Valioliiga 2019-20 – Kausi jatkuu kesäkuussa!

Valioliigan kausi pelataan sittenkin loppuun. Pandemian vuoksi keskeytetty kausi 2019-20 alkaa uudestaan kesäkuun 17. päivä ja mestari on selvillä heinäkuun lopulla. Edellyttäen, että mikään ei mene kansainvälisen pandemian kanssa vielä pahemmin pieleen.

Lähtökohdat loppukauteen ovat selkeät. Liverpool johtaa sarjaa selvällä erolla ja jos mitään ihmeitä ei tapahdu, Anfield Roadilla nostellaan mestaruuskannua pitkän tauon jälkeen. Haastajista Manchester Cityllä on ainakin teoriassa vielä suurimmat saumat haastaa Pool, mutta kyllähän tähän vaadittaisiin kaikkien taivaankappaleiden osumista oikeaan asentoon.

https://twitter.com/premierleague/status/1272106018756014080

Putoamistaistossa suomalaisittain kiinnostaa tottakai Norwichin tukala tilanne. Teemu Pukin maaleja tarvitaan loppukaudesta kasapäin, mikäli visiitistä pääsarjaan halutaan tehdä muuta kuin ranskalainen. Lähes yhtä isoista panoksista pelaavat Leicester, Manchester United, Chelsea ja miksei myös Wolves ja Sheffield Utd. Paikka Mestarien liigassa olisi varsinkin pienempien seurojen kannalta “painonsa arvoinen kultaa”.

Valioliigan kauden 2019-20 loput ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Tunnelmahan tästä väistämättä kärsii, mutta otteluiden panos on siitä huolimatta katossa. Ja kyllähän maailman parhaan futissarjan paluu eetteriin tekee myös katsojista ja vedonlyöjistä onnellisia!

Valioliiga 2019-20

Maailman suurin ja kaunein jalkapallosarja Englannin Valioliiga kiinnostaa valtavasti myös Suomessa. Tällä kaudella tilanne on entistäkin herkullisempi, kun huippuvireeseen niin seura- kuin maajoukkueessakin noussut Teemu Pukki kylvää kauhua Norwichin paidassa. Viime kaudella Championshipin voittanut ja Valioliigaan noussut Norwich ei ole sarjan laadukkaimpia joukkueita, mutta yksi viihdyttävimmistä se varmasti on.

Kausi 2019-20 on nykymuotoisen Valioliigan historiassa 28. ja hallitsevana mestarina toimii jälleen Manchester City. Kausi 2018-19 muistetaan parhaiten Cityn ja Liverpoolin huimasta mestaruustaistosta, joka lopulta päättyi pinnalla Citizensin eduksi. Sama kaksikko saattaa hyvinkin ratkoa mestaruuden kohtalon myös keväällä 2020.

Uusi kausi tuo myös muutoksia perinteikkääseen sarjaan. Ensimmäistä kertaa kaudella on käytössä videoavusteinen tuomarointi VAR, joka on kauden mittaan aiheuttanut korjattujen tuomioiden lisäksi myös rutkasti itkua ja hampaiden kiristelyä. Ensimmäistä kertaa Valioliiga pitää helmikuussa myös pienen talvitauon. Pieniä sääntöuudistuksiakin on kaudelle otettu käyttöön, mm. käteen osuneet pallot, vaihdot rankkarit ja taaksepäin syötöt olivat kesällä erotuomareiden kotiläksyinä.

 

Valioliiga 2019-20 – Vedonlyönti

Vedonlyönti Valioliigasta on aina ollut myös Suomessa erittäin suosittua. Brittifutiksen seuraamisella ylipäänsä on valtavan pitkät perinteet myös härmässä, mikä näkyy Valioliigan suosiossa. Vaikka kotoinen Veikkausliiga on usein paljon lähempänä, juuri Valioliiga ja Mestarien liiga ovat ne futissarjat johon suurimmat pelivaihdot kohdistuvat. Pukin ja Norwichin paluu ylimmälle sarjatasolle on nostanut huumaa myös Valioliigan vedonlyönnin ympärillä entisestään.

Valioliigasta voi vetoa lyödä mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Jos normaali 1×2-voittajaveto, yli/alle- tai muut tutut pitkävetokohteet alkavat kyllästyttää, vaihtoehtoja piisaa. Nykyisin jokainen laadukas vedonlyöntisivusto tarjoaa hurjan määrän erilaisia kohteita jokaiseen Valioliigan otteluun. Vetoa voi lyödä vaikkapa laukaisumääristä, paitsioista, vaihdoista tai jopa päävalmentajan paidan väristä. Voikin hyvällä syyllä todeta, että valioliigabetsarilla ei ole koskaan tylsää.

Veikkausvihjeet Valioliigaan

Veikkausvihjeet.com on alusta asti seurannut Valioliigaa erittäin tarkalla silmällä. Sarja on suomalaisittain kenties kiinnostavampi kuin koskaan, joten luonnollisesti mekin panostamme sarjaan historiallisen paljon. Pyrimme tarjoamaan lukijoillemme ilmaiset pelivihjeet jokaiselle Valioliigan kierrokselle. Toki täytyy muistaa, että joka otteluun ei hyvää pelattavaa vedonlyöntiin löydy. Jokaiselta kierrokselta sen sijaan on käytännössä aina löydettävissä ainakin muutama laadukas pelikohde.

Löydät ilmaiset veikkausvinkit sivuiltamme hyvissä ajoin ennen otteluja. Pyrimme nostamaan parhaat kohteet esiin jo otteluja edeltävinä päivinä, mutta viimeistään ottelupäivän aamuna. Toki kokoonpanomuutokset tai muut uutiset saattavat vaikuttaa niin, että pelikohteita nousee vielä lähempänä ottelun alkua. Olemme keskittyneet vihjeissämme pelatuimpiin pelimuotoihin eli pitkävetotyyppisiin kohteisiin tai yli/alle -vetoihin. Mikään ei toki estä hyödyntämästä analyysiämme myös muissa kyseisen ottelun pelikohteissa.

Valioliiga 2019-20 – Suosikit ja haastajat

Manchester City siis nosteli jälleen Valioliigan voittopystiä kauden 2018-19 päätteeksi. City lähti suurimpana suosikkina myös uuteen kauteen, mutta ykköshaastaja Liverpool on ollut kauden mittaan vahvempi. Molemmat pelaavat myös Mestarien liigaa, jossa puolestaan Pool on hallitseva mestari. Molemmat jättiläisistä taistelevat kummankin kilpailun voitosta myös tällä kaudella.

Etukäteen kaksikon haastajina pidettiin lähinnä Tottenhamia ja kenties Chelseaa ja Manchester Unitedia. Näistä yksikään ei ole päässyt likimainkaan kärkikaksikon tasolle. Lontoon kolmas suurseura Arsenal puolestaan on Unai Emeryn alaisuudessa parantanut joka kausi ja on tälläkin sesongilla vaikuttanut olevan jälleen askeleen edellä. Vaikea Gunnersiakaan silti on nähdä sarjan jättejä loppuun asti haastamassa.

Mitä tekee Norwich ja Pukki?

Sarjanousija Norwich ei lähtenyt Valioliigaan kovin odotuksin. Säilyminen olisi Canariesin mestaruus. Kausi on ollut erittäin vaihteleva, parhaimmillaan Pukki ja Norwich ovat olleet aivan loistavia. Syksyn kotivoitto Manchester Citystä nousee viime vuosien tähtihetkiin. Toisaalta joukkue on myös säännöllisesti romahdellut ja kärsinyt rumia tappioita heikommille joukkueille. Daniel Farken kunnianhimoinen ja hyökkäävä pelityyli on erittäin viihdyttävä, mutta säilytäänkö sillä Valioliigassa?

Pukki puolestaan on näyttänyt osuvansa myös ylimmällä sarjatasolla. Pukki-Party on noussut käsitteeksi jo Valioliigassakin, vaikka huiman alkukauden jälkeen tahti on hieman laantunut. On silti hienoa nähdä pitkästä aikaa suomalaisväriä isossa roolissa myös Valioliigan puolella.

Otteluohjelma ja joukkueet – Valioliiga 2019-20

Valioliigakausi 2019-20 alkoi Liverpoolin ja Norwichin ottelulla 9. elokuuta 2019. Viimeinen pelikierros pelataan 17. toukokuuta 2020. Mukana on tuttuun tapaan 20 joukkuetta, joista kolme huonointa tippuu tälläkin kaudella sarjaa alemmas Championshipiin. Mestarien liigaan paikka on tarjolla neljälle parhaalle, viides pääsee Eurooppa-liigaan.

Jo ennestään valtavat televisiorahat nousivat tälle kaudelle vielä muutaman pykälän ylemmäs uuden Sky Sportsin kanssa solmitun tv-sopimuksen myötä. Televisiointeja on lisätty lauantai-iltoihin, millä tavoitellaan uutta katsojakuntaa myös rapakon takaa Yhdysvalloista sekä Aasiasta. Ensi kertaa myös teknologiajätti Amazon näyttää USA:ssa suorana kahden kierroksen verran otteluita joulukuussa. Suomessa lähetysoikeudet ovat Viasatin hallussa.

888 banneri talletusbonus 100€