Jääkiekon MM 2016 pelataan Venäjällä 6.-20. toukokuuta ja Leijonat pelaavat alkulohkon (lohko A) ottelunsa Pietarissa. B-lohkon joukkueet aloittavat MM-urakkansa Moskovassa.

Parhaat vihjeet MM-lätkään täältä!

Maailmanmestaruutta puolustaa Kanada, joka nujersi Venäjän 6-1 Prahassa vuoden 2015 keväällä. Kanadan vahva, NHL-pelaajien kermasta koottu yhdistelmä murskasi vastustamattomasti pääosin KHL-pelaajista muodostetun Oleg Znarokin Venäjän.

Uusina tulokkaina A-sarjaan saadaan Kazakstan ja Unkari, joista jälkimmäinen palaa MM-kisoihin kuuden vuoden tauon jälkeen. Molemmille on helppo povata kinkkistä tietä MM-kisoissa, ja etenkin Unkarin mahdollisuudet säilymiseen ovat ennalta vähäiset. Säilyminen olisi veljeskansallemme erinomainen suoritus.

Vedonlyönnillisesti MM-kisat on yksi kauden kohokohtia. Alkusarjan tasoerot ovat suuria, jolloin kupongilla nähdään isoja maalieroja tarjoavia tasoitusvetoja. Pudotuspeleissä pelit ovat tasaisempia, erot pysyvät pienempinä ja täten myös tasoitusvetojen maalierot ovat pienempiä.

Lohkot Venäjän MM-kisoissa 2016

Suomi pelaa alkulohkonsa Pietarissa, joten suomalaisfaneilla matka on lyhyt ja näin ollen kotietu taattu. Muut Suomen lohkossa pelaavat joukkueet ovat Kanada, USA, Slovakia, Valko-Venäjä, Ranska, Saksa ja Unkari.

Kahdeksan joukkueen alkulohkosta neljä etenee pudotuspelikierrokselle. Suomi pelaa lohko A:ssa ja lohko B:ta Moskovassa miehittävät Ruotsi, Venäjä, Tsekki, Sveitsi, Latvia, Norja, Tanska ja Kazakstan.

Ennalta Suomen lohko on helpompi kuin B-lohko, jossa tasoerot ovat huomattavasti pienempiä kuin Suomen lohkossa. Suomen lohkossa Kanada on selvä suosikki, jota Suomi seuraa ja pian takana USA sekä Slovakia. B-lohkossa kolmen vahvan (Ruotsi, Venäjä, Tsekki) takana on kiharaista, ja Sveitsin, Latvian, Norjan ja Tanskan välillä tullaan näkemään tasaisia otteluita. Kazakstankin voi viedä pisteitä sieltä täältä.

Suomi jääkiekon MM-kisoissa 2016

Leijonien valmennusportaassa jatkavat tutut nimet. Kari Jalosen sopimus kestää Venäjän-kisat ja sen jälkeen on aika tehdä uusia päätöksiä. Jalosen valmennusryhmään kuuluvat myös Kärppien pääkäskijä Lauri Marjamäki, HIFK-legenda Ville Peltonen ja Ari Moisanen. Managerin pestiä hoitaa Jere Lehtinen ja joukkueenjohtajana toimii Kari Savolainen.

Suomen joukkue kootaan tänäkin vuonna totutusti Euroopassa pelaavista ja pudotuspeleistä pudonneiden NHL-pelaajien joukosta. Euro Hockey Tour kiertää viime kauden tavoin vain kahdessa maassa. Tämän lisäksi pelataan yksittäisiä maaotteluita Euro Hockey Challengessa, jossa pienemmät maat pääsevät pelaamaan kovia matseja neljää isointa Euroopan lätkämaata vastaan.

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönnissä

Vedonlyönnillisesti lätkän MM-kilpailut ovat joka vuosi lätkäkauden kohokohta. Pelejä pelataan useita pitkin päivää yli kaksi viikkoa, ja kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat erittäin laaja kattauksen erilaisia vetomuotoja.

Tasoitusvetoja, maalivetoja, maalintekijävetoja, tulosvetoja, pelaaja vastaan pelaaja pistemiesvetoja, mestaruusvetoja, pistepörssivetoja… mahdollisuudet ovat rajattomat. Joka matsiin riittää jännitystä niin harrastelijoille kuin ammattilaisillekin.

Venäjän MM-kisojen tarjonta tarkentuu huhtikuun lopulla, kun joukkueiden kokoonpanot alkavat selkeytyä. Ennalta on kuitenkin helppo povata kärkisuosikkien löytyvän kaksikosta Kanada-Venäjä ja putoamissuosikkien löytyvän edellisvuoden nousijoista.