Veikkausvihje

Kroatia saa vastaansa Englannin MM-kisojen jälkimmäisessä välierässä. Tasoeroa ei joukkueiden välillä juuri ole, mutta Englannin puolella on valtava lepoetu. Gareth Southgate nautti varmasti Kroatia-Venäjä ottelun joka sekunnista, varsinkin kun kyseessä oli jo toinen peräkkäinen 120-minuuttinen Kroatialle. Kaiken lisäksi ykkösvahti Danijel Subasic kärsii takareisivammasta ja myös Ivan Strinic loukkaantui Venäjää vastaan. Kolme Leijonaa on päässyt huomattavasti helpommalla, mihin nähden Karamban huippukerroin 2.35 Englannille on ehdottomasti kokeilun arvoinen.

Uusi asiakas Karamballa? Avaa tili auki alta ja saat 10€ ilmaisvedon haltuusi.

Kroatian tie välieriin on ollut yllättävän pitkä ja kivinen. Niin Tanskaa kuin Venäjääkin vastaan se ei pelin näennäisestä hallinnasta huolimatta saanut oikein mitään konkreettista aikaiseksi, mutta pilkkukisa pelasti lahjakkaan joukkueen molemmilla kerroilla. Jälkimmäisestä suorituksesta tekee vielä merkittävämmän se, että ykkösvahti Subasic sinnitteli jatkoajan ja rankkarit läpi vahvasti yksijalkaisena.

Zlatko Dalicilla on loukkaantumisten ohessa myös taktista mietittävää ennen välierää. Venäjää vastaan joukkue lähti hieman hyökkäävämmällä muodostelmalla jättäen puolustavan keskikenttämiehen Marcelo Brozovicin penkille. Englantia vastaan sama tuskin on mahdollista, joten Brozovicin paluu keskikentän pohjalle Ivan Rakiticin viereen lienee edessä. Andrej Kramaric ei vakuuttanut ja palannee penkin puolelle, mikä tietää Luka Modricin nostamista jälleen hieman ylemmäs. Myös valtavasti töitä tehnyt kärki Mario Mandzukic kärsi pahoista krampeista Venäjää vastaan, mutta lienee jälleen avauksen kunnossa.

Kerroinvertailu

YHTIÖ
1
X
2
TARJOUS
bethard etusivun logo
3.50
3.05
2.35
karamba etusivun logo
3.50
3.05
2.35

Englannilla on ollut varsin suoraviivainen ja helppo polku tähän pisteeseen. Joukkueella onkin historiallisen hyvä sauma napata finaalipaikka itselleen vuosikymmenten rämpimisen jälkeen. Southgatella on myös kokoonpanon suhteen erinomainen tilanne, sillä pienistä vaivoista kärsineet Jordan Henderson, Kyle Walker, Dele Alli ja Ashley Young ovat kaikki ainakin lähes täydessä iskussa.

Englannilla ei ole syytä tehdä mitään sen suurempia muutoksia, joten huipputärkeään otteluun lähdetään hyväksi havaitulla 3-5-2 muodostelmalla. Maalikunkku Harry Kane ja turnauksen aikana lokaa niskaansa saanut Raheem Sterling jatkanevat kärkiparina. Jos Henderson ei pysty avaamaan, Eric Dier on luontainen korvaaja keskikentän puolustavaan rooliin.

Isoa eroa joukkueilla ei ole, mutta Kroatian valtava rasitus ei voi olla näkymättä mitä pidemmälle mennään. Juoksuvoimaisen Englannin kyydissä pysyminen vaatisi täydet energiatasot, mutta nyt tilanne näyttää kroaattien kannalta turhan haastavalta. Myös erikoistilanteissa Englannilla on selvä etu. Kaikkiaan pidämme Englantia hieman kertoimiaan suurempana suosikkina, joten Karamban kärkitarjous 2.35 nostetaan ehdottomasti keskiviikon kupongille.


Comments