Riskitön veto ja ilmaisveto ovat vedonlyöjän kannalta eri asioita, Riskittömässä vedossa lyöt normaalin vedon, jolloin saat rahasi takaisin, jos vetosi ei osu. Ilmaisvedossa lyöt vedon ilmaisrahalla, jonka vedonlyöntiyhtiö antaa sinulle kampanjaluontoisena etuna.

Sivusto Bonus Lunasta bonus
Expekt bonus 50€ OTA 50€ RISKITÖN VETO
Betsafe bonus  2×25 € LUNASTA 2x 25€ ILMAISVEDOT

Vedonvälittäjät käyttävät eri sääntöjä koskien ilmaisvetoja ja riskittömiä vetoja, mutta yleensä säännöt ovat hyvin samankaltaiset. Alta löydät tarkempaa tietoa ilmaisvedoista, riskittömistä vedoista ja mistä löytyy tällä hetkellä parhaat ilmaisvedot ja riskittömien vetojen tarjoukset.

Ilmaisveto eli free bet

Yleisesti ilmaisvedot toimivat niin, saat pelitilillesi tietyn määrän rahaa, jonka voit käyttää ilmaisvedon asettamiseksi. Toinen vaihtoehto on, että pystyt laittamaan ruksin ruutuun ilmaisvedon kohdalle lyödessäsi vetoa valitsemastasi kohteesta, jolloin saat asetettua vetosi ilman, että pelitililtäsi veloitetaan rahaa.

Normaalisti ilmaisvetojen panosta ei palauteta, eli jos asetat esimerkiksi 50€ suuruisen ilmaisvedon 1.50 kertoimella, tällöin vedon osuessa voitat vain 50€ x 0,50 = 25€. Ilmaisvetojen kanssa kannattaakin käyttää mahdollisimman korkeita kertoimia, sillä tällöin pelaaja saavuttaa mahdollisimman ison edun. Tästä esimerkki alla:

Pelaat HIFK – Kärpät -otteluun 50€ ilmaisvedon kotivoitolle kertoimella 2.00. Arvioit vedon osuvan noin 50 % ajasta (vedon odotusarvo on tällöin tasan 1, sillä 0,50 x 2 = 1). Tällöin voitat odotusarvoisesti rahaa 0,50 x 50€ x 1 = 25€. Tässä laskussa 0,50 vastaa 50 prosenttia ja 1 on kerroin, jossa on otettu se huomioon, ettet saa itse panosta takaisin.

Jos taasen pelaat samat 50€ Kärpät – TPS ottelun vierasvoitolle, eikä TPS:llä ole ollut kovin kummoinen kausi takana, joten saat kertoimeksi 5 arvioidessasi TPS:n voittavan 20% ajasta (odotusarvo taas tasan 1), niin voitat odotusarvoisesti rahaa 0,20 x 50€ x 4 = 40€.

Mitä isompaa kerrointa siis haet ilmaisvedollasi, sitä paremman edun saat. Ei kannata kuitenkaan liikaa ahnehtia, sillä 100 kertoimiset kohteet eivät osu kovin usein! Kannattaa myös lukea tarjouksen säännöistä, onko ilmaisvedossa mainittu esim. kerroinkatto.

Saat ensimmäisen 25 euron ilmaisvedon käyttöösi, kun lyöt vedon vähintään 1.8 kertoimella ja 25 euron panoksella. Tämän jälkeen saat käyttöösi 25 euron arvoisen ilmaisvedon, jonka voit käyttää ruksaamalla seuraavaan kuponkiisi ilmestyvän sinisen ruudun.

Toisen 25 euron arvoisen ilmaisvedon saat, kun lyöt älypuhelimestasi 25 euron vedon. Tämä jälkeen kun lyöt seuraavan vedon, saat seuraavan vedon 25€ vedon ilmaiseksi. Nytkin kuponkiisi ilmestyy sininen ruutu, jonka pääset ruksaamaan.

Betsafen tarjous on myös kierrätysvaatimuksensa puolesta erinomainen, sillä sinun tarvitsee kierrättää ilmaisvedolla saatu nettovoitto vain kerran. Muista kuitenkin, että lyömissäsi kohteissa tulee olla vähintään 1.8 kerroin, jotta se lasketaan kierrätykseen.

Voit saada ilmaisvetoja tai riskittömiä vetoja erilaisista kampanjoista. Tietyt vedonvälittäjät eivät anna uusille asiakkaille talletusbonusta vedonlyöntiin, sillä he tarjoavat ensimmäiseksi vedoksi rahamääräisesti isohkoa ilmaisvetoa tai riskitöntä vetoa.

Ilmaisvetoja ja riskittömiä vetoja voi saada myös vanhana asiakkaana. Löydät tällaisia tarjouksia vedonvälittäjien tarjous-osioista, mutta usein näistä tarjouksista lähetetään myös mainoskirje sähköpostitse. Esimerkiksi Betsafe järjestää usein kampanjoita, joista saa riskittömän vedon tai ilmaisvedon. Hyvä esimerkki tällaisesta kampanjasta voisi olla seuraava: ”Lyö vetoa Liigan mestarista, ja jos vetosi menee väärin, saat panoksesi suuruisen riskittömän vedon 50€ saakka.”

Riskitön veto eli risk free bet

Riskitön veto tarkoittaa kiteytetysti sitä, että saat rahasi takaisin, mikäli vetosi menee väärin. Eli jos lyöt esimerkiksi 50€ HJK – SJK ottelun tasapelille, mutta HJK voittaa ottelun 2-0, joten saat 50€ panoksesi takaisin. Et siis riskeeraa lantin lanttia, sillä saat panoksesi takaisin, vaikka vetosi meni pieleen.

Osa vedonvälittäjistä käyttää kuitenkin kierrätysvaatimuksia riskittömän vedon tarjouksien yhteydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli vetosi menee pieleen ja saat 50€ panoksesi takaisin, niin joudut kierrättämään kyseisen summan vedonlyönnissä X kertaa. Yleensä se riittää, että kierrätät panoksesi vain yhden kerran, eli asetat 50€ edestä vetoja vedonlyöntiin.

Myös riskittömien vetojen kanssa saat suurimman mahdollisen edun, mikäli haet mahdollisimman korkeita kertoimia.

Yleensä niin ilmaisvetoihin kuin riskittömiin vetoihinkin on sidottu kierrätysvaatimus, mutta Expektillä saat riskittömän vetosi puhtaasti riskittömänä. Sinun ei siis tarvitse kierrättää rahoja, jotta saat pelimerkkisi takaisin mikäli vetosi menee väärin.

Expekt on tehnyt vahvaa paluuta Suomen markkinoille ja suosittelemme ehdottomasti, että tutustut heidän tarjontaansa. Lisää Expektistä voit lukea Veikkausvihjeet.comista tästä linkistä.