Veikkausvihje

Maailman suurin ja kauneinen jalkapallosarja, Englannin Valioliiga, starttaa uuteen kauteen perjantaina 10.8. klo Manchester Unitedin ja Leicesterin ottaessa yhteen Old Traffordilla. Ohessa katsaus sarjaan ja potentiaalisiin ennakkovetoihin koko kauden osalta.

Valioliiga 2018/19

Manchester Unitedin ja Leicesterin perjantainen ottelu käynnistää nykymuotoisen Valioliigan kauden numero 27. Mestari on selvillä viimeistään 12. toukokuuta 2019. Hallitseva mestari kauteen lähdettäessä on viime kaudella sarjaa dominoinut Manchester City. Nousijoina sarjaan liittyvät Wolverhampton, Cardiff ja Fulham.

valioliiga ennakko kausivedot vedonlyönti

Kaksi ylitse muiden?

Viime kaudella vastustajansa tylyyn tyyliin murskannut Manchester City on jälleen selkeä ykkössuosikki, esimerkiksi Unibet tarjoilee taivaansinisten mestaruudesta ainoastaan kerrointa 1.68. Viime kauden 100 pistettä taitaa olla utopiaa tällä kaudella, mutta mikään ei viittaa vallan vaihtumiseen. City säilyi pääosin ennallaan, mutta teki yhden sitäkin isomman hankinnan. Riyad Mahrez siirtyi Leicesteristä huimalla 68 miljoonan euron siirtosummalla. Taitava laituri tuo jälleen yhden uuden ulottuvuuden Cityn jo ennestään timanttiseen hyökkäämiseen.

Vaikka City onkin sarjan mestarisuosikki numero yksi, olisimme kuitenkin alkukaudesta hieman varovaisempia joukkueen kanssa. Valtaosa Cityn tähdistä vietti raskaan kesän MM-kilpailujen merkeissä, mikä voi näkyä suoritustasossa ailahteluna. Pep Guardiola on valmistavissa otteluissa peluuttanut varsin nuorta joukkuetta ja joutunee käyttämään rotaatiota myös sarjan alussa. Joukkue on kierrätyksestä huolimatta laadukas, mutta myös altavastustajien tasoitukselliset vedot voivat olla alkukaudesta hyviä pelikohteita.

Liverpool lähtee kauteen Cityn selkeänä ykköshaastajana. Kesän siirtomarkkinoilla riehunut Pool on paikkaillut aukkoja kokoonpanossa hyvällä tuloksella, kuten yli 250 miljoonalla eurolla tietysti kuuluukin. Jürgen Kloppin tärkein hankinta on brassivahti Alisson, josta maksettiin huimat 75 miljoonaa. Vain hieman halvemmat Naby Keita ja Fabinho vahvistavat punaisten keskikenttää. Kun kärjessä on kolmikko Mo SalahRoberto FirminoSadio Mane ja puolustuslinjakin riittävä, vain mestaruus voi olla Poolin tavoite.

valioliiga ennakko 2018/19 kausivedot

Cityn ylivoima on pitänyt hurjasti vahvistuneen Liverpoolin mestaruuskertoimet melko korkealla. Esimerkiksi LeoVegas tarjoaa Punaisten mestaruudesta tasakerroin 5.00, joka mielestämme on selvästi Cityn vastaavaa houkuttelevampi vaihtoehto. LeoVegas tarjoaa myös kahta ilmaisvetoa ennen kauden alkua, jotka kannattaa käyttää hyväkseen. Ja uudet asiakkaat saavat tuttuun tapaan kylkeen myös tervetuliaispaketin 50€ ensitalletusbonuksella sekä 10€ ilmaisvedolla ryyditettynä.

Haastajat

Perinteisistä “kuudesta suuresta” potentiaalisimmat haastajat kärkikaksikolle ovat Manchester United, Chelsea sekä Tottenham. Arsene Wengerin saappaisiin hypännyt Unai Emery voi hyvin olla Arsenalin uuden tulemisen takuumies, mutta ihan vielä ei nähdäksemme ole tykkimiesten aika.

ManU jatkaa Jose Mourinhon komennossa, mikä ei viihdearvoa lisää Old Traffordilla. Materiaali on kuitenkin vahva ja jos hyökkäämiseen löydetään uusia vivahteita, kausi voi olla onnistunut. Esimerkiksi brassiraketti Fredin kautta joukkue voisi saada hieman monipuolisuutta mekaaniseen jauhamiseen. Parhaan mestaruuskertoimen Punaiselle Paholaisille löytää Bethardilta, tasakerroin 9.00 sopii ainakin fanien kausivetoihin.

Chelsea ja Tottenham muodostavat Lontoon mielestämme selkeästi vaarallisimman kaksikon. Maurizio Sarrin aika Chelseassa on alkanut lupaavasti ja ainakin pelaajat viihtyvät varmasti Stamford Bridgellä viime kautta paremmin. Jorginho tuli Sarrin mukana Lontooseen ja on erinomainen ankkuri keskikentälle. Hyökkäyksen kolmikko Eden HazardAlvaro MorataPedro on loistava. Jos uuden luotsin kuherruskuukausi kestää pitkään, menestystä voi olla luvassa. Mobilebetilta on sinisten mestaruudesta tarjolla kärkikerroin 15.00.

Tottenham on jo pitkään ollut viittä vaille valmis menestykseen, mutta vielä aika ei ole ollut kypsä. Uuden stadionin myötä evakko Wembleyllä päättyy, mikä varmasti on tervetullut uudistus. Kesän MM-kisoissa loistaneet Harry Kane, Dele Alli ja Christian Eriksen muodostavat hyökkäyksen rungon. Alimmat kuusi kenttäpelaajaa eivät kuitenkaan ole aivan kilpailijoiden tasolla, joten Mauricio Pochettinolla on miettimistä puolustuksen organisoimisessa. Parhaan kertoimen liljanvalkoisten mestaruudesta löytää Karambalta, jossa tyrkyllä on muhkea 17.25.

Maalikuningas

valioliiga kausiennakko maalikuningas

MM-kisojen ykköspyssy Harry Kane on suurin suosikki viemään jälleen myös Valioliigan maalikuninkuuden. Viime kauden 30 maalia tuskin toistuu tällä sesongilla, mutta Kane on perustellusti yksi suosikeista tässä kategoriassa. Kanen hurjaan maalimäärään tiivistyvät kuitenkin osaltaan myös Tottenhamin ongelmat, Pochettinolla on varmasti halu monipuolisempaan hyökkäämiseen. Hieman kolmen päällä liikkuvat kertoimet Kanen maalikuninkuudesta eivät houkuttele lainkaan.

Myös viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Mo Salah on kovin maistumaton valinta kuuden pinnassa olevilla kertoimilla. Salah vähintään tuplataan tällä kaudella moneen otteeseen ja egyptiläisen sijaan brassi Roberto Firmino voisi olla Poolin hyökkäyksessä kelpo haku maalikuninkaaksi. Salah’n saama huomio jättää enemmän tilaa Firminolle, joka osoitti jo viime kaudella olevansa loistava viimeistelijä, niin jalalla kuin päälläkin. Esimerkiksi Unibet tarjoilee Firminon maalikuninkuudesta hienoa kerrointa 29.

valioliiga kausiennakko maalikuningas lukaku

ManU:n Romelu Lukaku möyri MM-kisoissa tehokkaasti ja periaatteessa miehellä on huippuseurojen hyökkääjistä paras tilanne myös alkavalla sarjakaudella. Lukaku on Mourinhon systeemissä selkeä ykköskärki ja saa kauden mittaan valtavasti paikkoja. Lukakun otteissa on kuitenkin ollut melkoista ailahtelevuutta, toisinaan mies on täysin pitelemätön mutta varsinkin isoja seuroja vastaan vaipuu turhan usein varjoon. Jos Lukaku saa höyryn päälle heti alusta, maalikuninkuus on lähellä. LeoVegasin kerroin 9.00 riittää mielestämme peleihin.

Avauskierros 10.-12.8.

10.08. 22:00
Manchester Utd – Leicester

11.08. 14:30
Newcastle – Tottenham

11.08. 17:00
Bournemouth – Cardiff
Fulham – Crystal Palace
Huddersfield – Chelsea
Watford – Brighton

11.08. 19:30
Wolves – Everton

12.8. 15:30

Liverpool – West Ham
Southampton – Burnley

12.08. 18:00
Arsenal – Manchester City

Kausi 2017/18

Viime kausi oli alusta loppuun Manchester Cityn yksipuolista näytöstä. Kauteen lähdettäessä City oli yhdessä paikalliskilpailija Unitedin sekä vahvojen lontoolaisten Tottenhamin ja Chelsean kanssa suhteellisen tasavahva suosikki mestariksi. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että kilpailullisesti kaudesta tulee pannukakku. 106 tehtyä maalia ja tasan 100 pinnaa olivat sellaisia ennätyksiä, joita tuskin hetkeen rikotaan.

Pahin petti lopulta Chelsea, joka putosi ulos Mestarien liigaan oikeuttavilta paikoilta. Siniset saivat kuitenkin hieman lohtua FA Cupin voitosta. Arsenalille ennustettiin vaikeita aikoja, mutta kaudesta tuli vieläkin tuskaisempi ja Arsene Wenger sai vihdoin lähteä. Manchester United tylsistytti vastustajat (ja katsojat) sen verran tehokkaasti, että kakkossija irtosi lopulta selvästi. Tottenham oli kolmas ja Liverpool neljäs.

Viime kauden komeimmat maalit voit muistella täältä:

 

 


Comments