvottiin myytäväksi tietämättä vielä tarkasti, ketkä otteluissa ylipäänsä pelaavat.

Toinen vaihe on joulukuussa 2019. Välillä 4.12.-18.12.2019 järjestettävä myynti on tarkoitettu lopputurnaukseen jo selviytyneiden maiden kannattajille, joten myös Suomella on tässä arvontaikkunassa oma kiintiönsä. Lippuja hakeneiden keskuudesta arvotaan tammikuussa 2020 ne, joille lopullinen osto-oikeus lankeaa.

Tarjolla joulukuun arvonnassa on siis ottelulippuja kaikkiin Huuhkajien alkulohkon otteluihin.

Montako EM-lippua voi ostaa?

Uefan arvonnassa voi “hakea” yhdestä neljään lippua. Lisäbonusta tarjotaan Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n jäsenille, joille avautuu vielä tätä kautta mahdollisuus hakea yhtä lippua.

Uefan virallisen lipunmyyntikanavan löydät täältä —>>>

Kolmas vaihe järjestetään huhtikuussa 2020. Tällöin lippuja myydään kevään Kansojen Liigan pudotuspelien kautta kisoihin selvinneiden maiden kannattajille.

EM 2020 – Kisaliput matkapakettien mukana

Urheilun arvoturnauksiin järjestetyt valmiit pakettimatkat ovat nostaneet viime vuosina suosiotaan. Matkatoimistoilla on omat kanavansa hankkia kisalippuja myös 2020 EM-kisoihin, joten ne pystyvät tarjoamaan “all inclusive” -matkoja Huuhkajien otteluihin, johon kuuluvat siis myös kisaliput.

Varjopuolena näissä paketeissa on se seikka, että kova kysyntä nostaa myös matkapakettien hintoja. Jos lompakko kestää, valmismatkat ovat helppo tapa varmistaa pääsy suoraan härmästä kesän ykköstapahtumaan kannustamaan Huuhkajia.

Uefa on myös viime aikoina tarkentanut käytäntöään matkapakettien kylkiäisinä myytävien lippujen suhteen. Alunperin huliganismin kitkemiseksi kehitelty jokaisen lipun ostajan tunnistaminen ei matkapaketteihin liittyvissä lipuissa toteudu. Kannattaakin tiedostaa, että näihin lippuihin sisältyy aina riski, voi olla että stadionin portilla tällaisen “anonyymin” lipun haltija käännytetään takaisin.

Huuhkajien otteluihin EM-liput vedonlyöntisivustoilta

Yksi varsin mukava tapa hankkia kisaliput Huuhkajien matseihin löytyy yksinoikeudella vedonlyöjille. Myös vedonlyöntisivustoilla on erinomaiset suhteet moneen suuntaan, joten myös kisalippuja liikenee sivustoille useampaakin kautta. Näitä lippuja sivustot sitten jakavat palkintoina aktiivisille asiakkailleen pitkin alkuvuotta.

Kannattaakin tutkailla tarkalla silmällä eri vedonlyöntisivustojen tarjouksia ja kampanjoita. Veikkausvihjeet.com toki myös informoi lukijoitaan kampanjoista, joissa kisalippuja on tarjolla.

Paljonko EM-liput 2020 maksavat?

EM-ottelulippujen hinnat vaihtelevat sen mukaan, mihin maahan lippuja on ostamassa. Halvimmillaan lohkovaiheen lippujen hinnat alkavat 30 eurosta, mutta näitä on tarjolla vain Bakuun, Budapestiin ja Bukarestiin.

Kaikkiin EM-otteluihin myydään kolmen eri kategorian lippuja. Halvin kategoria alkulohkojen otteluissa vaihtelee välillä 30€ – 50€ (pl. kisojen avausottelu), kakkoskategoria maksaa 75€ – 145€ ja kallein kolmoskategoria 125€ – 185€ per piletti.

Pudotuspeleissä hinnat tuttuun tapaan nousevat. Puolivälierissä lippujen hinnat vaihtelevat välillä 75€ – 225€, Wembleyn välierä- ja loppuottelulipuista saakin maksaa sitten jo 195€ – 945€.

Lippujen hinta Huuhkajien otteluihin

Kööpenhaminassa pelattavaan Tanska-Suomi otteluun sekä molempiin Pietarin otteluihin on tarjolla kolmen hintaluokan lippuja. Halvimmat liput stadionin päätyihin maksavat 50€, keskitason liput stadionin kulmiin 125€ ja kalleimmat piletit stadionin pitkille sivuille 185€.

Otteluliput mustasta pörssistä?

Johtuen selvästi tarjontaa suuremmasta kysynnästä, EM-kisalipuille muodostuu varmasti tälläkin kertaa myös vähemmän virallisia kauppareittejä. Niin sanotun “mustan pörssin” kautta aiempiin arvokisoihin on voinut ostaa lippuja moninkertaisilla hinnoilla virallisiin nähden. Tätä emme kuitenkaan suosittele kenellekään, sillä hulppeiden hintojen lisäksi tässä toiminnassa on aina myös huijatuksi tulemisen riski. Pahin yhtälö onkin, että kädessä on väärennetty lippu ja rahat ovat menneet.