KHL kausi 2019-20 – miten pärjää Jokerit?

Päivitys 26.3.2020. KHL oli Euroopan suurista sarjoista viimeinen, joka ilmoitti kauden päättymisestä etuajassa pandemian vuoksi. Mestaruutta ei siis tällä kaudella jaeta ja joukkueet kokoontuvat mahdollisuuksien mukaan seuraavan kerran vasta kauden 2020-21 harjoitusleireille heinäkuussa.

KHL-kausi vuosimallia 2019-20 on täydessä vauhdissa. Idän rahasarja tarjoaa kiekkoherkkua pitkälle kevääseen. Mukana on tuttuun tapaan myös suomalaisedustusta, kun Jokerit aloitti jo viidennen kautensa KHL:ssä. Alku ei suomalaisittain ollut kovinkaan lupaava, mutta pitkä ja raskas sarja tarjoaa varmasti jokaiselle joukkueelle niin ala- kuin ylämäkiäkin.

KHL on urheilullisen antinsa lisäksi myös vedonlyöjän unelma. Kausi 2019-20 on tarjonnut tähän mennessä hienoja ja yllätyksellisiä kamppailuita, joissa valveutunut peluri on voinut tehdä hyvän tilin. Toisaalta KHL:ssä vahvat tuppaavat myös pysymään vahvoina. Vaikea esimerkiksi Moskovan TsSKA:a tai Pietarin SKA:ta on kovin usein tappioon syöstä. Veikkausvihjeet.com seuraa KHL-kiekkoa tarkasti jokaisella ottelukierroksella. Pyrimme tarjoamaan myös pelivihjeitä aina, kun tarjolla on mielestämme hyvä kohde.

casinowinner mainos 25€ bonus

Uuteen kauteen suurimpina suosikkeina lähtivät jälleen juuri edellämainitut TsSKA ja SKA. Lännen jättiläiset ovat ratkoneet konferenssin voiton jo monesti, mutta idän puolelta finaaleissa löytynyt täysin tasavertaisia haastajia myös jättiläisille. Olisiko tällä kaudella jo Jokerien vuoro horjuttaa kahden suurseuran asemaa? Helsinkiläisten hankinnat ainakin antavat aiheen uskoa, että mahdollisuuksia on.

Jokerien alku kauteen oli historiallisen surkea. Päävalmentaja Lauri Marjamäki sai kuitenkin kelkkaa käännettyä syyskuun lopulla ja sen jälkeen meno on ollut parempaa. Mestaruudet ratkaistaan kuitenkin vasta keväällä, joten turhan pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei alkukauden vaikeuksista ole syytä tehdä.

KHL – Idän rahasarja

KHL korvasi silloisen Venäjän superliigan kaudesta 2008-09 eteenpäin. Samalla joukkueita otettiin mukaan Venäjän lisäksi myös muualta. Tällä kaudella sarjassa onkin joukkueita Kazakstanista, Kiinasta, Latviasta, Slovakiasta, Suomesta sekä Valko-Venäjältä. Venäjän lisäksi siis.

KHL on yleisesti ottaen selkeästi maailman toisiksi kovin kiekkosarja. NHL on oma lukunsa, mutta muihin eurooppalaisiin sarjoihin verrattuna KHL:ssä liikkuu sen sortin rahavuoret, että muut jäävät kauas taakse. Kehitys tosin on ollut hieman tolkullisempaan suuntaan ja pahimmat ylilyönnit on viime vuosina jo vältetty.

Vedonlyönti KHL-kiekosta

KHL on suomalaisten suosiossa urheilullisen antinsa lisäksi myös vedonlyönnissä. Jokerit on meille se tutuin joukkue, mutta myös muut kohteet keräävät nykyisin isoja pelivaihtoja. Kohteita on tarjolla runsaasti ja panosrajat ovat korkeat, joten KHL sopii kaikenlaisille vedonlyöjille.

KHL-matseissa voi vetoa lyödä lähes kaikesta kentällä tapahtuvasta. Normaalin pitkävedon lisäksi tarjolla on lukuisia kohteita esimerkiksi maalimääriin, maalintekijävetoja sekä vaikkapa maalivahtien torjuntamääriä. Jokaiselle on siis tarjolla jotain.

KHL veikkausvihjeet ja ennakot

Hurjan kysynnän vuoksi myös Veikkausvihjeet.com on ottanut KHL:n listoilleen. Tarjoamme parhaisiin vedonlyöntikohteisiin ilmaiset vihjeet. Voit hyödyntää vihjeet ja ennakot sellaisinaan tai käyttää niitä oman arvioinnin tukena. Niin tai näin, KHL kannattaa ehdottomasti ottaa myös omaan pelivalikoimaan mukaan.

KHL on suomalaisten vedonlyöjien suosikki jääkiekon osalta heti Liigan ja NHL:n jälkeen. Varsinkin Jokerien peleissä ja pudotuspeleissä pitkävetoa, tulosvetoa sekä muuta veikkausta harrastetaan KHL-matseista suurissa määrin. Suosittelemme tutustumaan ainakin pikkupanoksilla Venäjän suursarjaan, tätä parempaa viihdettä on harvoin tarjolla!

Yleistä tietoa KHL:stä

Kymmenvuotiaan historiansa aikana KHL on ollut tapahtumien keskipisteessä moneen otteeseen. Urheilullinen taso on koko ajan ollut pääosin todella korkea, mutta sarjaan on mahtunut myös useamman kerroksen väkeä. Siinä missä suurseurat operoivat kymmenien miljoonien dollarien budjeteilla ja täysin NHL-tasoisilla organisaatioilla, pienempiä seuroja on pudonnut matkan varrella kyydistä. Viimeksi Slovan Bratislava ja sitä ennen Jugra Hanti-Mansijks ja Lada Toljatti jättivät leikin kesken, koska rahoitusta ei yksinkertaisesti löytynyt riittävästi.

KHL pelataan kaudella 2019-20 24 joukkueen voimin. Viime kauteen ainoa muutos on Slovan Bratislavan luopuminen sarjapaikastaan. Lohkojako on seuraava:

Läntinen konferenssi

Bobrov Divisioona

Dynamo Moscow
Dinamo Riga
Jokerit Helsinki
Severstal Cherepovets
SKA Saint Petersburg
Spartak Moscow

Tarasov Divisioona

Vityaz Moscow Region
Dinamo Minsk
Lokomotiv Yaroslavl
HC Sochi
CSKA Moscow

Itäinen konferenssi

Kharlamov Divisioona

Avtomobilist Yekaterinburg
Ak Bars Kazan
Metallurg Magnitogorsk
Neftekhimik Nizhnekamsk
Traktor Chelyabinsk
Torpedo Nizhny Novgorod
Chernyshev Divisioona
Avangard Omsk
Admiral Vladivostok
Amur Khabarovsk
Barys Astana
Kunlun Red Star
Salavat Yulaev Ufa
Sibir Novosibirsk

KHL – Live stream

KHL-otteluita ei ilmaiseksi Suomen televisiossa näy. Useat vedonlyöntisivustot ovat kuitenkin tehneet hienon palveluksen suomalaisille lätkäkatsojille. Esimerkiksi NordicBet, Nopeampi.com sekä Unibet näyttävät otteluita sivustollaan suorana ja ilmaiseksi. Tarvitset ainoastaan pelitilin ja sille pienen positiivisen saldo. Tämä avaa ovet lähes jokaiseen kauden KHL-matsiin (Jokereiden otteluita lukuunottamatta).

KHL – Suomalaiset 2019-20

Suomalaisedustus on jälleen kerran KHL:ssä vankka. Suurin työllistäjä on tottakai jokerit, jonka kokoonpano koostuu pääosin suomalaisista pelaajista. Täksi kaudeksi kotimaisuusastetta nostettiin entisestään, kun mm. Petri Kontiola ja Veli-Matti Savinainen palasivat narripaitaan.

Isoissa rooleissa muissa KHL-seuroissa alkavalla kaudella esiintyy yli kaksikymmentä suomalaispeluria. Mielenkiintoisimpia nimiä ovat SKA-paitaan muuttaneet Jori Lehterä sekä Joonas Kemppainen, Vitjazin suomalaislegioona Miro Aaltosen ja Ville Lajusen johdolla sekä NHL:stä Sibiriin palannut maalivahti Harri Säteri. Huomionarvoista on myös huomattava määrä maalivahtivalmentajina idässä toimivia suomalaisia. Kotimaiseen maalivahtivalmennukseen onkin KHL-kaukaloissa vuosi vuodelta kovempi luotto,