Veikkausvihje

SM-liigan kausi 2019-20 käynnistetään torstaina Hämeenlinnassa kun viime kevään finaalipari HPK ja Kärpät iskevät yhteen. Kärpät on tälläkin kaudella vedonlyöjien ykkössuosikki ja erittäin seksikäs joukkue suuren yleisön silmissä. Parhaat kertoimet löytyvät kuitenkin edelleen altavastaajan puolelta, HPK peleihin Coolbetin huippukertoimella 3.25.

EDIT: Coolbet tiputti kerrointaan, nyt paras kerroin HPK:lle löytyy 888sportilta! 

Ei vielä tiliä? 888sport uudisti bonuksensa! Nyt tarjolla on mukava 100%/100€ todella helpolla kierrätyksellä. Klikkaa tili auki alta!

Finaaliuusinta avaa kauden

Liigakausi 2019-20 käynnistetään nykykäytännön mukaan edelliskevään finaalin uusinnalla. Ennen ottelua Rinkelinmäen hallin kattoon hilataan myös HPK:n mestaruusviiri. HPK ja Kärpät pelasivat viime keväänä ikimuistoisen finaalisarjan, mutta torstaina vastakkain asettuvat kovasti uudistuneet kokoonpanot.

Molemmat joukkueet ovat menettäneet kesän aikana lukuisia avainpelaajia. Silti myös paikkaajia on saatu mukavasti tilalle, joten mitään dramaattista heikentymistä ei ole tapahtunut. Erityisesti Kärpillä on myös pelimerkkejä vahvistaa joukkuettaan vielä kauden mittaan ja eiköhän Kerhollekin mestaruuskaudesta ole muutama ropo jäljellä kassakaapissa.

Kerroinvertailu

YHTIÖ
1
X
2
TARJOUS
nordicbet logo
3.20
4.05
2.07
3.10
4.05
2.00

Mestari on jälleen haastaja

Yllätysmestari HPK lähtee jälleen kauteen kuumimpien suosikkien takaa. Tehopari Otto PaajanenTeemu Turunen, nuori luonnehyökkääjä Eetu Tuulola, luotettava sentteri Robert Leino, näkymätön luottopakki Niclas Almari, ykkösvahti Emil Larmi ja muutama muu runkomies on poissa. Silti mielestämme lähtijöiden listaan on vedonlyöntimarkkinoilla ylireagoitu.

Päävalmentaja Antti Pennanen on tunnetusti valtakunnan paras mies nostamaan pelaajia uudelle tasolle. Sitä tarvitaan tälläkin kaudella, mutta toisaalta siihen on myös paljon palasia. Ei yllättäisi lainkaan, jos vaikkapa tuoreista hankinnoista puolustaja Elmeri Eronen tai sentteri Tommi Tikka olisivat keväällä pykälän tai pari aiempaa korkeammalla tasolla.

HPK:n selkäytimestä tuleva pelitapa erotti joukkueet jo keväällä toisistaan ja se on valtava etu kotijoukkueelle myös tällä kaudella. Pedantti Pennanen on hakenut Ahveniston kupeessa toimivia kombinaatioita lähes koko kesän ja joukueen tekeminen on näyttänytkin jo CHL:n perusteella yllättävän valmiilta.

Kärpät porskuttaa, ainakin vedonlyöjien mielestä

Jos on HPK:n kokoonpano muuttunut sitten viime kauden, samaa voi sanoa vieraaksi saapuvasta Kärpistä. Maalivahdit, pari ensimmäistä ketjua sekä kärkipuolustajat menettänyt joukkue olisi monessa tapauksessa tuomittu tuhoon. Näin ei kuitenkaan ole asia Kärppien osalta.

Suurin kohu Kärppien osalta on liittynyt NHL:stä “maitojunalla” kotiin palanneeseen Jesse Puljujärveen. Edmontonissa sivuraiteelle ajautunut taiteilija on Liigaan todella kova vahvistus, eikä yllättäisi jos osoite löytyisi rapakon takaa vielä tämän vuoden puolella. Toisaalta vedonlyöntikertoimissa “Puljun” paluu on saanut jopa koomisia piirteitä, Kärppien mestaruuskerroin putosi uutisen myötä noin tasolta 5.00 reilusti alle neljään. Sanomattakin on selvää ettei yhden pelaajan merkitys ole näin suuri.

Isompi asia Kärppien kannalta on viime kauden kakkosketjun sekä puolustuksen hajoaminen, eikä maalivahtitilannekaan erityisen selvä ole. Vastuunkantajiksi hankitut Jakub Krejcik, Ludvig Byström sekä Patrik Rybar ovat laatupelaajia. Silti taso laskee paperilla sekä ainakin valmistavien otteluiden perusteella myös kaukalon puolella.

Veikkausvihje: Kerhon niskalenkki pitää?

Pennanen ei omien sanojensa mukaan pidä Daavid vs Goljat -tyylisistä vertauskuvista. Silti “Pendo” käytti niitä häpeilemättä kopissa viime keväänä ja psyykkaa varmasti Kerhoa samalla tavalla myös ennen torstain avausmatsia.

Kärpät on ison yleisön silmissä sarjan mediaseksikkäin joukkue. Parhaat pelikohteet löytyvät kuitenkin muualta, niin avausottelussa kuin sarjan mestaruusvedoissakin. Avauspeliin nostetaan kohteeksi Kerhon voitto Coolbetin kärkikertoimella 3.25.


Comments