Veikkausvihje

Koronavirus on sulkenut suurimman osan maailman urheilutapahtumista, mutta Valko-Venäjällä pelit jatkuvat. Tai pikemminkin alkavat, sillä torstaina pyörähtää käyntiin maan pääsarjan Vysheyshaya Ligan uusi kausi. Maan jättiläinen BATE matkaa avauskierroksella Minskiin Energetikin vieraaksi ja tasoero on hirmuinen. BATE on saanut myös pelituntumaa maan cupin muodossa, joten kaikki puhuu vieraiden puolesta.

Viime kauden kirvelevä hopea halutaan kirkastaa ja täysi höyry onkin päällä varmasti alusta asti. BATE nousee myös ihan kelpo pelikohteeksi vedonlyöntiin, vierasjoukkueen vähintään kahden maalin voitto saa Unibetilla hienoa kerrointa 1.83.

Uusi pelaaja? Unibet tuplaa ensimmäisen talletuksesi 100€ asti ja antaa vielä kaupantekijäisiksi 10€ ilmaisen mobiilivedon! Klikkaa tili etuineen auki alta.

BATE palaa kultakantaan?

Valko-Venäjän suurseuran BATE Borisovin viime kausi päättyi pettymykseen, kun kolmentoista vuoden mestaruusputki katkesi. Dynamo Brest oli lopulta viisi pinnaa parempi, jättäen suomalaisillekin Mestarien liigan karsinnoissa tutuksi tulleen joukkueen hopealle. Ensi syksynä BATE nähdäänkin poikkeuksellisesti suoraan Eurooppa-liigan karsintojen puolella.

BATE lähtee hakemaan paluuta mestaruuskantaan varsin mukavista asetelmista. Päävalmentajaksi vaihtanut nuori Kirill Alshevsky saa käyttöönsä ainakin Valko-Venäjän Valioliigan mittareilla todella laadukkaan joukkueen. Eikä BATE sinänsä kalpene monille tunnetummille eurooppalaisille “kakkoskategorian” kilpakumppaneillekaan. Sattuneesta syystä joukkueen tunnettuus on kuitenkin varsin pientä.

BATE aloitteli jo uutta kauttaan varsin lupaavasti. Joukkue pelasi kaksi ottelua maan cupissa Dinamo Minskiä vastaan voittaen molemmat. Erityisesti hyökkäyspeli vaikuttaa olevan yllättävänkin vahvassa formussa siihen nähden, miten aikaisessa vaiheessa kautta ollaan. Energetikiä vastaan tämä lupaa hyvää.

Sympaattinen Energetik-BGU nousi viime kaudeksi maan pääsarjaan ja hurmasi viihdyttävällä pelillään. Jostain kumman syystä joukkue kaivoi myös lopulta riittävästi pinnoja säilymiseen, vaikka oma verkko heilui sarjan kovinta tahtia. Jopa suomen kakkosdivaritason Torpedo Minsk päästi kolme maalia vähemmän kauden aikana, mikä kertoo Energetik puolustamisesta ja toisaalta myös pelifilosofiasta. Ultra-avointa futista pelannut joukkue myös teki sarjan neljänneksi eniten osumia, joten tylsää ei Minskin neljästä joukkueesta heikoimman matseissa ainakaan ollut.

Veikkausvihje

Energetik ei juuri ole vahvistunut ja tiedossa on jälleen hyvin haastava kausi putoamista vastaan taistellessa. Avausmatsissa BATE saa etua myös paremmasta pelituntumastaan. Viime kaudella BATE voitti joukkueiden kaksi ottelua yhteismaalein 8-1 ja samaa luokkaa tasoeron pitäisi olla nytkin. Nostetaan vihjeeksi vieraiden vähintään kahden maalin voitto Unibetin hienolla kertoimella 1.83.


Comments