La Liga ja El Clásico – Jalkapallon juhlaa!

Pelaa ja katso El Clásico Unibetin asiakkaana! La Liga, eli Espanjan korkein sarjataso jalkapallossa tunnetaan virallisemmin nimellä Primera Divisíon. La Ligaa pidetään pääasiassa jättien kuten FC Barcelonan, Real Madridin ja Atlético Madridin temmellyskenttänä, mutta ottelut tarjoavat draamaa ja laatuviihdettä tasaisesti aina elokuusta toukokuun loppuun asti. Otteluista suurin, kenties jopa Euroopan mittakaavassa, on El Clásico.

Unibetin asiakkaana saat lisäksi ison kasan tarjouksia, mm. 110 euron starttipaketin vedonlyöntiin ja paljon, paljon muuta.

 

El Clásico & Live Stream Euroopan huippusarjoihin Unibetilla

 

Unibet, Euroopan suosituin vedonlyöntisivusto, tarjoaa asiakkailleen LiveStreamin Euroopan huippusarjoihin, kuten Bundesliigaan, Ligue 1:een ja La Ligan jokaiseen otteluun. Niinpä näet myös Real Madridin ja FC Barcelonan El Clásicon, kunhat sinulta löytyy Unibetin pelitili ja pelaat matsia Unibetilla. Katso El Clasico seuraamalla alla olevia ohjeita.

 

Ei vielä pelitiliä?

 

  1. Avaa ilmainen pelitili Unibetille
  2. Tee vähintään 10 euron talletus pelitilillesi.
  3. Olet valmis! Siirry Unibet TV:n etusivulle – näet kaikki käynnissä olevat ottelut.

 

Huomaathan, että nähdäksesi Bundesliigan, La Ligan ja Liguee 1:n ottelut suorina Unibetilla, pelitililläsi on oltava pelirahaaToinen vaihtoehto otteluiden katsomiseen on lyödä niistä vetoa 24h sisällä ottelun alusta.

 

Oletko jo Unibetin asiakas?

 

Mikäli sinulla on jo Unibetin pelitili, varmista että tililläsi on pelirahaa. Mikäli tili on päässyt kuivahtamaan nollille, tee talletus. Jos saldokin on kunnossa, klikkaa tästä päästäksesi suoraan Unibet TV:n tarjontaan.

 

El Clásicon historia

 

Euroopan isoimman derbyn historia juontaa juurensa 115 vuoden päähän. Ensimmäiset ystävyysottelut Real Madridin ja FC Barcelonan välillä pelattiin jo vuonna 1902, toukokuun 13. päivänä – vain viikko Real Madridin perustamisen jälkeen. FC Barcelona on kahdesta suuresti niukasti vanhempi, katalaaniseura perustettiin 29. marraskuuta 1899 monikansallisen, jalkapalloa rakastavan ryhmän toimesta.  Joan Camperin johtamaan ryhmittymään kuului niin sveitsiläisiä, englantilaisia kuin katalaanejakin.

Ensimmäinen kilpailullinen El Clásico pelattiin Copa del Reyn välierissä vuonna 1916, La Ligassa ensimmäinen kohtaaminen nähtiin heti liigan perustamisvuonna 1929. FC Barcelona ja Real Madrid ovat Athletic Bilbaon ohella ainoat seurat, jotka ovat pelanneet La Ligassa jokaisena kautena sen perustamisesta lähtien.

Kun lasketaan mukaan kaikki kilpailulliset ottelutReal Madrid on niukasti niskan päällä 93 voitollaan. FC Barcelona on voittanut 91 kertaa, tasan on pelattu 49 kertaa.

Mikäli mukaan lasketaan myös harjoitus- ja ystävyysottelut, asetelma kääntyy päälaelleen: Barcelona on voittanut 110 kertaa, Real 97 ja tasan on pelattu 59 kertaa.

 

El Clásico on enemmän kuin ottelu

 

Jos puhutaan El Clásicosta, ei voida sivuuttaa katalaanien ja espanjalaisten vastakkainasettelua. Vauraassa ja autonomisessa Kataloniassa on puhuttu itsenäisyydestä aina. Nykyinen itsehallintoalue ennätti jopa julistautua itsenäiseksi vuonna 1931 Espanjan toisen tasavallan perustamisen aikana, mutta Espanja ei tunnustanut yksipuolista julistusta.

Vuosina 1936-39 käyty Espanjan verisessä sisällissodassa Katalonia puolusti Espanjan tasavaltaa Francisco Francon johtamia kapinallisjoukkoja vastaan. Tasavalta ja katalaanit hävisivät sodan ja La Guerraa seurannut, vuoteen 1975 jatkutnu Francon diktatuuri (Francon aika)  vuoteen oli hävinneenosapuolen edustajille äärimmäisen vaikeaa aikaa.

Ihmisoikeusrikokset ja vähemmistöjen kielellistä sekä kulttuurista asemaa sortavat lait olivat arkipäivää. Sodanaikaisen molemminpuolisen terrorin ja sitä seuranneen Francon diktatuurin aikana arvioista riippuen kuoli tai katosi useita satoja tuhansia ihmisiä. Tähän päivään mennessä kaikkien kadonneiden ihmisten kohtaloa ei ole pystytty selvittämään.

Katalonialla on vahva oma identiteetti, oma kieli ja alue on taloudellisesti itsenäinen. Katalaanit eivät ole unohtaneet Francon aikaa ja sortoa, ja Espanjan taloudelliset vaikeudet ja hajanaisuus ovat puhaltaneet yhä kovempaa tuulta alueen itsenäistymishaluille, vaikka itsenäistyminen Espanjasta tarkoittaisi myös eroa natisevast Euroopan Unionista.

Hallinnollisen pääkaupungin ykkösseura FC Barcelona ei varsinaisesti ole peitellyt tukeaan itsenäistymishalulle. Barcan otteluissa alueen itsenäistymishaluille tukea antavat lipute, Esteladat, ovat tavanomainen näky. Myös seuran pelaajat ovat kertoneet urheilijoille varsin epätyypilliseen tapaan varsin avoimesti poliittisista suuntautumisistaan, kärkipäässä Gerard Pique.

 

La Liga Suomessa

 

Suomalaisille kosketuspinta La Ligaan on turhan pieni, johtuen lähinnä Valioliigan valtavan suuresta suosiosta Suomessa. Espanjalaisen jalkapallon seuraaminen on rajoittunut pitkään pelkästään suurten Real Madridin ja FC Barcelonan otteluihin, mutta nyt havaittavissa on pientä muutosta asenneilmapiirissä.

Otteluiden kasvanut televisiointi ja Atlético Madridin, Villarrealin, Sevillan ja Athletic Bilbaon otteet eurokentillä ovat saaneet yhä enemmän ja enemmän suomalaisia ihastumaan La Ligan vauhdikkaaseen ja dramaattiseen jalkapalloon.

Tietyllä tavalla pioneerin asemassa La Ligan tunnetuksi tekemisessä olivat myös nyttemmin jo haudattu Urheilukanava sekä ennen kaikkea monia futisromantikkoja selostuksellaan ihastuttanut Tuomas Virkkunen. Kukapa meistä ei olisi kuullut Pedro-tarinasta? Ja jos et ole, katso seuraava pätkä.

Vaikka lehtien palstatilaa suomalaisessa jääkiekkoyhteiskunnassa dominoivat Liiga, NHL, Leijonat ja 90-luvun televisioinnista johtuen myös Valioliiga, on La Liga saamassa jalansijaa myös suomalaisten futisystävien sydämissä yhä enenevissä määrin.

 

La Liga, El Clásico ja vedonlyönti

 

Suomessa La Ligan keskiverto-ottelut eivät juurikaan kerää vaihtoa, eikä otteluiden suosiota vedonlyönnin näkökulmasta voida alkuunkaan verrata Valioliigaan (tai jääkiekkoon). Poikkeuksia on kuitenkin olemassa.

El Clásico on kenties maailman seuratuin yksittäinen jalkapallo-ottelu, ja tämä näkyy suoraan myös vedonlyönnissä. Vuodesta toiseen El Clásico kerää valtavaa vaihtoa kaikilla vedonlyöntiyhtiöillä.

Molempien joukkueiden ollessa äärimmäisen hyökkäysvoimaisia over-vedot ovat ottelusta toiseen todella suosittuja, mikä näkyy myös korkeina linjoina. Lähes poikkeuksetta raja on vedetty 3.5 maaliin, mutta esimerkiksi tilastojen valossa vain viisi edellisestä kymmenestä La Ligan El Clásicosta on päättynyt yli 3.5 maaliin. Copa del Reyssä viidestä edellisestä ottelusta vain kaksi on päättynyt yli 3.5 maaliin. Mestarien liigassa jätit ovat kohdanneet 2000-luvulla kahdesti pudotuspelivaiheessa, ja jokainen ottelu on päättynyt alle 2.5 maaliin.

Hyviä vetokohteita maalimäärien sijaan löytyy yleensä korteista. Tunteet käyvät lämpöisinä molemmin puolin, ja pelaajakohtaisten korttien kertoimet antavat monesti hyvää arvoa taitavien ja nopeiden hyökkääjien joutuessa rikkeiden kohteeksi.

Kerrointen lisäksi osa vedonlyöntiyhtiöistä tarjoaa Live streamin La Ligan, Bundesliigan ja Ligue 1:n otteluihin ja näin ollen myös El Clasico kuuluu tarjontaan. Esimerkiksi Unibet tarjoaa jokaiseen La Ligan otteluun Live Streamin asiakkailleen, minkä lisäksi tarjolla on usein esimerkiksi ilmaisvetoja ja riskittömiä vetoja El Clásicoon.

AVAA PELITILI UNIBETILLE!