Englannin Valioliiga on vedonlyönnillisesti koko maailman jalkapallon lippulaiva. Valioliiga kerää selvästi eniten peliä myös Suomessa, ja toisena tuleva Mestareiden Liiga seuraa pitkän matkan perässä. Myös yleisessä kiinnostavuudessa Valioliiga on selvä ykkönen.

Syyt siihen ovat selvät, sillä perinteikästä Valioliigaa on meillä nähnyt televisiosta aina 80-luvulta asti. Anssi Kukkosen selostuksista ennen lauantaisaunaa on kuljettu Antero Mertaranta – Jukka Rönkä -kaksikon historiallisten 90-luvun alun selostusten kautta nykypäivään, jolloin Valioliigaa voi katsoa livelähetyksenä useamman ottelun viikossa eri viikonpäivinä.

Laaja televisiointi, suomalaisten pelaajien vahva edustus Valioliigassa ja monipuoliset vedonlyöntimahdollisuudet ovat taanneet Valioliigalle paikan Suomen suosituimpana jalkapallosarjana sekä suosioltaan että vedonlyönnissä.

Parhaat vihjeet ja bonukset Valioliigaan täältä!

Suomalaiset Valioliigassa

Tälläkin kaudella suomalaiset loistavat Valioliigassa poissaolollaan, ellei suomalaiseksi lasketa Arsenalin Carl Jenkinsonia . Viime vuosina suomalaisedustus Valioliigassa on vähentynyt merkittävästi. Suomifutiksen kultaisen sukupolven aikana Valioliigassa suomalaiset pelasivat isoissa rooleissa, josta Sami Hyypiän kapteenin nauha ja huima kymmenvuotinen ura Liverpoolissa vahvimpana voimannäyttönä.

Hyypiän lisäksi myös Jari Litmanen edusti Liverpoolia 2000-luvun taitteessa, mutta loukkaantumiset ja valmentaja Gerard Houllierin epäsuosioon joutuminen esti ”Kuninkaan” Englannin valloituksen. Litmasen Liverpool-aika jäikin yhteen kauteen, jonka jälkeen ”Litti” suuntasi Hollantiin Ajaxiin.

Tällä vuosituhannella Hyypiän ohella suurimman vaikutuksen suomalaisista Valioliigassa ovat tehneet maalivahdit. Jussi Jääskeläinen ja Antti Niemi olivat molemmat joukkueidensa – ja koko liigan – kärkitorjujia 2000-luvun alkupuoliskolla. ”Jässi” pysäytti palloja Boltonissa lähes 500 ottelun ajan ja Niemi loisti kuusi kautta Southamptonissa ja Fulhamissa.

Muihin kovaa jälkeä tehneisiin suomalaisiin voidan lukea Mikael Forssell, joka iski Birminghamissa peräti 17 osumaa kaudella 2003-04 oltuaan lainalla Chelseasta. ”Miklun” uraa kuitenkin haittasi ”Litin” tavoin loukkaantumiset, eikä hän enää pystynyt palaamaan huippukautensa tasolle polvivammojen jälkeen.

Nykyään HJK:n päämiehenä toimiva Aki Riihilahti pelasi viisi kautta Crystal Palacessa niin Valioliigaa kuin Championshipia. Riihilahtea ei koskaan tunnettu silkkisestä pallokosketuksestaan, vaan kovaotteisen keskikentän pohjan tilastot luettiin useimmiten korttisarakkeesta. Myös Teemu Tainio edusti kunniakkaasti Tottenhamia useamman kauden, ja Jonatan Johansson kävi tekemässä itsensä tutuksi Charltonissa.

Valioliigan televisiointi

Isona tekijänä Valioliigan suosioon on ollut sen laaja televisiointi. Siiinä missä 80- ja 90-luvulla vielä kärvisteltiin yhdellä live-ottelulla viikossa (joka sekin oli paremmin kuin missään muussa sarjassa, poislukien Mestarien Liiga Litmasen Ajax-ajoista lähtien), on 2000-luvulla siirrytty todelliseen tarjonnan paljouteen.

Valioliiga muodostettiin 1992 juuri siksi, että se voisi paremmin hyödyntää massiiviset TV-sopimukset kuin sitä edeltänyt Englannin Liiga. Pelipäivämääriä alettiin sopia enemmän ja enemmän TV:n ehdoilla, joka toi ottelukalenteriin mm. säännölliset maanantaiottelut.
Yli 20 vuoden aikana pelikalenteri on oppinut tottelemaan paremmin ja paremmin TV-aikatauluja, jotta mahdollisimman suuri osa otteluista saadaan televisioitua eri pelipäivinä.

Kuriositeettina tosin mainittakoon, että Englannissa ei vieläkään näe edes maksukanavalta lauantain kello 17 pelattavan kierroksen otteluita. Ne näytetään jalkapallon kotimaassa vasta illan Match of the Day osuudessa, jotta ihmiset lähtevät stadionille eivätkä jää kotiin katsomaan pelejä. Tältä osin meillä Suomessa asiat ovat paremmin, sillä Valioliigan TV-tarjonnasta pystyy nauttimaan täysin rinnoin myös perinteisellä lauantaiottelulla.

Valioliigan televisiointi Suomessa on kokenut saman muutoksen kuin Englannissakin, eli vapaalta kanavalta televisiointi on siirtynyt maksukanavalle. Englannissa pelit ovat siirtyneet BBC:lta Sky Sportsille, meillä YLE:n TV2:sta MTV Sportille ja kaudeksi 2016-17 Viasatille. Kaudella 2016-17 voit katsoa Vaioliigaa niin Viasatilta kuin Viaplay-palvelustakin.

Viaplayn tilaaminen on todella helppoa!

Viaplay tarjoaa markkinoiden kattavimman urheilupaketin. Tilaukset eivät ole sitovia ja ne voi purkaa milloin tahansa. Aloita katselu jo tänään!

TILAA VIAPLAY

Valioliiga vedonlyönnissä

Suomalaiset on totutettu Valioliiga-vedonlyöntiin jo pitkän ajan takaa. Vakioveikkaus on kuulunut suomalaisten lauantaihin lähtemättömänä osana jo vuodesta 1940 (tällöin Voittajaveikkaus), jolloin kupongilla oli Englannin Liigan lisäksi sumusaarten alasarjoja. Kesällä kuponki koostui kotimaisesta jalkapallosta.

Vahvat perinteet, televisionti ja viimeistään suomalaisedustus maailman kovimmassa jalkapallosarjassa ovat pultanneet Valioliigan ykkösaseman meillä ulkomaisena vedonlyöntisarjana.

Vedonlyöntitarjonta Valioliiga-otteluista on hyvin kattavaa. Enää ei tarvitse tulla toimeen pelkällä Vakiolla, vaan otteluista voi lyödä vetoa hyvin laajalla skaalalla. Maalintekijävedot, Goalcastit (veikkaa yksi maalintekijä ja ottelun lopputulos), tasoitusvedot ja maalierovedot ovat Valioliigassa arkipäivää. Esimerkiksi Unibet ja Betway tarjoavat hyvin vahvat vaihtoehdot Valioliiga-vedonlyöntiin.

Yhtiöiden tarjontoja vertaillessa törmää myös mielenkiintoisiin pitkäaikaisvetoihin, kuten maalipörssin voittaja, mestari, top3 sijoitukset, putoajat tai Valioliigan syöttöpörssin voittaja.

Lisätietoa vedonlyöntiyhtiöistä löydät klikkaamalla tästä. Kaikki kumppanimme ovat Veikkausvihjeet.comille tuttuja jo pitkän ajan takaa, ja voimme taata kunkin yhtiön turvallisuuden sekä rahansiirroissa että luotettavuuden asiakaspalvelutilanteissa.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä myös asiakaspalveluumme.