Veikkausvihje

Ilves avaa Eurooppa-liigan karsinnat kotiottelullaan bulgarialaista perinneseura Slavia Sofiaa vastaan. Tosin ottelu pelataan Helsingissä, mikä jatkaa Ilveksen paikoin surkuhupaisaa kenttäfarssia tämän kauden osalta. Joka tapauksessa Tupsukorvat on meidän selkeä pelivalintamme torstaille. Bulgarian sarja ei ole vielä alkanut, joten kaikki pelituntuma on Ilveksen puolella. Myöskään tasoeroa ei juuri ole, joten pidämme Ilvestä ottelun selvähkönä suosikkina. Parhaan kertoimen tarjoilee pitkän linjan brittiläinen vedonvälittäjä Jetbull, 2.68 kotivoitolle on loistoluokan tarjous.

Ei vielä tiliä Jetbullilla? Nappaa alta talteen 50% ensitalletusbonus 75€ asti.

Ilves joutuu jälleen evakkoon, sillä kotikaupunki Tampereella käydään samaan aikaan nuorten yleisurheilun MM-kilpailuja. Tilanne on sinänsä kuitenkin jo joukkueelle tuttu, sillä kauden alkupuolella Tampereen kenttäongelmista johtuen kolmostie tuli Jarkko Wissin suojateille tutuksi. Töölössä kotietu ei luonnollisestikaan ole ihan samaa luokkaa, mutta kyllähän joukkueella silti otteluun on selvästi vieraitaan paremmat lähtökohdat. Lisäksi vajaan parin sadan kilometrin bussimatka on köykäisempi taival, kuin Slavia Sofian liki 3000 kilometrin reissu vieraspeliin.

Slavia on perinteikäs seura, joka kuitenkin on tällä hetkellä kaukana loistonsa vuosista. Joukkue kuitenkin voitti Bulgarian cup-mestaruuden keväällä, joten mistään turhasta kokoonpanosta ei ole kyse. Sarjassa olikin sitten selvästi vaikeampaa. Pelitavaltaan ja profiililtaan joukkue on hyvin “bulgarialainen”. Isokokoinen ryhmä pelaa kovaa eikä kaihda kontakteja missään tilanteessa. Toisaalta pelituntuman puute ja hieman hitaampi joukkue tarjoaa nuorelle ja nopealle Ilvekselle iskun paikat varsinkin vastahyökkäyksissä. Erikoistilanteissa Slavia on todella vahva.

Kerroinvertailu

YHTIÖ
1
X
2
TARJOUS
karamba etusivun logo
2.45
3.05
2.45
bethard etusivun logo
2.55
3.20
2.55

Ilves pääsee ihan kohtuullisista asetelmista avausosaan. Sarjassa peli on kulkenut melko mukavasti, vaikkakin RoPS oli edellisottelussa parempi. Nuori joukkue on kehittynyt hienosti kauden mittaan ja uusia vastuunkantajia on löytynyt. Sinänsä europelin jännitteestä huolimatta Slavian pitäisi sopia Ilvekselle vastuksena jopa paremmin kuin suuri osa Veikkausliigan seuroista. Lauri Ala-Myllymäellä ja Issa Thiaw:lla on valtava ruutu keskikentällä, jos kaksikko pitää palloa samaan malliin kuin kotisarjassa, Ilveksellä tuskin on ottelussa isompaa hätää.

Kaikkiaan tasoeroa ei juuri ole. Slavia vaikuttaa mielestämme selvästi yliarvostetulta, sillä nykyjoukkue ei ole tasoltaan kummoinen eikä pelituntumaa sarjankaan puolesta vielä ole. Ilves puolestaan parantaa koko ajan ja nuori ja nopea ryhmä on kuin tehty tällaiseen tilanteeseen. Kotiottelusta olisi myös saatava hyvä tulos, jotta vaikeaan vieraspeliin ei tarvitse lähteä takamatkalta. Noin 40% arviolla Jetbullin aivan huippuluokan kerroin 2.68 kotivoitolle on loistovalinta torstaille.


Comments