Veikkausvihje

Super Bowl LIV pysäyttää urheilua seuraavan maailman sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Vastakkain ovat seurahistoriansa toista mestaruutta tähtipelinrakentaja Patrick Mahomesin johdolla hakeva Kansas City Chiefs sekä 1980-90 lukujen kestomenestyjä San Francisco 49ers.

Chiefsillä on Mahomesin myötä ottelun paras pelaaja riveissään, mutta 49ers vaikuttaa joukkueena laadukkaammalta. Meidän mielestämme vedonlyöntimarkkinoilla on etukäteen otteluun väärä suosikki, joten 49ers kelpaa mainiosti vedonlyöntikupongille mukaan Fastbetin herkkukertoimella 2.10.

Uusi asiakas? Ilman rekisteröitymistä toimiva Fastbet tarjoaa uusille suomalaisille pelaajille 50€ bonusrahaa täysin vailla kierrätysvaatimuksia! Bonus vapautetaan 5€ per pelattu 100€. Klikkaa erinomainen etu talteen alta.

veikkausvihje 888 korotetut kertoimet

888sport tarjoaa huimat korotetut kertoimet Super Bowliin uusille pelaajille! 

NFL Super Bowl LIV

Lähtökohdat kauden viimeiseen otteluun ovat jopa Super Bowlin mittakaavassa harvinaisen herkulliset. Tähtikulttia rakastava jenkkiyleisö sekä NFL saivat aikaisen joulun, kun Mahomesin johdolla Kansas City Chiefs marssi Super Bowliin. Auraa megatähtiluokkaan nousseen Mahomesin ympärillä lisäsi entisestään pudotuspelien kaksi matsia, joissa molemmissa Chiefs aloitti kurjasti ja oli jo reilusti tappiolla vain noustaakseen Mahomesin supersankaritason esityksillä selviin voittoihin.

Kerroinvertailu

YHTIÖ
1
X
2
TARJOUS
1.80
-
2.10
1.80
-
2.10
1.76
-
2.07
mr green logo
1.79
-
2.04

49ers on ollut läpi kauden joko NFL:n paras joukkue tai ainakin lähellä sitä. Joukkue on kuitenkin paljon “tasapaksumpi” nippu, eikä varsinaisia superstaroja ihan samassa määrin löydy. Toki vaikkapa nimet George Kittle ja Richard Sherman ovat tuttuja jokaiselle lajia seuraavalle, mutta ei niillä Mahomesin kaltaisia sankaritarinoita rakenneta. 49ers on nimenomaan Joukkue, mikä tunnetusti on joukkueurheilussa melko merkittävä seikka.

Chiefsin hyökkäys vs 49ers puolustus

Luonnollinen lähtökohta ottelun arvioimiseen löytyy Chiefsin hyökkäyksestä. Mahomesin johtama ilmasirkus on nimenomaan tappavan tehokas heittohyökkäys. Kahdeksan heitettyä touchdownia pudotuspeleissä on kova saldo. Ykköskohde isoille heittopeleille on räjähtävä laitahyökkääjä Tyreek Hill, jota tukee seinävarma sisempi laituri Travis Kelce.

Jos kaksi isointa asetta saadaan pysäytettyä, tarjolla on vielä Sammy Watkinsin, Mecole Hardmanin ja Demarcus Robinsonin kaltaisia laitahyökkääjiä, jotka pystyvät polttamaan minkä tahansa puolustuksen takakentän ainakin pari kertaa per matsi. Heittopelejä suunnataan myös keskushyökkääjä Damien Williamsin suuntaan.

Miten tällainen yksikkö sitten pysäytetään? Kokonaan ei varmasti mitenkään, mutta jos joku joukkue pystyy Chiefsin heittorallia hidastamaan on se juuri 49ers. Joukkueen heittopuolustus on koko sarjan paras. Shermanin johtama puolustus on ollut aivan erinomainen myös sisempien laiturien sekä keskushyökkääjien puolustamisessa. Viimeksi 49ers-puolustuksen mahdin sai kokea toinen kokenut tähtipelinrakentaja Aaron Rodgers.

49ers omaa myös yhden todella tärkeän edun tässä ottelussa. Joukkueen puolustuksen linja on aivan loistava, mikä avaa ovet vastustajan pelinrakentajan häirinnälle. Tässä matsissa Mahomesilla on kovempi kiire kuin mitä vielä kertaakaan tämän kauden aikana, mikä ei voi olla näkymättä Chiefsin hyökkäämisessä.

https://twitter.com/49ers/status/1222645715937132544

49ers hyökkäys vastaan Chiefsin puolustus

Siinä missä Chiefs hyökkää nimenomaan ilmateitse, 49ers juoksee palloa. Tutuksi tulleen hyökkäyksen takakentän “kolmipäisen hirviön” terävin syömähammas on salamannopea Raheem Mostert. 49ers juoksee palloa paljon ja tehokkaasti, mikä antaa joukkueelle usein ottelun hallinnan. Chiefsin juoksupuolustus ei ole kauden mittaan ollut lainkaan hyvä, mikä lienee suurin huolenaihe Chiefsin leirissä ennen ottelua.

Chiefs pysäytti kuitenkin edelliskierroksella Titansin tankkimaisen Derrick Henryn ja pyrkii tekemään saman Super Bowlissa Mostertille ja kumppaneille. Tässä tullaankin mielestämme yhteen ottelun mielenkiintoisimmista kysymyksistä. 49ers pelinrakentaja Jimmy Garoppolo on ollut loistavan juoksupelin ansiosta pudotuspeleissä varsin vähällä huomiolla, koska sankaritekoja ei ole tarvittu.

Garoppolo on kuitenkin erinomainen pelinrakentaja ja vastannut aina huutoon kun tarvetta on kauden mittaan ollut. “Jimmy G” omaa myös mainioita aseita heittopeleilleen. Deebo Samuel, Kittle ja konkari Emmanuel Sanders muodostavat sellaisen rungon jolle kelpaa palloa heittää.

Kun 49ers luottaa heittopeleihin, heitot ovat yleensä erittäin nopeita Chiefsin pitkien pommien sijaan. Juuri tällaisia heittopelejä vastaan Chiefs on kauden mittaan ollut suurissa vaikeuksissa. Korkean prosentin heitot yhdistettynä tehokkaaseen juoksupeliin ovat pysäyttämätön yhdistelmä. Lisätietoja voi kysyä vaikkapa takavuosien supertähdeltä Peyton Manningilta.

Veikkausvihje: 49ers nappaa kuudennen?

Lähtökohdat ovat siis äärimmäisen mielenkiintoiset. Vedonlyöntimarkkina tykkää tutusti Mahomesin johtamasta erittäin “seksikkäästä” Chiefsistä, mikä on tehnyt joukkueesta pienen suosikin etukäteen. Me uskallamme olla tästä asiasta eri mieltä.

Tasapainoisempi 49ers on joukkue ilman heikkouksia. Tällaisilla joukkueilla on yleensä ollut tapana voittaa Super Bowleja yksilötähtien sijaan. Mielestämme kaikki yli 2.00-tasoiset kertoimet kelpaavat mainiosti peleihin, Fastbetin huipputarjous 2.10 poimitaan vihjeeksi asti.


Comments