Veikkausvihje

BOOM! Las Vegasissa käydään lokakuun alussa historian odotetuin UFC-kamppailu, kun kevytsarjan hallitseva mestari Khabib Nurmagomedov puolustaa UFC 229-tapahtumassa titteliään entistä kahden sarjan mestaria, supertähti Conor McGregoria, vastaan. Voittamaton venäläinen on etukäteen ottelun suosikki, mutta myös McGregorin vaarallisuus on hyvässä muistissa. Tiedossa onkin herkullinen taisto kahden erityylisen, ja erityisen, ottelijan välillä.

Päivitämme ennakkopakettiamme viikottain, joten tarjolla on aina viimeisimmät tiedot sekä kertoimet loppuvuoden odotetuimman tapahtuman osalta!

 

Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor

Las Vegasissa kiehuu lokakuun 6. päivä, kun UFC 229 otellaan T-Mobile Arenalla. Varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa käytävä titteliottelu Khabib vs. McGregor on kerännyt valtavasti mielenkiintoa jo hyvissä ajoin etukäteen, eikä kuohunta ainakaan laannu ottelua lähestyttäessä. Lähtökohdat ovatkin poikkeuksellisen herkulliset. McGregor on lajin elävä legenda ja voittamaton Nurmagomedov lajin historian pisimmän tappiottoman putken omaava ottelija.

Syyskuun alussa ilmoille heitettiin kolme viihdyttävää virallista promovideota. Markkinamiehillä tehtävä oli tällä kertaa varmasti normaalia helpompi, sillä varsinkin McGregorin osalta materiaalista ei ole puutetta.

Kerroinvertailu

YHTIÖ
1
X
2
TARJOUS
karamba etusivun logo
1.58
-
2.40
1.60
-
2.25

ufc mcgregor khabib mainos banneri

 

Mr. Greeniltä Kierrätysvapaa kerroin 20.00 McGregorin voitolle >>

Unibet tarjoaa otteluun 5×10€ ilmaisvetotarjouksen. Hyödynnä etu tästä >>

Khabib Nurmagomedov on vedonvälittäjien toimesta nähty melko selväksi suosikiksi otteluun. Conor McGregor on kuitenkin asiasta varmasti aivan toista mieltä. Ottelun lehdistötilaisuuksista voikin hyvällä syyllä odottaa varsin värikkäitä ja viihdyttäviä lämmittelyotteluja.

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov on hallitseva UFC:n kevytsarjan mestari. Ennen aikaa vapaaottelun parissa venäläinen nappasi myös kaksi maailmanmestaruutta Combat Sambossa, joka on Venäjällä, ja varsinkin miehen kotimaisemissa Dagestanissa, hyvin suosittu judon tyylinen kamppailulaji. Ensimmäisen vapaaottelunsa ammattilaisena Nurmagomedov otteli kymmenkunta vuotta sitten syksyllä 2008.

Nykyisin Kaliforniassa asuva ja treenava Nurmagomedov on ottelun ajankohtana 30-vuotias, 178cm pitkä ja paino huitelee noin 70 kilossa.

Voittamaton Nurmagomedov (26-0) on tähän asti ollut täysin pysäyttämätön UFC-kehässä. Ottelu on Nurmagomedoville ensimmäinen, jossa mies puolustaa mestaruuttaan. Kevytsarjan tittelin venäläinen nappasi huhtikuussa kypsyttämällä Al Iaquintan.

Käymistään 26:sta UFC-ottelusta Nurmagomedov on voittanut tyrmäyksellä sekä luovutuksella 8 kertaa. Loput 10 ottelua ovat menneet venäläisen nimiin tuomariäänin. Nurmagomedovilla on nimissään myös muun muassa UFC:n ennätys yhden ottelun maahanvienneissä, 21 kertaa 27 yrityksestä.

Conor McGregor

UFC:n väriläiskä McGregor puolestaan on ollut sivussa leipälajistaan vapaaottelusta titteliottelun koittaessa lähemmäs pari vuotta. Välissä irlantilainen kävi megalomaanisen nyrkkeilyottelun mestari Floyd Mayweatheria vastaan. Edellisen kerran McGregor nähtiin vapaaotteluhäkissä marraskuussa 2016, kun mies nappasi kevytsarjan mestaruuden teknisellä tyrmäyksellä Eddie Alvarezista.

McGregor on ollut UFC:n mestari kahdessakin eri sarjassa. Höyhen- ja kevytsarjojen titteleitä hallussaan pitänyt irlantilainen otteli ensimmäisen kerran UFC:ssä vuonna 2013. 24 ottelusta voittoon on päättynyt 21. Voitoista 18 on tullut tyrmäyksellä, mikä kertoo irlantilaisen iskuvoimasta.

McGregor menetti kuitenkin ensin höyhensarjan mestaruutensa UFC:n päätöksellä ja tämän vuoden huhtikuussa kevytsarjan mestaruutensa oltuaan liian pitkään puolustamatta titteliä. Kevytsarjan mestaruuden nappasi huhtikuussa juuri Nurmagomedov.

McGregor on 30-vuotias ottelija. Alunperin mies on kotoisin Dublinista Irlannista. Pituutta löytyy 175cm ja ottelupaino on kevytsarjaan tuttu 70 kiloa.

McGregor keräsi vuonna 2017 valtavat otsikot otellessaan nyrkkeilysäännöillä Mayweatheria vastaan. Tuloksena oli tappio teknisellä tyrmäyksellä 10. erässä. Palkkiorahana ansaitut reilut 100 miljoonaa dollaria kuitenkin todennäköisesti helpottivat hieman tappion tuskaa.

Conor McGregor on myös tunnettu vähintäänkin värikkäistä lehdistötilaisuuksista sekä haastatteluista. Trash talk on paikoin ollut lähes yhtä vahvaa kuin otteet häkissä. Parhaita paloja sanavalmiin taistelijan tähänastisista esiintymisistä mikrofonin varressa voi nautiskella alla olevasta MMA Fightingin E. Case Leydonin mainiosta koosteesta. Ja varmaa on, että ennen kaikkien aikojen ottelua löylyä lyödään lisää vielä lukemattomia kertoja.

Kertoimet titteliotteluun Unibetilta

Nurmagomedov on etukäteen asetettu selväksi suosikiksi. Venäläisen voitolle on Unibetilla tarjolla kerroin 1.60, kun taas McGregorin voitto palauttaa rahat 2.35-kertaisena. Epävarmuutta McGregorin osalta aiheuttaa pitkä tauko vapaaottelukehistä. Toki myös väkivahvan venäläisen kokoetu sekä paremmat matto-ominaisuudet puoltavat suosikin asemaa.

Unibet vedonlyönti

Ottelua lähestyttäessä McGregor kerännee Mayweather-ottelun tapaan paljon rahaa suurelta yleisöltä, kun taas lajifanaatikot lienevät enemmän kiinnostuneita Nurmagomedovin kertoimista. Seuraamme erittäin suurella mielenkiinnolla myös eräkertoimia, sekä erilaisia erikoisvetoja, joita tämän kokoluokan otteluun on luvassa kasapäin.

EDIT: Bethard avasi pelin julkaisemalla ison liudan kohteita ottelun tapahtumista. Kertoimia löytyy vaikkapa ottelun kestolle. Jos uskoo, että ottelu kestää yli 2.5 erää, voi paukuttaa rahaa sisään kertoimella 2.01. Nopeampaan ratkaisuun uskoville on tarjolla kerroin 1.69.

 

 

McGregorin voitto toteutuu Bethardin mielestä todennäköisemmin nopeasti, avauserän voitosta on irlantilaiselle tarjolla kerroin 6.70 ja pistevoitosta 8.00. Nurmagomedovin todennäköisin voitto tapahtuu pisteillä, esimerkiksi neljännen erän voitosta venäläiselle saa jo muhkeaa kerrointa 15.00.

Jättiottelu kerää takuuvarmasti jälleen valtavat kasat vedonlyöntirahaa ja välittäjät avaavatkin lähempänä lokakuuta mitä mielikuvituksellisimpia kohteita.

ufc mcgregor khabib mainos banneri

Lähtokohdat otteluun

Ottelijoiden hieman erilaiset tyylit antavat kaikki mahdollisuudet todella mielenkiintoiselle taistolle. Nyrkkeilytaustainen McGregor omaa asiantuntijoiden mielestä edun, kun otellaan pystyssä. Irlantilaisen iskuissa on valtavasti voimaa ja mies on tottunut iskemään kanveesiin hyvin puolustaviakin vastustajia. Jos McGregor saa iskuja perille, ratkaisu voi syntyä nopeastikin.

McGregorin lyöntivalmentaja Owen Roddy ennakoi, tosin aavistuksellisen puolueellisena, nopeaa voittoa valmennettavalleen. Ja onhan ennustuksille myös katetta, McGregor on aina ollut hyvä lopettamaan ottelut lyhyeen. Tosin näin kovaan vastustajaan “The Notorious” ei vielä ole törmännyt.

View this post on Instagram

You’ll only see me coming if I want you to.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Nurmagomedov onkin sitten selvästi vahvempi matossa. Venäläisellä on vahva painitausta, mikä näkyy myös taktiikassa. Nurmagomedov on myös hieman pidempi (178cm vs 173cm), mikä antaa pienen edun puolustavalle mestarille. Venäläinen on myös etukäteen ajateltuna niskan päällä, mikäli ottelu menee pitkälle. Todennäköisin vaihtoehto onkin Nurmagomedovin voitto täyden ajan jälkeen. Jos McGregor ottelun voittaa, tyrmäys on selkeästi todennäköisin lopputulema.

Ottelijat ovat myös siviilissä kovin eri maata. Siinä missä harras muslimi Nurmagomedov on esillä lähinnä urheilun muodossa, McGregor on onnistunut nousemaan otsikoihin myös huomattavasti kyseenalaisemmin keinoin. Edellisen kerran irlantilainen toikkaroi keväällä New Yorkissa UFC 223 tapahtuman yhteydessä. McGregor hyökkäsi muita vapaaottelijoita kuljettaneen bussin kimppun (jonka kyydissä oli myös muunmuassa Nurmagomedov), mutta selvisi lopulta tempauksestaan ilman vankilatuomiota.

mcgregor ufc 223 new york

TOIM HUOM. Unibetilla on tarjolla erikoiskohde “Ottelu siirretään tai perutaan Khabib Nurmagomedoville sattuneen tapahtuman vuoksi. Kyllä 6.00 – Ei 1.09. Rankan valmistautumisjakson aikana tämäkään ei toki ole mahdotonta. Toivottavasti McGregor ei tällä kertaa ole kuitenkaan lähistöllä kovin painavan irtaimiston kanssa! Siirry Unibetille tästä>>

Al Iaquinta liputtaa Nurmagomedovia

Jokaisella lajia seuraavalla ja useilla muillakin tuntuu olevan mielipide ottelusta ja sen voittajasta. Yksi painoarvoltaan muita suurempi sanavalinta putkahti esiin syyskuun alussa, kun yksi Nurmagomedovin “uhreista” Al Iaquinta nousi esiin kommenteillaan.

Iaquintan mukaan McGregorilla on toki riittävästi voimaa iskeä Nurmagomedov muihin maailmoihin, mutta tätä tuskin tulee tapahtumaan. Pystyssä hieman omintakeiselle tyylillä otteleva Nurmagomedov aiheuttaa normaalivastusta enemmän päänvaivaa myös McGregorille ja on toisaalta riittävän älykäs ottelija pysyäkseen kaukana turhan kovista osumista.

Iaquinta tietää varmasti mistä puhuu, ottelihan mies UFC 223:ssa täyden ajan Nurmagomedovia vastaan. Erikoisen tuosta matsista teki se tosiseikka, että alunperin Iaquintan tilalla piti olla Tony Ferguson. Ferguson kuitenkin loukkasi polvensa ja Iaquinta joutui tuleen noin vuorokauden varoitusajalla.

Toisaalta Iaquintalla on myös oma lehmä melko syvällä ojassa kommenttiensa kanssa. Jos Nurmagomedov murskaisi McGregorin nopeasti, nostaisi tulos “Raging Alin” osakkeita jatkoa-otteluita ajatellen.

UFC 229 lipunmyynti

Ottelu on luonnollisesti etukäteen kerännyt valtavan huomion osakseen. Lippujen hinnat alkavat virallisissa kanavissa parista sadasta dollarista päätyen aina kahden ja puolen tuhannen taalan paikkeille. Mustan pörssin hintoja voikin sitten vain arvailla. Loppuunmyyty T-Mobile Arena ei tarjoa kovin monelle mahdollisuutta todistaa ottelua paikan päällä, joten vastaanottimien ääressä riittää ruuhkaa varhain Suomen aikaa sunnuntaiaamuna.

EDIT: Liput myytiin lähes loppuun ennätyksellisesti muutamassa minuutissa lippukaupan avauduttua verkossa. Tätä ennen lippuja saivat ostaa ennakkomyynnistä UFC Fight Clubin jäsenet. Samalla rikottiin kaikki ennätykset Nevadan osavaltion osalta yksittäiseen tapahtumaan myytyjen lippujen arvossa. Kaikkiaan lipppuja otteluun on myyty on lähes 18 000.

Edellinen ennätys, hiemaan vajaat 11 miljoonaa dollaria saavutettiin UFC 200:ssa. Tuolloin vetonaulana oli  Jon Jonesin ja Daniel Cormierin ottelu. Myöhemmin Jones kuitenkin hyllytettiin doping-testin perusteella ja miehen korvasi ottelussa Anderson Silva. Samassa kortissa oli tarjolla houkuttimena myös Brock Lesnarin ja Mark Huntin välinen taisto.

UFC 229:n liput menevät myös mustassa pörssissä kuin kuumille kiville. Halvimpienkin lippujen hinnat liikkuvat reilusti yli 500 dollarissa ja ringside-pilettien hinnat liikkuvat kymmenen tuhannen taalan kieppeillä. Lähes 18 000 myydystä lipusta vain pieni osa on ajautunut mustan pörssin kauppaan, mikä toisaalta nostaa hintoja mutta kertoo myös siitä, että kiinnostus nähdä tapahtuma paikanpäällä on ennennäkemättömän suurta.

Media Day New Yorkissa 20.9.

UFC aloitti isomman rummutuksen pamauttamalla lähtölaukauksen titteliotteluun prameasti New Yorkissa syyskuun 20. Ohjelmaan kuului avausjuhla, jossa pressitilaisuus näytetään mm. vaatimattomasti Broadwayn maailman suurimmalla TV-screenillä.

Yksi tilaisuuden parasta antia oli ilmoitus, jonka mukaan kaikki UFC 229-viikon tapahtumat ovat yleisölle avoimia. Sparrit, punnitukset sekä lehdistötilaisuudet ovat kaikille avoimia tapahtumia, joihin voi hyvällä syyllä odottaa aikamoista yleisöryntäystä.

Parhaat palat New Yorkin Media Dayn pressitilaisuudesta voit katsoa alla olevasta linkistä. Tarjolla on jälleen taattua Conor McGregoria.

Televisiointi / Striimaus

Huippuottelu televisioidaan Amerikassa kaapeli- sekä satelliittiverkossa. Oikeudet omistava FOX näyttää luonnollisesti ottelun suorana kanavillaan. Myös nettipohjainen UFC Fight Pass näyttää luonnollisesti ottelun.

Televisioinnista Suomessa ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta tuttuun tyyliin Viaplay on vahva ehdokas odotetun näytelmän esittäjäksi. Mayweather – McGregor ottelun tyyliin tämäkin taisto nähtäneen Viaplayssa pay-per-view hengessä.

 

 


Comments