Veikkausvihje

Hartaasti odotettu uusi Liigakausi starttaa torstaina 12.9.2019 Hämeenlinnasta viime kauden finaalisuusinnalla HPK-Kärpät. Samalla nähdään kauden kohutuimman hankinnan, Kärppien Jesse Puljujärven, toinen tuleminen kotimaisessa pääsarjassa. Luvassa on 60 ottelun runkosarja, jonka jälkeen pelataan ensin “säälipleijarit” ja päälle varsinaiset pudotuspelit. Mestari on selvillä viimeistään 2.5.2020.

Kirkastaako Kärpät “Puljun” johdolla hopean kullaksi? Ketkä ovat kauden yllättäjiä? Kuka jää jumboksi? Lue vastaukset kauden kiinnostavimpiin kysymyksiin alta.

 

Kärpät suosikkina mestaruusjahtiin

Vedonlyöntikertoimien valossa mestaruus on etukäteen kolmen kauppa. Suurseurat Kärpät, HIFK ja Tappara ovat kaikilla sivustoilla listattu selviksi suosikeiksi taistelemaan kullasta. Viime kaudella yllätysmestariksi nousi pienen budjetin HPK, mutta kyllähän sarjan kolme suurinta seuraa suosikin aseman ansaitsevat.

Puljujärven tulo Kärppiin on systemaattisesti laskenut Kärppien kerrointa. Vielä ennen uutista kaikki kolme suurta olivat suunnilleen tasoissa noin 5.00 -tasossa. Nyt paras kerroin Kärpille on enää  3.50, joka löytyy MobileBetin valikoimista. Muutoksessa on pientä liioittelun makua. Niin hyvä pelaaja kuin Pulju onkin, puhutaan kuitenkin vain yhdestä pelurista.

Kärpät on ylipäänsä uudistunut viime kaudesta valtavasti. Lähes koko kärki on mennyt uusiksi, kun esimerkiksi molemmat maalivahdit, Ville Leskinen, Teemu Kivihalme, Jani Hakanpää ja moni muu on vaihtanut maisemaa. Myös paikkaajat ovat laatutavaraa, mutta kylmä fakta on silti se että Kärpät on heikentynyt viime kaudesta. Oululaisten onneksi niin ovat lähes kaikki muutkin.

mobilebet logomobilebet tarjous bonus vedonlyönti

Tappara ja HIFK ykköshaastajat

Tappara ja HIFK nähdään melko tasavahvoina haastajina oululaisille. Molempien suurseurojen kokoonpanoissa on tehty mielestämme Kärppiä parempaa työtä, eikä menestys yllättäisi.

Tappara on kärkiseuroista pysynyt parhaiten kasassa. Pientä liikettä on ollut, mutta pääosin vain positiiviseen suuntaan. Tyler Morley, Patrik Virta ja Charles Bertrand ovat laatuvahvistuksia Liigaan ja runko muutenkin jo vahva.

Kysymysmerkin tuo maalivahtiosasto. Christian Heljanko ei ollut mestaruustasolla viime kaudella, miten käy nyt? Kirittäjiksi tuotiin kanukkiveskari Michael Garteig, joka on itse asiassa ollut tähän asti alkukaudesta paljon parempi. Tilanne on kaikkiaan kimurantti.

Vedonlyöntimielessä mielenkiintoisin valinta on HIFK. Suurseura vaikuttaa vihdoin olevan niin urheilullisesti kuin muutenkin valmis menestymään. Temperamenttinen päävalmentaja Jarno Pikkarainen on menestysvalmentajan prototyyppi ja myös materiaali tukee tavoitteita.

Teemu Turunen, Jere Sallinen, Jesse Saarinen, Mikko Kousa ja Frans Tuohimaa ovat sen kaliiberin vahvistuksia että materiaali ei kalpene kenellekään. Kokeneiden pelurien lisäksi joukkueesta löytyy myös huippulupaavia nuoria, joista kirkkaimpana luonnollisesti Anton Lundell.

HIFK vaikuttaa tällä hetkellä valmiimmalta menestymään. Kokoonpano on optimaalinen ja entistä luisteluvoimaisempi. Vain mestaruus kelpaa joukkueelle, myös peleihin HIFK kelpaa mainiosti Unibetin kertoimella 5.00.

Ilves ottaa seuraavan askeleen?

Tampereen Ilves on viimein palaamassa sille tasolle, mitä entiseltä suurseuralta on vuosia odotettu. Karri Kivi on tehnyt penkin takana erinomaista työtä, mikä näkyy valtavana imuna joukkueeseen. Myös toimistolla ollaan pitkästä aikaa erinomaisesti pelin päällä. Ilveksen lähitulevaisuus näyttää varsin valoisalta, mutta suurempi menestys saattaa hyvinkin olla vielä parin kolmen kauden päässä.

Erityisen isona yllätyksenä Ilveksen mahdollista menestystä ei enää voi pitää. Huuma joukkueen ympärillä on laskenut mestaruuskertoimet jo kymmenen tuntumaan, mikä ei sentään ole realismia. Täytyy kuitenkin muistaa, että joukkue on vielä vahvasti rakennusvaiheessa. Jos useampi nuorista tulevaisuuden pelaajista nostaa huimasti tasoaan jo nyt ja hankinnat osuvat nappiin, niin kenties. Matkalla on kuitenkin vielä monta muttaa.

Mitä tekee mestari-HPK?

HPK:n mestaruus viime keväänä oli aikamoinen jättipaukku. Antti Pennanen luotsasi nimettömän ryhmän maaliin asti ja teki sen tyylillä. Kerho pelasi vuodenvaihteesta asti sarjan parasta lätkää, jota oli kaiken lisäksi erittäin viihdyttävää katsella.

Kuten pikkuseuroille usein käy, myös Kerhon pajatso tyhjeni menestyksen jälkeen turhan paljon. Silti myös hankinnat ovat rajallisilla resursseilla osuneet kohdalleen ja pitkästä aikaa HPK on siitä onnellisessa tilanteessa, että hankintoihin on vielä kauden alettuakin varaa.

HPK on meidän papereissamme etukäteen tasaisessa keskikastissa yhdessä TPS:n, Pelicansin, JYP:n ja Lukon kanssa. Erot tässä ryhmässä eivät ole isoja mihinkään suuntaan ja täältä löytyy myös erinomainen peli-idea.

Kaudesta toiseen alisuorittava Lukko on jostain syystä nähty NordicBetillä selvästi Kerhoa paremmaksi H2H-vetomuodossa, jossa siis veikataan vain joukkueiden keskinäistä paremmuutta. Asetelma on kertoimien valossa absurdi, sillä Lukko saa parivedossa vain kertoimen 1.50 kun taas HPK:ta voi pelata kertoimella 2.40. Missään nimessä Lukko ei voi edes raumalaisilla laseilla olla etukäteen noin paljon edellä, joten kerho peleihin tähän parivetoon!

nordicbet talletuksen tuplaus

Jukurit kyntää syvällä?

Jukurit on liigataipaleellaan ollut pääosin surullinen ilmestys. Pienella kassalla operoiva seura ei toki pysty kilpailemaan pelaajamarkkinoilla isoista kaloista, mutta ei toiminnassa muutenkaan juuri ilonaiheita ole ollut. Pelaajabudjetti ei kuitenkaan ole niin paljon esimeriksi mestari-HPK:ta pienempi, että nähdyn kaltainen ero kaukalossa olisi perusteltua.

Tällä kaudella Jukurien ero muihin on suurempi kuin vielä koskaan aiemmin. Joukkueesta löytyy muutamia selkeästi liigatason pelaajia ja potentiaalisesti mainio maalivahti Sami Rajaniemi, mutta siinäpä se. Inhorealistista lätkää pelaava joukkue saattaa jälleen syksyllä ottaa muutamia yllättäviä voittoja, mutta tällä materiaalilla mikä tahansa muu kuin sijoitus jumbona olisi iso yllätys.

Jukurien tehtävää jumbopaikan välttämisessä hankaloittaa myös kilpailijoiden vahvistuminen. Viime kaudella sukeltanut Ässät on vahvistunut valtavasti. Myös KooKoo, SaiPa, Sport ja KalPa ovat perustasoltaan rutkasti edellä. Jukurien jumbosija otetaan kiinni 888sportin erinomaisella kertoimella 2.30.

888 banneri talletusbonus 100€


Comments