Veikkausvihje

Lauantain brittivakio tarjoilee kohdekimaran, jossa yllätyksiä on syytä hakea Championshipin puolelta. Useita väärinpelattuja ideakohteita on tarjolla, joten rivit on ehdottomasti syytä kiikuttaa lähikiparille tai syöttää interwebin kautta lauantaina reilusti ennen viittä.

1 Chelsea – Bournemouth 1
Kaikki kunnia hienosti suoriutuneelle Bournemouthille, mutta nyt Cherries on tekemättömän paikan edessä. Chelsea on kaukana täydellisestä, mutta tässä kohdin luonnonlait ovat liian vahvoja vieraiden uhmattavaksi. Kierroksen varmimpia ykkösiä.

2 Crystal P – Southampton 1
Palace voitti varamiehisenä Swansean viikolla liigacupissa, mikä oli kova suoritus. Nyt ollaan taas ykkösillä liikkeellä ja vastuskin vaikuttaa sopivalta. Palacea on vaikea normaalisti asettaa varmaksi edes kotona, mutta kyllä tässä tilanteessa ykkönen on ainoa tolkun merkki.

3 Everton – Huddersfield 1
Everton pääsee vihdoin otolliseen tilanteeseen, Goodison Parkille selvänä suosikkina. Pelikannatus on karannut aavistuksen yli, mutta eihän Toffees tätä matsia voi olla voittamatta. Huddersfield on pohjasakkaa ja saa olla tyytyväinen, mikäli selviää kunniallisella tappiolla Mersey-joen pientareilta.

4 West Ham – Wolverhampton 1x
Neloskohde on yksi rivin kiharaisimmista. West Hamilla on potentiaalia parempaan, mutta myös Wolves vaikuttaa laadukkaalta. Hammers kuuluu vain reilun kolmanneksen peliosuudella kupongille, mutta varmistetaan kotivoitto ristillä.

5 Brighton – Fulham 12
Vitoskohde on täsmälleen oikein pelattu, joten mikään merkki ei sinänsä ole väärin. Brighton yllätti ManU:n kotonaan, mutta tuo tulos kertoi paljon myös vieraista. Fulham pelaa nätti futista, muttei ole vielä saanut tuloksia. Materiaaliltaan vieraat eivät jää jälkeen, joten mahdollisuudet on. Otetaan lokkien kaveriksi myös arvoa nostava vierasvoitto. Fulhamin peleistä tasurit voi jättää melko huoletta pois.

6 Manchester C – Newcastle 1
City kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä, kun Wolvesia vastaan tuloksena oli tasuri. Nyt vastaan tulee Newcastle, jonka pelisuunnitelma on yksinkertainen, bussi parkkiin matalalle. City on tällä kaudella näyttänyt omaavansa riittävästi kärsivällisyyttä ja murtautumismalleja matalia blokkeja vastaan, joten tuskin Harakat loppuun asti kestää. Ykkönen.

7 West Bromwich – Stoke x2
Stoke on oikein maistuva yllätyshaku. Potters on hyvä joukkue jonka henkistä takalukkoa kenties kauden avausvoitto Hullista laukaisi. Materiaaleissa ei ole juuri eroa, joten Stoke on jäänyt selvästi alipelatuksi. Otetaan kuitenkin risti mukaan, sillä WBA on niinikään laatujoukkue viime ajan pienestä alavireestä huolimatta.

8 Sheffield Utd – Aston Villa 1x
Aston Villa ei aivan ole päässyt omalle tasolleen alkukauden väläyttelyistä huolimatta. Viikolla tuli liigacupistakin lähtö ja loukkaantumisetkin vaivaavat. Sheffield Utd on pakko nostaa kotonaan pieneen suosikkiasemaan ja sitä myötä alipelattuna mukaan lapulle, mutta kyllä ristivarmistus on pakollinen.

9 Preston – Bolton 1
Bolton on hienon alkukauden ansiosta saanut hieman liikaa pelikannatusta. Joukkueen todellinen taso on selvästi alempana ja kauden mittaan paikka löytynee keskikastista. Preston on joukkueista selvästi parempi ja myös pelannut hyvin. Harvoin näin maistuvaa kotivarmaa on tarjolla tähän hintaan.

10 Hull – Derby 1x
Liigacupin uusinnassa Derby on ruksittu aivan liian isoksi vierassuosikiksi. Hullin pelaaminen ei maistu sitten yhtään, mutta kyllä näillä prosenteilla Pässit on pakko ohittaa. Hullin kauden alku on ollut karmea, mutta myös vierailla on poissaoloja eikä peli varsinaisesti ole vakuuttanut. Hammasta purren ykkösristi.

11 Reading – Sheffield W 1
Reading ei ole niin huono, mitä taulu näyttää. Tulokset tulevat jossain vaiheessa ja kyllä kotijoukkue tässä edelleen suosikki kuuluu olla. Tasoeroa ei juuri ole, joten alle 40% pelattu Reading kelpaa hienosti ideavarmaksi.

12 Brentford – Nottingham 1x
Brentford on ollut alkukaudesta pienoinen pettymys. Tosin materiaali ei ylipäänsä ole ihan niin laadukas, mitä viime vuosien tulokset antaisivat ymmärtää. Nottingham on vaikea joukkue voittaa, mutta samalla äärimmäisen tehoton. Varmistetaan oikein pelattu ykkönen ristillä, sillä Brentford ei ole saanut hanoja auki aiemminkaan.

13 Millwall – Swansea 2
Swansea nostetaan vain noin 25% kannatuksella ideavarmaksi. Joutsenten liito ei ole ollut odotetun vahvaa, mutta kyllähän joukkue on näistä kahdesta selvästi laadukkaampi. The Den ei lauantai-iltana ole se miellyttävin paikka vierailla, mutta kokenut Swans tuskin tästä isommin hätkähtää.


Comments