Veikkausvihje

Lontoon MM-kisoissa marginaalit kääntyivät eilen puolellemme, kun Brittney Reese vihjeemme mukaisesti pituushypyn kultaa senttipeliksi muodostuneessa finaalissa. Putkea lähdetään jatkamaan tänään suomalaisittain odotetussa miesten keihäässä, jossa otamme peleihin Thomas Röhlerin mestaruutta Mobilebetin huippukertoimella 2.75.

Ei vielä tliä Mobilebetillä? Triplaa talletuksesi 20€ saakka klikkaamalla alta!

Miesten keihäänheitto on vuosien saatossa noussut syystäkin suomalaisten urheilufanien lempilajiksi. Seppo Räty, Kimmo Kinnunen, Aki Parviainen, Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen. Edellä lueteltu lista on täynnä suomalaisille unohtumattomia hetkiä tarjonneita heittäjiä, joista jokainen on aikanaan kuulunut maailman terävimpään eliittiin. Tänään Suomen keihäskansan kunniaa pitää yllä Pitkämäki, joka leiskautti karsinnassa digitaalit komeasti lukemiin 85,97.

Hurjatasoisesta karsinnasta finaaliin eteni historiallisesti 13 heittäjää, joista kaikki paiskoivat vuorollaan 83 metrin karsintarajan paremmalle puolelle. Karsinnan ylivoimainen ykkönen oli Saksan Johannes Vetter, jonka 91,20 on kaikkien aikojen pisin karsintaheitto. Kaikkien aikojen tilastokakkoseksi hirmukaarellaan 94,44 tällä kaudella itsensä heittänyt Vetter lähtee myös finaaliin suurimpana ennakkosuosikkina, mutta haastajien armeija on laaja ja ennenkaikkea erittäin laadukas.

Ykköshaastaja on luonnollisesti maanmies Thomas Röhler, joka oli karsinnassa omalle tasolleen hieman vaisu. Röhler on kuitenkin Vetterin ohessa ollut kaudella aivan käsittämättömässä vireessä, sillä miehen heikoimmankin kisan tulos on ollut yli 87 metriä. Niinikään ennätyksensä 93,90 tänä vuonna heittänyt viime vuoden olympiavoittaja on itse asiasssa ollut isossa kuvassa jopa Vetteriä vakuuttavampi, ja kauden viidestä yli 90 metrisestä hän on heittänyt kolme.

Saksalaiskaksikon jälkeen katseet kääntyvät Pitkämäen lisäksi erityisesti Keniann Julius Yegoon, joka voitti MM-kultaa kaksi vuotta sitten mykistävällä esityksellä. Arvokisoissa aina parhaimmillaan oleva Yego ei tällä kaudella vielä ole ysikymppistä heittänyt, mutta mikään ihme rajan rikkoutuminen ei tänään olisi.

Laajasta laatuheittäjien katraasta huolimatta olisi jättiyllätys, jos mestari ei löytyisi saksalaiskaksikosta. Röhlerin ja Vetterin voimasuhteita arvioidessa markkina on vetänyt aivan liian suuria johtopäätöksiä, sillä Vetter ei missään tapauksessa ole yli 60% suosikki maanmiestään vastaan. Arviomme mukaan Röhler voittaa kisan vähintään 45% todennäköisyydellä, joten Mobilebetin 2.75 jättää huimasti ilmaa alleen.

 


Comments