Veikkausvihje

Lauantain Vakio 1 tarjoaa hienon pelikokonaisuuden. Usein osuvia varmoja ja hyviä ideakohteita on vaikka muille jakaa. Rivit kannattaa ehdottomasti jättää sisään, eikä isommissakaan kimpoissa ole potentiaalisella kierroksella mitään vikaa.

1 Manchester C – Brighton 1
Manchester City on jälleen vakiorivien kulmakivi. Peliprosentit ovat menneet karvan yli, mutta lähes yhdeksän kertaa kymmenestä osuvaa Cityä on aivan turha lähteä varmistelemaan. Brighton on mahdottoman tehtävän edessä.

2 Arsenal – Watford 1x
Arsenal kohtaa Emiratesilla kauden yllättäjä Watfordin. Arsenal on vain hieman ylipelattuna ihan kelpo kotimerkki, mutta kyllä tämä kuuluu varmistaa. Watford pelaa loistavaa futista kovalla itseluottamuksella ja omaa tässäkin saumat yllätystasuriin. Hornetsin pakka on todella tiivis ja peli on kaikin puolin isäntiä edellä, materiaali toki sitten ei.

3 Huddersfield – Tottenham x2
Varmistamme pitkin hampain myös Tottenhamin. Huddersfield on tämän hetken heikoin ryhmä sarjassa, mutta otteluruuhkassa oleva Spurs on ollut vaisu viime aikoina. Kun pelikannatus on mennyt reilut kymmenen prosenttiyksikköä yli, hyvin maksava risti on kelpo merkki muuten melko suosikkipitoiseen riviin.

4 Wolverhampton – Southampton 1
Wolverhampton jatkaa kierroksen oikein pelattujen kotisuosikkien listaa. Joukkue on ollut oikein hyvä vaihtelevista tuloksista huolimatta ja ansaitsee mielestämme ison suosikkiaseman köykäistä Southamptonia vastaan. Vieraiden mahdollisuus piilee tiiviissä bussissa, mutta taitavaa Wolvesia vastaan sekään ei taida riittää.

5 Everton – Fulham 1x
Evertonin tulokset ovat tiukassa. Edellinen ottelu Arsenalia vastaan lisäsi tuskaa, sillä pelillisesti pistekään ei olisi ollut väärin. Vanne alkaa Goodisonilla kiristää ja helppoa ei tule tästäkään.  Fulham on pelannut hyvin, mutta isäntien tapaan puolustuksen nukahdukset maksavat pisteitä. Ottelusta voi varmuudella sanoa vain sen, että viihdearvoa piisaa. Everton omaa massiivisen materiaaliedun ja kelpaa täten kupongille hieman ylipelattunakin, mutta kyllä tämä tasurivarmistusta huutaa.

6 Newcastle – Leicester 1x
Newcastlen ja Leicesterin ottelu on etukäteen täysin ympäripyöreä. Vierailla on pieni tasoero etunaan, mutta kotikenttä ja ohjelma tasoittaa puntit. Suosikin nimeäminen on täysin mahdotonta, joten otetaan hieman alakanttiin pelattu Harakat ristin kaveriksi.

7 Chelsea – Liverpool x
Chelsea ja Liverpool kohtaavat jo toisen kerran alle viikon sisään. Liigacup oli kuitenkin lämmittelyä, nyt pelataan isoista pisteistä. Molemmat ovat aloittaneet kauden täydellisesti, joten todellisesti huippumatsista puhutaan. Lähtökohdat ovat täysin tasan. Liverpool on joukkueista hieman parempi, mutta loukkaantumiset ja kotietu tekevät Chelseasta aivan tasavertaisen haastajan. Yli kerran kolmesta osuva risti on oivallinen perusvarma otteluun, jota kumpikaan ei halua ainakaan hävitä.

8 Millwall – Sheffield U 1
Millwall ei sinänsä ole sieltä houkuttelevimmasta päästä varmaehdokkaita, mutta peliprosentit eivät jätä valinnanvaraa. The Den ei ole helppo paikka vierailla, joten toivotaan että materiaaliltaan rajallinen Lions löytää jälleen kerran kovan kotivireen vahvaa Sheffield Unitedia vastaan. Vain noin neljänneksen kannatuksella Millwall on pakkorasti.

9 Norwich – Wigan 2
Norwichia vastaan lähdetään hakemaan yllätyskakkosta. Liekö sitten Teemu Pukin hurja vire vai mikä, mutta Norwich on rastittu todella rankasti yli. Joukkueiden materiaalit ovat hyvin tasaiset ja vieraita tukee vielä selvästi kevyempi otteluohjelma. Alle 20% pelattuna Wigan on aivan huippuluokan kohde.

10 Blackburn – Nottingham x2
Blackburn on ollyt hyvä, mutta emme allekirjoita joukkueen selvää suosikkiasemaa vahvempaa Nottinghamia vastaan. Kotietu kääntää puntaria aivan hiukan nousijajoukkueen suuntaan, mutta huippuvireinen Forest ei tätä usein häviä. Ristikakkosella päästään jo pitkälle.

11 Hull – Middlesbrough x2
Hull on jäänyt alipelatuksi, muttei silti maistu edes vähää alusta. Tiikerit on ollut suorastaan luokaton ja tätä menoa kaudesta ei tule kaunista. Middlesboro on jo perustasoltaan niin paljon edellä, että selvä suosikkiasema on vieraissakin perusteltu. Otetaan kuitenkin risti nostamaan rivin arvoa, jos vaikka Hull saisi edes auttavasti konettaan käyntiin.

12 Bolton – Derby 2
Derby on mahtavassa vireessä ja kelpaa karvan ylipelattunakin varmaksi asti. Joukkue on pelannut viime kierrokset sitä futista, mihin sillä parhaimmillaan rahkeet riittävät. Heikkoa Boltonia vastaan piisaa vaatimattomampikin esitys täyteen pottiin.

13 Rotherham – Stoke 2
Stoke on heikosta alustaan huolimatta yksi rivin maistuvimpia kohteita. Kymmenisen yksikköä liian vähän rastittu Potters parantaa varmasti kauden mittaan ja heikko Rotherham tarjoaa oivallisen ponnahduslaudan. Tuskin tässä mitään maalijuhlia nähdään, mutta Stokelle voi hyvinkin riittää yksikin tehty maali voittoon.


Comments