Veikkausvihje

Snookerin MM-kisojen lopullinen ajankohta ei ole vielä selvillä. Luvassa on kuitenkin viimeistään loppukesästä jälleen hieno turnaus, josta löytyy myös runsaasti peliherkkua vedonlyöjille. Otamme jo etukäteen pienen maistiaisen turnauksen voittajavedoista ja päivitämme sivua sitä mukaa, kun lisätietoa turnauksesta tulee.

Snookerin MM-kisat 2020

Snookerin vuotuinen kauden päätöstapahtuma sekä kohokohta, lajin MM-kilpailut, oli alunperin tarkoitus järjestää 18. huhtikuuta – 4. toukokuuta. Snooker oli yksi viimeisiä lajeja joka joutui taipumaan maailmanlaajuisen pandemian edessä ja myös MM-turnaus on siirretty tulevaisuuteen. Tällä hetkellä uudeksi päivämääräksi on kaavailtu 31.7. – 16.8.2020.

On lopullinen pelipäivä mikä tahansa, turnauksen näyttämö on vanha tuttu. Legendaarinen Crucible Theatre Sheffieldissä toimii tänäkin vuonna MM-kisojen näyttämönä. World Snooker Tourin nokkamies Barry Hearn on julkisesti ilmaissut toiveensa siitä, että Cruciblessa pelattaisiin “normaaliin” tapaan täysille katsomoille. Tästä ei luonnollisestikaan ole vielä täyttä varmuutta.

Oman osansa aikatauluihin tuo myös turnauksen karsinnat. Alunperin MM-karsinnat oli tarkoitus järjestää tuttuun tapaan reilu viikko ennen varsinaisen MM-turnauksen alkamista niin ikään Sheffieldissä, tosin Englannin Urheiluinstituutissa Cruciblen sijaan. Myös karsinnat luonnollisesti lykättiin myöhemmäksi ja karsintaturnauksen uusia päivämääriä ei ole vielä vahvistettu. Voikin olla, että ensimmäistä kertaa turnauksen historiassa karsinnat pelataan vaiheittain jopa pidemmän ajan kuluessa. Kaikki riippuu kuitenkin lopulta maailmanlaajuisen epidemian kehityksestä.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1244607346350927875

Snookerin MM-kisat – Vedonlyönti

Vaikka turnauksen ajankohta on vielä epäselvä, vedonlyöntikertoimia MM-kisoihin jo löytyy. Betsson julkaisi omat kertoimensa jo hyvissä ajoin ja kärjen osalta tilanne näyttää tältä:

 • Judd Trump 3.50
 • Ronnie O’Sullivan 5.50
 • Neil Robertson 5.50
 • Mark Selby 10.00
 • John Higgins 15.00
 • Ding Junhui 17.00
 • Shaun Murphy 19.00
 • Mark Allen 21.00
 • Kyren Wilson 23.00
 • David Gilbert 31.00
 • Mark Williams 31.00
 • Barry Hawkins 34.00
 • Stuart Bingham 41.00
 • Graeme Dott 41.00
 • Jack Lisowski 51.00

Sitten Ronnie O’Sullivanin huippuaikojen eivät kenenkään pelaajan kertoimet ole etukäteen olleet yhtä alhaalla, kuin Judd Trumpin tänä vuonna. “Ace in the Pack” on ollut suorastaan dominoiva kauden mittaan ja rikkonut myös ennätyksiä mm. kauden aikana voitettujen ranking-turnausten määrässä. Trump on myös hallitseva maailmanmestari ja viimeisen juoksevan vuoden ajalta maailman ylivoimainen ykköspelaaja. Näillä kertoimilla Trumpin pelaaminen ei kuitenkaan houkuta edes vähää alusta.

Legenda O’Sullivan on etukäteen kakkossuosikki yhdessä Australian Neil Robertsonin kanssa, joka oli vuodenvaihteen tienoilla ja sen jälkeen kiertueen kuumin pelaaja. Kymmenen vuoden takainen maailmanmestari on hienossa iskussa, mutta näillä kertoimilla “Thunder From Down Under” tarvitsisi lähes 20% todennäköisyyden pytyn nostamiseen. Realismia? Ei millään. Myös Mark Selby vaikuttaa yliarvostetulta, vaikka mies onkin parhaimmillaan juuri MM-kisojen tarjoamissa pitkissä ja raastavissa otteluissa.

TUPLAA ENSIMMÄINEN TALLETUKSESI BETSSONILLA 100€ SAAKKA!

Haastajissa ideaa?

Haastajaosastolta vaikuttaa löytyvän ainakin etukäteen turnauksen houkuttelevimmat pelivalinnat. Kuten lähes aina arvoturnauksissa, myös tällä kertaa suuri yleisö suosii turhankin paljon lajin kuumimpia nimiä. Totta on, että Trumpin kaltaista dominointia ei ole hetkeen tässä lajissa nähty, mutta snooker on edelleen herkkä laji ja huipputasolla erot ovat erittäin pieniä. Kuumana päivänä kuka tahansa ainakin maailman top-16 pelaajista pystyy marssimaan jopa MM-voittoon asti.

Shaun Murphy @ 19.00

Shaun “The Magician” Murphy voitti viitisen vuotta sitten lajin himoituimman tittelin. Viime kausi olikin sitten todella vaikea, mutta tällä kaudella Englannin keppitaituri on tehnyt vahvaa paluuta aivan lajin huipulle. Pakkotauko tuli kevättalvella ikävään saumaan Murphyn kannalta, sillä peli kulki kuin unelma. Lajihistorian kenties puhtaimman ja luonnollisimman “cue-actionin” eli kepin liikkeen omaava taituri on pienen suvannon jälkeen palannut huipulle. Kärjen takaa maaginen pussittaja on myös ihan kelpo pelivalinta voittajavetoihin.

Kyren Wilson @ 23.00

Toinen englantilaispelaaja tällä listalla on nuoremman polven taituri. Kyren “The Warrior” Wilson on 28:sta ikävuodestaan huolimatta ollut jo melkein kymmenen vuotta suosituin nimi snookerin uudeksi supertähdeksi. Trump kerkesi ensin, mutta ei olisi isokaan yllätys jos Wilson jossain kohtaa lähitulevaisuutta heiluttelisi lajin tahtipuikkoa. Tällä hetkellä vaikeampien aikojen jälkeen Warrior on maailmanlistalla sijalla 8. Se kertoo kaiken miehen loputtomasti potentiaalista.

Wilson ja Trump pelasivat viimeiseksi turnaukseksi ennen MM-kisoja jääneessä Gibraltar Openissa todella huiman finaalin, jonka Trump lopulta äärimmäisen niukasti vei nimiinsä. Näillä kertoimilla väsymätöntä soturia ei ole missään nimessä syytä unohtaa myöskään MM-kisojen voittajavedoista. Veikkauksemme on, että kerrointa 28 ei ole tarjolla enää siinä vaiheessa kun turnaus ennemmin tai myöhemmin pyörähtää käyntiin.

Yan Bingtao @ 81.00

Täytyyhän listalla yksi yllättäjäkin olla. Tai voiko Kiinan ihmepoika Yan Bingtaoa nyt enään yllättäjänäkään pitää. Parikymppinen nuorukainen on rikkonut jo kasapäin ennätyksiä nuorimpana pelaajana saavutetuista virstanpylväistä, ensimmäinen rankingturnausvoittokin tuli jo heti tämän kauden alkuun. Työlupa-ongelmien takia alla on “vasta” nelisen täyttä kautta snookerin Main Touria ja sijoitus on jo top-16 haminoissa, mikä on käsittämätön suoritus.

Nuoret pelaajat eivät ole perinteisesti snookerin MM-kisoissa juhlineet ja vedonlyönnissä paras idea onkin usein ollut pelata “tähdenlentoja” vastaan. Cruciblen painekattila on musertanut useimmat huippulahjakkaatkin pelurit. Yan vaikuttaa kuitenkin olevan eri maata. Nuori taituri on myös käsittämättömän kypsä pelaaja, on kyseessä sitten turnauksen ensimmäinen ottelu tai finaali, ratkaisut ovat poikkeuksetta oikeita. Tämä on juuri se resepti, millä MM-kisojen pitkissä väsytystaistoissa menestytään.

snooker mm-kisat


Comments