Veikkausvihje

Todella vähämaalisille MM-jatkokarsinnoille saadaan jatkoa tiistai-iltana, kun Irlanti isännöi Tanskaa. Maalittomassa avausosassa Irlanti tyytyi vain puolustamaan, nyt odotamme aktiivisempaa peliä. Tästä huolimatta avauspuolisko ottelusta lienee aikamoista asemasotaa, joten LeoVegasin kerroin 1.98 maalittomalle avauspuoliskolle on kelvollinen peli-idea tiistai-iltaan.

Ruotsi selvitti tiensä kisoihin maanantai-iltana dramaattisen 0-0-taistelun jälkeen, tiistaina Pohjoismaista kilvoitteluvuorossa on Tanska. Tanska kohtaa klo 21.45 alkavassa matsissa Irlannin, joka kävi taistelemassa 0-0-tasurin Kööpenhaminasta lauantaina.

Jatkokarsintojen trendinä on ollut vähämaalisuus, mikä on toki ollut odotettavissa isojen panosten kaksiosaisissa otteluissa. Mutta silti, 569 minuuttia MM-karsintaa ilman maalia Jakob Johanssonin perjantai-iltaisen kassin jälkeen on jotain täysin käsittämätöntä.

Kerroinvertailu

YHTIÖ
1
X
2
TARJOUS

Lähtökohdat illan otteluun ovat varsin selvät. Tekemällä maalin Tanska on todella vahvoilla. Irlannin on periaatteessa oltava aktiivisempi osapuoli, sillä edes 1-1-tasuri ei riitä kisapaikkaan. Odotammekin Irlannin muuttavan pelitapaansa huomattavasti Kööpenhaminan illasta. Avausosaa Irlannin näkökulmasta katsellessa tuli mieleen lähinnä David Moyesin aika Manchester Unitedin peräsimessä. Nyt saattaa olla mahdollista nähdä jopa syöttöketjuja Irlannin keskikentällä, muutenkin kuin alaspäin.

Irlannin oletetusta aktiivisuudesta huolimatta odotamme varsin tarkkaa peliä, ja tuskin tässäkään maaleilla juhlitaan. Kumpikaan ei halua ottaa turhia riskejä ottelun alussa ja asemasodan uhka avusnelivitosella on selvä. Otammekin peleihin maalittoman avausnelivitosen, jolle LeoVegas tarjoaa kerrointa 1.98.

Arviomme mukaan maaleja nähdään vain noin 45 % todennäköisyydellä ensimmäisellä puoliskolla, joten peli-idea on kelvollinen. Lisäksi harkinnassa olivat kotijoukkueen pallonhallinta yli 44.5 % kertoimella 2.00 sekä Tanskan voitto kertoimella 2.80.


Comments