Veikkausvihje

Snookerin MM-kilpailut käydään 20.4.-6.5.2019 tuttuun tapaan Sheffieldin legendaarisessa Crucible -teatterissa. Ohessa ennakkokatsaus huipputurnaukseen ja vihje turnauksen voittajavetoihin.

Snookerin MM-kisat 2019

Sheffieldin MM-kisat päättävät snookerin kilpakauden 2018-19. Viimeiset karsinnat turnaukseen pelataan 10.-17.4. ja itse turnaus pyörähtää käyntiin lauantaina 20. huhtikuuta. Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Mark Williams, joka voitti viime vuoden huippujännittävässä finaalissa toisen kokeneen konkarin John Higginsin framein 18-16. Viime vuoden turnauksen huippuhetkiä voi muistella alla.

MM-kisoihin osallistuu 32 ammattilaista, jotka valitaan niin maailmanrankingin kuin karsintakilpailujenkin kautta. Maailmanlistan 16 parhaalle sekä hallitsevalle mestarille turnauksen ovet aukeavat automaattisesti, muut joutuvat karsimaan paikastaan. Turnausformaatti on tuttuun tapaan pitkä. Ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan paras /19 framesta, toinen kierros sekä puolivälierät paras /25, välierät paras /33 ja finaali paras /35. Maailmanmestaruuteen vaaditaan siis huimat 71 voitettua framea.

2019 Snookerin MM-kisojen vedolyönti

Suurin suosikki tähänkin turnaukseen on kenties kaikkien aikojen paras snookeristi Ronnie O’Sullivan. The Rocket on pelannut tällä kaudella pitkän ja menestyksekkään uransa ehkäpä parasta peliä ja turnausvoittojakin on kertynyt jo viisi. Tämän lisäksi taskussa on kaksi finaalipaikkaa. Suoritus on melko käsittämätön, sillä mies on jättänyt ison osan kilpailuja väliin ja pelannut kauden mittaan vain kymmenen isompaa kisaa. Toisaalta säästeliäämpi kilpaileminen näkyy myös tuoreutena aina kun O’Sullivan paikalle saapuu. Unibet tarjoaa The Rocketin maailmanmestaruudesta kerrointa 3.00, joka on kuitenkin kivikovassa seurassa turhan pieni tarjous.

Seuraavana listalla ovat Judd Trump (kerroin 7.00), Neil Robertson (kerroin 5.50) ja Mark Selby (12.00). Kenenkään näistä taitureista mestaruus ei olisi minkäänlainen yllätys. Vireen puolesta vahvimmalta vaikuttaa Australian Robertson, joka on kevään myötä yltänyt huimaan liitoon. Viidestä edellisestä ranking-turnauksesta “Robbo” on selvittänyt tiensä finaaliin asti neljästi.

Meidän ideamme löytyy seuraavasta “korista”. Englannin Kyren Wilson on yksi lahjakkaimmista pelaajista koskaan ja todennäköinen tulevaisuuden suurpelaaja. Wilson on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut konkari, päättyvä kausi on jo yhdeksäs ammattilaisena. Kolmena edellisvuonna Wilson on joka kerta yltänyt vähintään puolivälieriin, viime vuonna välierissä Higgins oli parempi lukemin 17-13.

Wilson on jäänyt alkuvuodesta hieman O’Sullivanin, Trumpin ja kumppaneiden suurtekojen varjoon. Mies on silti vireessä, siitä viimeisin osoitus oli German Mastersin voitto reilut pari kuukautta sitten. Turnausvoittoja kaudelta on kasassa kaikkiaan kolme, eikä “The Warrior” missään nimessä ole ulkona laskuista myöskään Cruciblessa. Pitkä formaatti tukee taiturimaista Wilsonia, mies on tunnettu myös eleettömän varmasta suorittamisestaan. Unibetin hieno kerroin 19.00 kelpaa mainiosti ainakin viihdevedoksi turnaukseen.

Unibet vedonlyönti

unibet vedonlyönti

Snookerin MM-kisat 2019 ilmaiseksi netissä!

Suomessa huippusnookerin televisiointioikeudet omistaa Eurosport, joka myös näyttää MM-turnauksen kanavillaan. Jos Eurosport ei taloudessasi näy, ei syytä huoleen. Unibet hemmottelee snookerin ystäviä näyttämällä jokaisen (!) MM-kisojen ottelun ilmaiseksi ja suorana lähetyksenä sivustollaan. Voit nauttia näistä live streameista Unibet TV:n kautta heti turnauksen alusta alkaen. Ainoa vaatimus on ilmainen pelitili sekä vähintään yhden sentin (0.01€) positiivinen saldo.

Rahapelaamista ottelujen katsominen ei siis vaadi, vaikka toki ainakin viihdemielessä Unibetin hyviä kertoimia kannattaa hyödyntää. Lähetykset toimivat optimoidusti myös kaikilla mobiililaitteilla, eli voit katsoa matsit vaikkapa kännykän kautta täysin samalla laadulla.

Veikkausvihjeet snookerin MM-turnaukseen 2019

Veikkausvihjeet.com seuraa tarkasti tämänkin vuoden maailmanmestaruusturnausta. Nostamme turnauksen aikana esiin myös mielestämme parhaita pelikohteita yksittäisistä otteluista. Löydät kaikki vihjeet ilmaiseksi sivuiltamme, joten muista tarkistaa tilanne päivittäin.

MM-turnaus poikkeaa vahvasti lähes kaikista muista huippusnookerin turnauksista. Siinä missä lajia on viety “katsojaystävällisempään” suuntaan lyhentämällä otteluita, MM-kisat tarjoavat edelleen vanhan liiton meininkiä. Pitkät matsit joissa voimasuhteet heittelevät moneen kertaan ovat lajin suola, mutta myös vedonlyönnillisesti haastavampia kuin lyhyet ja melko suoraviivaiset matsit. Tällaisissa turnauksissa pelaajien perustaso ja turnauskestävyys näyttelevät selvästi isompaa roolia kuin muissa ns. normaalikisoissa.

MM-kisojen otteluohjelma

Avauskierros:

Mark Williams (1) v Martin Gould

David Gilbert (16) v Joe Perry

Barry Hawkins (9) v Li Hang

Kyren Wilson (8) v Scott Donaldson

John Higgins (5) v Mark Davis

Stuart Bingham (12) v Graeme Dott

Shaun Murphy (13) v Luo Honghao

Neil Robertson (4) v Michael Georgiou

Mark Selby (3) v Zhao Xintong

Luca Brecel (14) v Gary Wilson

Jack Lisowski (11) v Ali Carter

Mark Allen (6) v Zhou Yuelong

Judd Trump (7) v Thepchaiya Un-Nooh

Ding Junhui (10) v Anthony McGill

Stephen Maguire (15) v Tian Pengfei

Ronnie O’Sullivan (2) v James Cahill

Snookerin MM-kisat 2019 – Palkinnot

MM-turnaus on kilpasnookerin ylivoimaisesti suurin tapahtuma myös palkintorahojen osalta. Kokonaisuudessaan kisan palkintopotti on reilut 2,2 miljoonaa puntaa eli yli 2,5 miljoonaa euroa. Voittajalle tästä lohkeaa tasan puoli miljoonaa puntaa. Kokonaisuudessaan palkintotaulukko näyttää tältä:

  • Voittaja: £500,000
  • Finalisti: £200,000
  • Semifinalistit: £100,000
  • Puolivälierät: £50,000
  • Top 16: £30,000
  • Top 32: £20,000

Myös karsinnoissa pitkälle päässeitä, mutta turnaukseen yltämättömiä pelaajia palkitaan aina 80 parhaan osalta. Lisäbonus on tarjolla turnauksen korkeimmasta breikistä. Brittien TV-pöydässä turnauksen korkein lyöntisarja on 10 000 punnan arvoinen. Jos sarjan sattuu tekemään TV-kameroiden ulkopuolella, bonus on ainoastaan tuhat puntaa. Maksimisarjasta eli 147 pisteen breikistä on luvassa selvästi muhkeampi palkinto, mutta tarkkoja lukuja ei ole vielä julkistettu.


Comments