Veikkausvihje

Lauantaina on syytä kääntää katseet myös Vakion suuntaan. Vakio 1 saa bonuskierroksen myötä komean 300 000€ potin jaettavakseen, joten vähintään pikkurahalla kannattaa rivit jättää sisään. Olemme listanneet osaan kohteista perään vertailun vuoksi myös Unibetin kertoimet.

Ilves – HJK (Unibetin kertoimet: 2.90 – 3.00 – 2.60)

Rivi startataan todellisella huippumatsilla Veikkausliigasta. Ilves on ollut sarjan paras joukkue jo pitkään, mutta edellisottelussa tuli yllättävä tappio vieraissa FC Lahdelle. Nyt helteisellä Tammelan stadionilla halutaan varmasti palata voittokantaan. HJK:ta rasittaa viikon vierasottelu Mestarien liigan karsinnoissa Torshavnia vastaan. Vaikka Klubi on parantanut, Ilves ansaitsee tässä suosikkiaseman. Vaikealla rivillä varmat ovat kortilla, joten kotivoitto maistuu. Ykkönen on hyvä valinta myös suorana vetona lähes kolmen kertoimilla.

Merkki: 1

KPV – SJK (3.25 – 3.10 – 2.30)

SJK pelaa jälleen Pohjanmaan derbyn, tällä kertaa Kokkolassa. Edellismatsissa “Kerho” kaatoi VPS:n ja lähellä se on voittoa tässäkin. SJK on kuitenkin ailahdellut ja kotonaan KPV:llä on saumat taistella pinnasta. Otetaan ristivarmistus hieman ylipelatun kakkosen kylkeen.

Merkki: x2

VPS – FC Lahti (2.50 – 3.00 – 3.05)

VPS on Veikkausliigan joukkueista vielä ainoana ilman voittoa. Valmentajaakin on jo vaihdettu, joten keinot alkavat olla kortilla. Edellisottelu SJK:ta vastaan oli jo parempaa tekemistä ja kotikentällään VPS nousee kaikesta huolimatta selväksi suosikiksi. FC Lahti voitti yllättäen Ilveksen, mutta isossa kuvassa Kuhnurit on sarjan vaarattomimpia joukkueita varsinkin vieraissa. Ykkönen on hyvä ideavarma Vakioon eikä isäntien pelaamisessa ole mitään vikaa myöskään suorina vetoina.

Merkki: 1

Kohteet 1-3: 1, x2, 1

TPS – Haka (2.30 – 3.10 – 3.00)

Myös Ykkösen puolella on tarjolla kärkikamppailu, kun sarjakärki Haka vierailee Kupittaalla. Teemu Tainion Haka on kovassa vireessä, mutta myös TPS on parantanut hurjasti. Tasaiseen matsiin on vaikeaa löytää selvää suosikkia ja kohde onkin pelattu ympäripyöreästi. Ainakin molemmille kelpaava risti on syytä ottaa tasaiseen ja matalan maaliodottaman peliin mukaan joka kupongille. Vaihtomerkit maun mukaan.

Merkki: x

EIF – AC Kajaani (1.95 – 3.55 – 3.35)

EIF ja Kajaani taistelevat elintärkeistä pinnoista sarjan alakerrassa. EIF on hieman paremmassa vireessä, mutta ACK:n muukalaislegioona periaatteessa laadukkaampi. Kotiedun myötä EIF nousee hienoiseksi suosikiksi, mutta peliä se on kerännyt jo selvästi liikaa. Uskotaan Kajaanin piristymiseen ja haetaan ristikakkosella arvoa riviin.

Merkki: x2

KaaPo – Gnistan

KaaPo ja Gnistan mittelevät Kakkosen B-lohkon kärkimatsissa. Gnistan on ollut viime ajat vieraissakin suvereeni, mutta nyt vastus on kovemmasta päästä. Silti sarjan selkeä ykkösjoukkue kelpaa hieman alipelattuna mukaan kupongille. Tässäkin kuitenkin myös tasuri olisi ihan hyvä merkki molemmille, eikä lopussa varmasti turhalla riskillä haeta ratkaisuja jos peli on tasan. Nostetaan siis myös risti kakkosen kaveriksi.

Merkki: x2

Kohteet 4-6: x, x2 , x2

Honka Akatemia – P-Iirot

Honka Akatemia kelpaa kernaasti kotivarmaksi näillä peliprosenteilla. Joukkue on selkeästi vieraitaan laadukkaampi, eikä mikään oikein puolla P-Iiroja. Vieraat ovat päästäneet matkapeleissään valtavasti maaleja ja nyt vastassa on laadukas hyökkäyskalusto. Alkaako tästä ottelusta Honka-Akatemian nousu?

Merkki: 1

EPS- FC Espoo

Espoon paikallismatsissa kohtaavat kaksi epävireistä joukkuetta. Varsinkin FC Espoo on pelannut materiaaliinsa nähden luokattomasti viime ajat. EPS puolestaan on heikompi nippu, mutta pelannut paremmin. FC ansaitsee suosikkiaseman, mutta kuinka suuren onkin kokonaan toinen kysymys. Uskotaan kuitenkin potentiaalisemman FC Espoon nappaavan ottelusta voiton, näillä prosenteilla kakkonen on houkutteleva haku.

Merkki: 2

KäPa – SalPa

KäPa on parantanut ja tarvisi kipeästi pisteitä tästäkin ottelusta. Selvästi laadukkaampi SalPa on suosikki vieraissakin, mutta pelikannatus on mennyt jo hiukan yli. Jos KäPa pystyy jatkamaan nousu johteisella uralla, sillä on saumat tasuriin. Nostetaan vähän pelattu risti kakkosen kaveriksi kupongille.

Merkki : x2

Kohteet 7-9: 1, 2, x2

FCV – JBK 

FCV on ollut viime aikoina vaikeuksissa varsinkin kotimatseissa. Vaajakoskelaiset ovat hävinneet kerta toisensa jälkeen ja hieman lupauksia herättänyt kauden alku alkaa valua hukkaan. Joukkue ei toki ole erityisen laadukas, joten ehkä paluu arkeen on oikeutettu. Nykyvireessään hyvää kautta pelaava JBK nousee selväksi suosikiksi myös vieraskentällä. Oikein pelattu vierasjoukkue on varma-ainesta.

Merkki: 2

KajHa – KuFu-98

KajHa:n visiitti Kakkoseen jää suurella todennäköisyydellä ranskalaiseksi. Nousun pitäisi alkaa juuri nyt, mutta mitään merkkejä siitä ei ole. KuFu on huippuvireessä ja voisi olla suurempikin suosikki ottelussa. Myös peliprosentit ovat kohtuullisella tasolla, joten kakkonen on kelpo varma.

Merkki: 2

SJK Akatemia – OLS

SJK Akatemia on lohkon ylivoimainen ykkönen ja kierroksen todennäköisin voittaja. OLS ei missään nimessä ole huono joukkue, mutta tässä vertailussa on suurella todennäköisyydellä jaossa vain hopeaa. Bonusrahan osuessa tällä kierroksella Akatemia kannattaa ruksia hieman ylipelattunakin varmaksi ja jättää vaihtomerkkejä muihin kohteisiin.

Merkki: 1

AIK – Helsingborg

Rivi päätetään Allsvenskanin merkeissä. AIK on toinen kotivarma, vaikka ei se viime kauden mestaruustasolle ole vielä päässytkään. Helsingborg on surkea vierailija ja AIK pelikannatuskin kutakuinkin oikealla tasolla. Usein osuva ykkönen on hyvä perusmerkki.

Merkki: 1

Kohteet 10-13: 2, 2, 1, 1

Koko vihjerivi:

 1. 1
 2. x2
 3. 1
 4. x
 5. x2
 6. x2
 7. 1
 8. 2
 9. x2
 10. 2
 11. 2
 12. 1
 13. 1

 


Comments